Vuodenvaihteen pelikato alkaa: Transformers-mähinät ja The Legend of Korra saavat lähtöpassit latauskaupoista

Lisenssisopimukset vanhenevat taas näin vuodenvaihteessa. Digikaupoista ovatkin katoamassa näillä näkymin ainakin Transformers-pelejä ja The Legend of Korra -mättöä.

23.12.2017 20:29

Vuosi on jälleen lopuillaan ja se jos mikä tarkoittaa tietysti kauppapaikoilta katovia pelejä.

Jo näin ennen joulua katoamistempun ovat tehneet ainakin Activisionin julkaisemat pelit Tranformers Devastation, Transformers: Fall of Cybertron, Transformers. War for Cybertron, Transformers: Rise of the Dark Spark ja The Legend of Korra . Kirjoitushetkellä tuotoksia ei voi ostaa enää Steamista tai PlayStation Storesta, eikä katoaminen Xbox-kauppapaikaltakaan liene kuin enää vain ajan kysymys.

Pelit voi toki edelleen uudelleenladata käyttöönsä, mikäli niitä löytyi jo omistuksesta jonkin edellä mainitun latauskaupan kautta.

Peleistä Transformers Devastation ja The Legend of Korra olivat Activisionin ja PlatinumGamesin välisiä yhteistyöprojekteja. Muista Transformers-peleistä mainekkaimmat ovat olleet Fall of Cybertron ja War for Cybertron, jotka molemmat tehtaili kasaan Activisionin omistama High Moon Studios.

Kukin peleistä perustuu vahvasti kolmannen osapuolen lisensseihin, joten on enemmän kuin todennäköistä, että Activisionin sopimukset niiden käyttöön ovat umpeutuneet. Vastaavalla tavalla viime vuodenvaihteessa katoamistempun tekivät myös Activisionin kaksi Amazing Spider-Man-peliä, Activisonin ja PlatinumGamesin kolmas yhteistyöhanke Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan sekä Codemastersin pelit Dirt 3, Grid ja F1 2013.

Lähde: Polygon, Comicbook.com

Lisää luettavaa