Virtuaalitodellisuuskilpa kiihtyy – Valve ja HTC paljastivat omat VR-lasinsa

HTC on ryhtynyt yhteistyöhön Valven kanssa luodakseen omat virtuaalitodellisuuslasit. Ne on määrä saada markkinoille vielä tänä vuonna.

1.3.2015 18:32

Älypuhelimistaan tunnettu HTC on paljastanut työstävänsä omia virtuaalitodellisuuslasejaan. Tuore tuote kantaa nimeä Vive, ja sen kehityksessä on ollut vahvasti mukana virtuaalitodellisuutta jo pitkään tutkiskellut peliyhtiö Valve.

Toisin kuin esimerkiksi Samsungin Gear VR -virtuaalilasit, on Vive ensisijaisesti pc-käyttöön suunniteltu laite. Viven kehittäjäversio hyödyntää parhaillaan kahta 1200 x 1080 -resoluutiota tukevaa näyttöä, joiden virkistystaajuus on 90 hertsiä. HTC lupailee myös, ettei Vivea ole tarkoitettu vain istumakäyttöön, vaan Steam VR -teknologian ja laitteen sensorien avulla käyttäjille annetaan myös mahdollisuus nousta ylös ja kävellä itse virtuaalimaailmassa.

HTC:n mukaan Viven kehittäjäversiot saadaan jakeluun jo tänä keväänä. Varsinainen valmis kuluttajatuote nähdään markkinoilla vuorostaan loppuvuodesta.

Laitteen rinnalla HTC julkaisee lisäksi virtuaalitodellisuuskäyttöön suunnitellun ohjainparin. Uusien ohjaimien käytön väitetään olevan yksinkertaisempaa ja intuitiivisempaa kuin perinteisten peliohjaimien.

Valven on ollut tarkoitus puhua laajemmin virtuaalitodellisuushankkeistaan ensi viikon Game Developers Conference -tapahtumassa San Franciscossa. Mahdollista on, etteivät yhtiön suunnitelmat ole pelkästään sidoksissa vain HTC:hen.

Lähde: HTC, The VergeCNET

Lisää luettavaa