Vuoden oudoin tarina? Rikollisveljekset asuvat luksusasunnossa Kickstarterin avulla / Uutiset / pelaaja.fi

Vuoden oudoin tarina? Rikollisveljekset asuvat luksusasunnossa Kickstarterin avulla

30.07.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
7

Vuoden hämmentävin tarina lienee kerrottu jo nyt - ja homma vain paisuu paisumistaan.

Kaksi venäläissyntyistä veljestä vuokrasi huippusuositun Airbnb-palvelun kautta itselleen asunnon. Airbnb-palvelun kautta yksityishenkilöt voivat vuokrata omia asuntojaan lomailijoiden ja työmatkalaisten käyttöön.

Maksim ja Denis Pashasin vuokrasivat Palm Springistä Kaliforniasta itselleen asunnon kolmeksikymmeneksi päiväksi pahaa-aavistamattomalta naiselta. Veljekset kertoivat tekevänsä Confederate Express -nimistä peliä, ja tarvitsivat sitä varten itselleen kookkaan luksusasunnon, jossa voisivat viimeistellä pelinsä.

Confederate Express -pelillä on ihan omat Kickstarter-varainkeruusivunsa. Kaksikko keräsi varainkeruun avulla 40 000 dollaria. Miehillä ei ilmeisesti ollut kuitenkaan tarkoitustakaan viimeistellä peliä loppuun, vaan heidän tarkoituksenaan on ainoastaan elää asunnossa niin kauan kuin heitä huvittaa.

Tämän mahdollistaa Kalifornian laki. Jos vuokralainen on Kalifornian lain mukaan asunut asunnossa kuukauden verran, hän saa asunnon vuokralaisen oikeudet ja hänestä tulee sen pysyvä asukki kunnes hänet häädetään asunnosta pois - eikä hänen tarvitse maksaa asunnosta vuokraa.

Nyt veljeksillä on pystyssä toinen Kickstarter-rahainkeräys uutta peliä varten. Tämäkään peli tuskin näkee päivänvaloa, ja veljekset jatkavat huippuasunnoissa oleskelua niin pitkään kuin jaksavat - Kalifornian lakien mukaan kun heillä on siihen oikeus.

Tällä hetkellä asunnon oikea omistaja yrittää epätoivoisesti löytää laista porsaanreikiä, joiden avulla saisi veljekset häädettyä pois asunnostaan - porsaanreikiä, joiden avulla veljekset alkujaan asuntoon pääsivät luikertelmaan. Samaan aikaan veljekset ovat uhanneet haastaa asunnon omistajan oikeuteen, mikäli hän yrittää poistaa veljeksiä asunnosta.

Confederate Expressin Kickstarter-sivuilla Maksim kertoi, että toistaisi tempun uudelleen kymmenen kertaa kymmenestä.

Lähde: Sfist.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän BadassBämbi kuva
BadassBämbi

Suurin rikollinen tässä on Kalifornian osavaltion laki. Uskomatonta touhua

Käyttäjän Gameskeeper kuva
Gameskeeper

Olisko nyt kuitenkin pikkuisen vedetty lakipykälien mutkia suoriksi tuossa vuokralaisen oikeuksia koskevassa kappaleessa?

Käyttäjän Jarkko Fräntilä kuva
Jarkko Fräntilä
Lainaus käyttäjältä Gameskeeper

Olisko nyt kuitenkin pikkuisen vedetty lakipykälien mutkia suoriksi tuossa vuokralaisen oikeuksia koskevassa kappaleessa?

Valitettavasti ei:

"But now, after more than a 30-day stay, the "guest" technically has tenants' rights under California law, and he's refusing to leave. "

Käyttäjän TumTum kuva
TumTum

Tenants rights ei kaiketi kuitenkaan ole omistajan oikeudet?

Käyttäjän Gameskeeper kuva
Gameskeeper
Lainaus

"But now, after more than a 30-day stay, the "guest" technically has tenants' rights under California law, and he's refusing to leave. "

Ja mitä tuo tarkoittaa? Vuokralaisen oikeuksia.

Eli vuokranantajalla ei ole oikeutta pakottaa vuokralaista ulos asunnosta oman käden oikeudella, vaan tähän tarvitaan häätö (ja mikäli asukas ei noudata häätöilmoitusta, asia tietenkin ratkotaan oikeudessa). Ei tuo nyt niin radikaalisti erilainen järjestelmä ole kuin vaikka Suomessa.

Lisätietoja Kalifornian vuokrakäytännöistä saa vaikkapa täältä (kohta 5):
Renters' Rights

Käyttäjän Jarkko Fräntilä kuva
Jarkko Fräntilä

Äh, päänsisäinen kääntäjä väänsi "tenantin" suoraan omistajaksi. Pahoittelut, tehdäänpä korjaus.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Eipä yllätä, et venäläisiä. Mullaki olis kahvit pannussa just, tarvisin kolme miljardia, että sais juotavaa siitä. Tukijat saa sitten kupillisen jos tulee Tampereelta hakemaan klo 4 aamulla kolmen vuoden päästä JOS projekti valmistuu.