Vuoden pelinkehittäjä ja pelijournalisti palkittiin / Uutiset / pelaaja.fi

Vuoden pelinkehittäjä ja pelijournalisti palkittiin

2.11.2012 // Kirjoittanut: Valtteri Hyttinen
24

DigiExpo-messujen alla järjästetty Figma ry:n tiedostustilaisuus palkitsi vuoden pelinkehittäjän ja pelijournalistin. Pelijournalisti valittiin yleistöäänestyksellä. Pelaaja-lehteä äänestyksessä edustivat Miika Huttunen, Janne Pyykkönen ja Ville Arvekari.

Vuoden pelikehittäjäksi valittiin Supercell.

Tuomaristo kehui kotimaista yrittäjää seuraavasti: Supercell on onnistunut luomaan pelejä, joita pelaajat arvostavat ja jotka ovat myös kaupallisesti menestyviä. Kehittäjän pelit ovat korkealaatuisia ja kansainvälisen vertailun kestäviä.

Supercell lahjoitti palkintosumman kokonaisuudessaan Movember-kampanjalle.

Vuoden kotimaisen pelijournalistin titteli jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Palkinnon tarkoitus on kannustaa journalisteja entistä parempaan laatuun. Ääniä annettiin yli 3000.

Eniten ääniä kerännyt kolmikko oli: Teemu Hiilinen, Jarkko Grönberg ja Niko Nirvi.

Vuoden pelijournalistiksi valittiin 28 % äänimäärällä Pelit-lehden Niko Nirvi. Palkinnon pokkasi Pelit-lehden päätoimittaja Tuija Lindén.

Lindénin mielestä Niko Nirvi paneutuu asiaan ja on sydämellä mukana jokaisessa artikkelissaan.

Teemu Hiilinen tunnetaan suomalaisen eletroniseen urheilun sanansaattajana. Teemu lähetti erityiskiitokset äidinkielenopettajalleen, joka kielsi Teemua kirjoittamasta koskaan mitään.

MoonTV:ltä tuttu Jarkko Grönberg luulee olevansa suosittu, koska on ärsyttävä.

Pelaaja onnittelee voittajia!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Ravenwood kuva
Ravenwood

Jarkko on paras <3

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake

Grönbergiä äänestin, harmi ettei voittanut. Nirvin jutut on vuosien saatossa alkaneet ärsyttää yhä enemmän ja enemmän. Toisaalta se taitaa olla hyvän toimittajan merkki.

Käyttäjän TkHX kuva
TkHX

No huh huh, vuoden pelijournalistin palkinto maan katkeroituneimmalle pc-jäärälle. Kyllähän Nirvillä välillä on ihan kohtalaistakin asiaa, mutta kun valtaosa kolumneista on sitä samaa "konsoleilla kaikki on huonosti, pc on parasta" -tarinaa, niin tylsäksi käy. Noiden juttujen viehätys katosi jo joskus silloin 20 vuotta sitten (jos sitä viehätystä nyt ikinä olikaan)... Mutta kaipa tämä valinta kuvastaa hyvin suomalaisia.

Käyttäjän Mason kuva
Mason

@TkHX: Lueppa niitä arvosteluja/ muita artikkeleita sitten, jos kolumnit ei kiinnosta. Sieltä sen tekstin loistavuuden huomaa, ehdottomasti paras pelitoimittaja Suomessa, ja mikä jottei maailmallakin.

Käyttäjän TkHX kuva
TkHX

@Mason: olen lukenut liikaakin ja kyllä se sama asenne valitettavasti puskee sieltä arvosteluistakin esiin koko ajan. Liian asennevammainen tapaus ollakseen oikeasti hyvä toimittaja.

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock

@TkHX No sehän nyt vain sattuu olemaan niin että PC on joka suhteessa parempi kuin kaikki konsolit viimeisen 30 vuoden ajalta eikä sitä voi tarpeeksi hehkuttaa.

Käyttäjän TkHX kuva
TkHX

@Oskulock: Olet väärässä. Harmi.

Käyttäjän Mason kuva
Mason

Oskulockin provo on kyllä totta.

Mites, toimiiko tää toiseen suuntaan: jos toimittaja ei tykkää pc:llä pelaamisesta, onko hän silloinkin liian asennevammainen ollakseen hyvä toimittaja?

Käyttäjän TkHX kuva
TkHX

Ei, jos asiaa ei tuoda koko ajan korostetusti esiin. Hyvä toimittaja pystyy esittämään oman asiansa ilman kilpailijan tarpeetonta mollaamista.

Tämä pätee moneen muuhunkin asiaan; Nirvillä oli (on?) jossain vaiheessa varsin kova tarve arvostella kilpailevaa Pelaaja-lehteä. Pelaajalehden toimitukselta en sen sijaan ole missään vaiheessa kuullut mollaavaa kommenttia Pelit-lehdestä.

Käyttäjän Mason kuva
Mason

Yhdestä kolumnista olen lukenut kritiikkiä Pelaaja-lehteä kohtaan. Muistaakseni koski juurikin tuota konsolikeskeisyyttä. En itsekään oikein ymmärtänyt kolumnin pointtia, mutta harhalaukauksia sattuu.

Se, että Nirvi toisi arvosteluissaan korostetusti esiin konsoli"vihaansa", on kyllä ihan puppua, ja väistämättä tässä tulee mieleen, että et asiaa syystä tai toisesta pysty kovin objektiivisesti katsomaan. Lue vaikka uusimmasta lehdestä XCOMin arvostelu. Ei viittaustakaan konsoli"vihasta".

Nostoja