Virtuaalitodellisuus ei ole Naughty Dogin heiniä / Uutiset / pelaaja.fi

Virtuaalitodellisuus ei ole Naughty Dogin heiniä

29.11.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
10
Virtuaalitodellisuus ei ole Naughty Dogin heiniä

Uncharted- ja The Last of Us -kehittäjä Naughty Dog ei kiirehdi virtuaalitodellisuuden kyytiin.

Finder.com-sivustolle antamassaan tuoreessa haastattelussa Naughty Dogin yhteisöstrategi Arne Meyer paljastaa, ettei virtuaalitodellisuus ole kovinkaan korkealla studion prioriteettilistalla. Miehen mukaan Naughty Dogin tavaramerkiksi muodostunut kolmannen persoonan kerronta vahvoine hahmoineen ei juuri toimi virtuaalitodellisuudessa, eikä studiolla ole kiinnostusta muuttaa omaa toimivaa kaavaansa uuden teknologian takia.

– Hahmon yksilöllistä luonnetta ja tunteita on vaikeaa ilmaista ensimmäisen persoonan näkökulmasta, koska silloin pelaaja yrittää usein peilata itseään hahmon kautta, ja se taas sotii meidän narratiivisia päämääriämme vastaan, Meyer pohtii artikkelissa.

Päätökseen ei ole tultu pelkästään järkeilemällä, vaan Naughty Dogilla on ollut työn alla omatkin virtuaalitodellisuusprojektinsa. Meyerin mukaan studiolla kehiteltiin virallisesti peliä Project Morpheuksena ennen tunnetulle PlayStation VR -kokoonpanolle, ja moni Naughty Dogin palkkalistoille päässyt kehittäjä tutkii virtuaalitodellisuutta edelleen omalla ajallaan.

– Meitä kyllä kiinnostaa, millaisia ainutlaatuisia tarinoita ja pelillisiä ideoita muut kehittelevät virtuaalitodellisuudessa, ja miten ne vaikuttavat perinteisempään konsolikehitykseen, Meyer vakuuttaa.

Lähde: finder.com

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kakkuonhyvaa kuva
Kakkuonhyvaa

Ainakin Insomniac Games näyttää osaavan tehdä kolmannen personaan pelin virtuaalitodellisuuden avulla. Tosin kamera näyttää olevan vähän kauempana, kuin Naughty Dog:in peleissä.

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

Virtuaalitodellisuusmarkkinat ovat liian kaukana perus kuluttajalle että siitä kannattaisi maksaa mitä kysytään kun laatu on mitä on.

Ja tähän päälle että positiiviseen pelikokemukseen tarvitaan vielä kalliiden VR laitteiden lisäksi tehokasta rautaa alle. En itse ainakaan ostaisi konsoleille mitään 400+ euron VR härpäkkeitä että saisin pelata 720p 30 fps ripulia.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Saattaa olla parempi näin, pahimmillaan vt voi olla rasite kuten 3d joissakin elokuvissa (tavaraa on pakko heittää kohti ruutua joka toisessa kohtauksessa). Kyllä virtuaalitodellisuus vielä kiinnostaa, mutta aika suppeaksi tarjonta jää jos kehittäjien mielikuvitus ei riitä soolonäkymää pidemmälle.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Virtuaalitodellisuus tulee, se on varma! Eri asia menestyykö se nykyisellään.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn
Lainaus käyttäjältä Turzka

En itse ainakaan ostaisi konsoleille mitään 400+ euron VR härpäkkeitä että saisin pelata 720p 30 fps ripulia.

http://www.playstationlifestyle.net/2015/11/20/playstation-vr-sony-talks-frame-rate/

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus käyttäjältä onnistunyt

Virtuaalitodellisuus tulee, se on varma! Eri asia menestyykö se nykyisellään.

Niimpä, hyvä esimerkki on tämä: vuosia sitten puhuttiin 3d:n tulevaisuudesta ja monet DVD/BR ja telvision valmistajista meuhkasivat isoon ääneen että 3d tappaa hd etc... mutta kuinka kävikään, nyt ei puhuta enää eikä mainosteta ollenkaan toki tuki löytyy monestakin laitteesta, mutta se ei ole enää pop... tässä voi käydä vähän samoin.

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini
Lainaus käyttäjältä Billet

Lainaus käyttäjältä onnistunytVirtuaalitodellisuus tulee, se on varma! Eri asia menestyykö se nykyisellään. Niimpä, hyvä esimerkki on tämä: vuosia sitten puhuttiin 3d:n tulevaisuudesta ja monet DVD/BR ja telvision valmistajista meuhkasivat isoon ääneen että 3d tappaa hd etc... mutta kuinka kävikään, nyt ei puhuta enää eikä mainosteta ollenkaan toki tuki löytyy monestakin laitteesta, mutta se ei ole enää pop... tässä voi käydä vähän samoin.

VR tulee pysymään nichenä vähintäänkin siihen asti, että saadaan Sword Art Onlinen tyylinen "täysi" virtuaalitodellisuus. Eli tietokone antaa signaalin suoraan aivoille ja täten tunnet olevasi ihan oikeasti siellä pelimaailmassa. Silmien, korvien, yms sijaan suora yhteys peliin. Jos se saadaan toimimaan jossain vaiheessa, niin se voisi jo ihan oikeastikin muuttaa pelimarkkinat. Ja miksei muutakin. Voisi toimia esim virtuaalisia kouluja yms. Kokoukset yms myös helppo pitää virtuaalimaailmassa. Ja sitten tietenkin virtuaalibordellit yms. Rajattomat mahdollisuudet.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä Nikotiini

tässä voi käydä vähän samoin.VR tulee pysymään nichenä vähintäänkin siihen asti, että saadaan Sword Art Onlinen tyylinen "täysi" virtuaalitodellisuus. Eli tietokone antaa signaalin suoraan aivoille ja täten tunnet olevasi ihan oikeasti siellä pelimaailmassa. Silmien, korvien, yms sijaan suora yhteys peliin. Jos se saadaan toimimaan jossain vaiheessa, niin se voisi jo ihan oikeastikin muuttaa pelimarkkinat. Ja miksei muutakin. Voisi toimia esim virtuaalisia kouluja yms. Kokoukset yms myös helppo pitää virtuaalimaailmassa. Ja sitten tietenkin virtuaalibordellit yms. Rajattomat mahdollisuudet.

En usko että pelikäyttöön tuollaista ns. täydellistä virtuaalitodellisuutta oidaan saada, sillä jossain räiskintä tai kauhupelissä tulisi silloin samat traumat kuin jos oikeassa elämässä kävisi niin. Erona toki että paeta voi koska vain, mutta jos liikaa eläytyy niin senkin voi unohtaa.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Lainaus käyttäjältä Nikotiini tässä voi käydä vähän samoin.VR tulee pysymään nichenä vähintäänkin siihen asti, että saadaan Sword Art Onlinen tyylinen "täysi" virtuaalitodellisuus. Eli tietokone antaa signaalin suoraan aivoille ja täten tunnet olevasi ihan oikeasti siellä pelimaailmassa. Silmien, korvien, yms sijaan suora yhteys peliin. Jos se saadaan toimimaan jossain vaiheessa, niin se voisi jo ihan oikeastikin muuttaa pelimarkkinat. Ja miksei muutakin. Voisi toimia esim virtuaalisia kouluja yms. Kokoukset yms myös helppo pitää virtuaalimaailmassa. Ja sitten tietenkin virtuaalibordellit yms. Rajattomat mahdollisuudet.

En usko että pelikäyttöön tuollaista ns. täydellistä virtuaalitodellisuutta oidaan saada, sillä jossain räiskintä tai kauhupelissä tulisi silloin samat traumat kuin jos oikeassa elämässä kävisi niin. Erona toki että paeta voi koska vain, mutta jos liikaa eläytyy niin senkin voi unohtaa.

Nyt meni mielenkiintoiseksi. Tuli mieleen että sellainen virtuaalimaailma, joka voisi tuoda oikeita traumoja, voisi myös antaa ihmisyydestä parempia tutkimustuloksia, kuin mikään aiempi ja olisi näin todella hyödyllinen. Jos nyt ei ihmiskunnalle, niin sikaripampuille ainakin. :)

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Itsekin olen leikkinyt ajatuksella, että joskus tulisi päähän kytkettävä/integroitava vehje, jossa on mm. virtuaalitodellisuustoiminnot. Tuo vain sisältää ihan helvetisti myös pelottavia skenaarioita mihin ikäviin asioihin tuota voi käyttää. Ja niitä onkin sitten elokuvat, sarjat, sarjakuvat sun muut täynnä ettei tarvitse edes itse pelkästään pohtia. Yksi isoimmista lienee yksinkertaisesti kuoleminen. Mitä tapahtuu kun kuolet vr:ssä, joka on kuin todellisuus, miten keho siihen reagoi jne. Kuoleeko oikeasti jos ei tehdä failsafeja ja mitä jos ne pettävät? Entä jos vr:ssä on bugeja ja koko psyyke menee solmuun.