Vuoristoratayhtiöt vastakkain: Planet Coaster -kehittäjä haastaa RollerCoaster Tycoon -julkaisijan oikeuteen / Uutiset / pelaaja.fi

Vuoristoratayhtiöt vastakkain: Planet Coaster -kehittäjä haastaa RollerCoaster Tycoon -julkaisijan oikeuteen

3.01.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Brittikehittäjä Frontier Developments on haastanut pelijulkaisija Atarin oikeuteen maksamatta jääneistä rojalteista.

Frontier Developments vastasi aikoinaan RollerCoaster Tycoon 3:n ja muutaman muun pelin tekemisestä Atarille ja väittää nyt, että julkaisija maksoi tälle vain 1,17 miljoonaa dollaria rojalteja, vaikka se olisi oikeasti ansainnut 3,37 miljoonaa. Frontier perustaa tietonsa "verkkosivuun", jonka mukaan sen tuotokset ovat myyneet enemmän kuin yhtiö oli aiemmin odottanut.

– Olemme yrittäneet ratkaista asiaa ilman oikeustoimia huhtikuusta 2016 asti. Atari on toistaiseksi evännyt meiltä sopimuksenmukaisen mahdollisuuden tehdä heille tilintarkastuksen ja olemme näin ollen jääneet ilman muita keinoja saada selvyyttä huoliimme, Frontierin operatiivinen johtaja David Walsh kertoi Eurogamerille.

Nykyisin Atari ja Frontier ovat hyvin kilpailullisessa suhteessa keskenään. Viime vuoden lopulla molemmat yhtiöt julkaisivat omat huvipuistosimulaatiopelinsä Planet Coasterin ja RollerCoaster Tycoon Worldin. Peleistä Frontierin Planet Coaster on saanut tähän mennessä kaksikosta selvästi paremman vastaanoton, mikä ei yllätä RollerCoaster Tycoon Worldin kokeman kehitysvuoristoradan jälkeen.

Lähde: Eurogamer, TMZ

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja