Vuoden merkittävin kehittäjätapahtuma on täynnä virtuaalitodellisuutta / Uutiset / pelaaja.fi

Vuoden merkittävin kehittäjätapahtuma on täynnä virtuaalitodellisuutta

14.03.2016 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
14

Pelialan tulevaisuus on virtuaalitodellisuudessa, ainakin jos kehittäjätapahtuma Game Developers Conferencen sisällöstä jotain voidaan päätellä.

Tänään käynnistyvä GDC 2016 -tapahtuma on pullollaan virtuaalitodellisuustarjontaa. Tapahtuman kaksi ensimmäistä päivää on omistettu Virtual Reality Developers Conferencelle, jossa tarjolla on paneelikeskusteluja virtuaalitodellisuuden eri osa-alueilta. Myös lähikuukausien aikana kuluttajille virallisesti julkaistavat HTC Vive- ja Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslaitteet ovat odotetusti näkyvässä roolissa kehittäjätapahtumassa.

HTC:n yhteistyökumppani Valve on kertonut tarjoavansa GDC 2016 -tilansa kehittäjien käyttöön, ja tapahtuman aikana annetaankin uusia maistiaisia kaikkiaan n. 30 Viveä hyödyntävästä pelistä. Oculus taas esittelee useamman päivän aikana yli 40 peliä sekä Oculus Riftille että yhteistyössä Samsungin kanssa kehitetylle älypuhelinvirtuaalitodellisuusratkaisu Gear VR:lle. Sony taas aikoo esitellä tämän vuoden aikana PS4:lle julkaistavan PlayStation VR:n antia nelituntisessa lehdistötilaisuudessa.

Laitevalmistajien tilaisuuksien ohella virtuaalitodellisuutta esitellään pitkin viikkoa mm. Unreal Engine -pelimoottoria kehittävän Epic Gamesin osastolla. Epicin mukaan esillä on kaikkiaan toistakymmentä Unreal Engineä hyödyntävää virtuaalitodellisuuspeliä. Myös pelijätti Ubisoft on kertonut esittelevänsä viikon varrella omia teknologiademojaan virtuaalitodellisuuslaitteiden varalle.

Game Developers Conference 2016 järjestetään 14-18. maaliskuuta San Fransiscossa.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Mielenkiintoista nähdä mikä on playstationin vastaus haastajilleen. Mikä on hinta ja julkaisupäivä.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä antti_1986

Mielenkiintoista nähdä mikä on playstationin vastaus haastajilleen.

Säälittävä ja ylihintainen todennäköisesti.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä gurgi

[quote='käyttäjältä antti_1986']Mielenkiintoista nähdä mikä on playstationin vastaus haastajilleen.[/quote]
Säälittävä ja ylihintainen todennäköisesti.

Se on kyllä hyvä, että sinä tiedät nämä jutut ja pidät meidät muut kartalla.

Käyttäjän TOMPPA994 kuva
TOMPPA994

"Se on kyllä hyvä, että sinä tiedät nämä jutut ja pidät meidät muut kartalla" Tuo han on jo sanomattaki selvää että on ylihintainen ja Aivan täys Vitsi...

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Olkoonkin että tuo "säälittävä ja ylihintainen" (Gurgin kuvaus Sonyn VR:stä) on aika kärkkäästi sanottu mutta on se silti luultavasti se mitä se tulee olemaan. Uusi teknologia = kallista ja alla tehottomampaa rautaa = vähemmän hieno lopputulos, erityisesti siihen luultavasti reiluun hintalappuun nähden.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä snaketus

Lainaus käyttäjältä gurgiLainaus käyttäjältä antti_1986Mielenkiintoista nähdä mikä on [u][b]playstationin vastaus haastajilleen.[/b][/u]
Säälittävä ja ylihintainen todennäköisesti.
Se on kyllä hyvä, että sinä tiedät nämä jutut ja pidät meidät muut kartalla.

Sinunko mielestä "playstationin vastaus haastajille" tulee muka olemaan jotain muuta? Johan Sony sen itsekkin on myöntänyt ettei paini laadukkaiden lasien kanssa samassa sarjassa. Okei hinta nyt voi yllättää pienellä todennäköisyydellä positiivisesti, mutta todennäköisesti yläkanttiin laatuun nähden.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

AMD esittelee ensi yönä Polaris 10 + VR

"Showcasing next-generation VR-optimized GPU hardware – AMD today demonstrated for the first time ever the company’s forthcoming Polaris 10 GPU running Valve’s Aperture Science Robot Repair demo powered by the HTC Vive Pre. The sample GPU features the recently announced Polaris GPU architecture designed for 14nm FinFET, optimized for DirectX® 12 and VR, and boasts significant architectural improvements over previous AMD architectures including HDR monitor support, industry-leading performance-per-watt2, and AMD’s 4th generation Graphics Core Next (GCN) architecture." - lähde

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä gurgi

[quote='käyttäjältä snaketus']Lainaus käyttäjältä gurgiLainaus käyttäjältä antti_1986Mielenkiintoista nähdä mikä on [u][b]playstationin vastaus haastajilleen.[/b][/u]
Säälittävä ja ylihintainen todennäköisesti.
Se on kyllä hyvä, että sinä tiedät nämä jutut ja pidät meidät muut kartalla.[/quote]Sinunko mielestä [u][b]"playstationin vastaus haastajille"[/b][/u] tulee muka olemaan jotain muuta? Johan Sony sen itsekkin on myöntänyt ettei paini laadukkaiden lasien kanssa samassa sarjassa. Okei hinta nyt voi yllättää pienellä todennäköisyydellä positiivisesti, mutta todennäköisesti yläkanttiin laatuun nähden.

Tämähän on konsolit pähkinänkuoressa. Paskaa verrattuna pc:hen. Kuitenkin ihmisille kelpaa.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Saas nähä mikä lafka tän kisan voittaa.

Käyttäjän Celoril kuva
Celoril

Kyllähän ne nyt kaikki tätä virtuaalitodellisuutta puskevat isosti esille. Toki suuri yleisö/ suuri pelaajayleisö on tästä vielä täysin pihalla, eikä näillä hinnoilla tule muutosta tapahtumaan. Ja sitten arvataan: Sonyn laite tulee maksamaan 400-500 välillä.

Ja vaikka laatu ei yllä kilpailijoiden tasolle, niin luonnollisesti etuna ovat valmis yhteensopiva laitekanta (jo nyt yli 35 milj.) ja helppous ostajille ja kehittäjille, kun alusta on yhtenäinen.