Virtuaalimaailmat jo yli miljardin dollarin arvoisia / Uutiset / pelaaja.fi

Virtuaalimaailmat jo yli miljardin dollarin arvoisia

20.03.2007 // Kirjoittanut: LassiK
27

Netin virtuaalimaailmoissa on vuoteen 2011 mennessä yli kymmenen miljoonaa kuukausimaksua maksavaa pelaajaa - ja miljoonat muut pelaavat mainos- ja virtuaalikaupalla rahoitetuissa virtuaalimaailmoissa. Screen Digest -tutkimusyhtiön raportti uskoo, että virtuaalimaailmojen arvo on jo nyt yli miljardi dollaria eli yli 751 miljoonaa euroa.

Raportin mukaan kahdeksan miljoonan tilaajan World of Warcraft ja suomalaisen Sulakkeen Habbo Hotel ovat merkittäviä tulevaisuuden medioita. Lisäksi Screen Digest uskoo, että vuonna 2011 tilausmaksuja maksetaan yli 1 127 000 000 euroa vuodessa.

Screen Digest toppuuttelee toki, että esimerkiksi verkosta ostettavien tv-ohjelmien ja elokuvien bisnes on vuonna 2011 liki kahdeksan kertaa suurempi.

Raportti uskoo kuitenkin, että kasvua löytyy myös uusilta alueilta. Erilaisia virtuaalimaailmoja ovat Second Lifen kaltaiset, rakentumiseen keskittyvät palvelut, virtuaalilemmikkien kasvatuspalvelut kuten Neopets, moninpelattavat pulmapelit ja urheilupelit, joissa kehitetään virtuaalihahmoa.

Screen Digest uskoo, että peleissä nähdään tulevaisuudessa jopa tosimaailman mediatuotemerkkejä, kun yleisöt kasvavat. "Eri mediatalot huomaavat, että heidän pitää rakentaa verkkoyhteisöjä ja tuoda pelaamiseen liittymättömät brändinsä 3d-ympäristöihin", raportti arvioi.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän halofani kuva
halofani

Isoja summia.Noilla sais jo jonkun maan ostetuu.
Mutta miks world of warcaftia pitää maksaa kuukaus maksuja?Ne vois jättä ne ja rupea myymää tavaroita niinkuin habbosakin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tässä asiassa Sony on jo mukana Home-palvelullaan.

Käyttäjän lemmu kuva
lemmu

Varmasti sonykin tossa tavoittelee osaa markkinoistaan. Saa nähdä koska nintendo ja M$ lanseeraa omansa.

Käyttäjän Yanathan kuva
Yanathan

"Mutta miks world of warcaftia pitää maksaa kuukaus maksuja?"

Sen takia että se tuottaa blizzardille järjettömiä summia. Se ei ole tyhmä kuka pyytää, vaan se kuka maksaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

En pelaa wowia, mutta paljon mieluummin pelaisin peliä josta maksan kuukausimaksua, kuin peliä joka on neännäisesti ilmainen, mutta jossa hyvin pärjätäkseni joutuisin kuitenkin ostamaan rahahinnallisia tavaroita.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

On se hassua, että liittyy juttu mihin tahansa joku gay tulee heti mainostamaan sonyä :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Halofani sanoi:
“Mutta miks world of warcaftia pitää maksaa kuukaus maksuja?”

Yanathan sanoi:
Sen takia että se tuottaa blizzardille järjettömiä summia. Se ei ole tyhmä kuka pyytää, vaan se kuka maksaa.

Blizzardillakin kyllä menee rahaa perkeleesti esim serverien ylläpitoon, ja kaikkeen muuhun. Peliplaneetassa joku joskus postasi tarkemman listan näistä kuluista. Ja siihen päälle blizzu ottaa tietysti voittoa. Ja miten niin on tyhmä jos pelaa wowia? Noin 12 euroa ei ole paha hinta jos töitä tekee ja wowissa saa rahoilleen vastinetta. Eli sinun mielestä on tyhmä jos ostaa esim uuden zeldan ja pelaa sitä, silloin nintendo rahastaa sinulta sinun mielestä?

Mutta ymmärrän kyllä nämä valittajat kuten halofani, uskoisin että on iältään 10-13, ja hänen viikkoraha on varmaan juuri se joku 5 euroa, silloin saattaa wowi tuntua kalliilta.

Ja tämä halofanin sanoma tavara homma ei tuottaisi tarpeeksi rahaa ja on se on kätevämpi näin.

On muuten kumma tämä että Wowista kaikki valittaa, on niitä mmorpg kalliimpia ja paskempiakin, miksi että niistä valita. Vaikka tähän vastaus on varmaan juuri se että kaikki nämä valittajat haluaisivat pelata Wowia mutta eivät saa, esim vanhemmat kieltävät tai ei ole rahaa. Teille hyvä vaihtoehto voisi olla esim GuildWar, loistopeli itsekkin sitä pelasin yli 500 tuntia.

Lol, tulipas vähän sekavaa juttua :D

T: +1200 tuntia Wowia pelannut

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Habbo Hotel ja Ps Home on silkkaa hulluutta.

WOW on silkkaa hyvää ajanvietettä .

Käyttäjän Yanathan kuva
Yanathan

WoW on silkkaa rahanrepimistä ja WoWittajat kehuvat sitä, koska eivät pelaa muita pelejä niin ei tiedä mihin verrata.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"WoW on silkkaa rahanrepimistä ja WoWittajat kehuvat sitä, koska eivät pelaa muita pelejä niin ei tiedä mihin verrata."

Hmm... Olen pelannut WoWia ja muita (laatu)pelejä paljon ja voin sanoa, että WoW päihittää useimmat niistä. WoWia haukutaan sen takia, koska sitä ei ole varaa pelata. Menkää töihin, köyhät luuserit!