Sota tappavia tauteja vastaan on keskiössä uudessa Quarantine-nimisessä strategiapelissä. Uutukaisen paljastivat tällä viikolla itävaltalainen pelistudio Sproing ja julkaisija 505 Games, jotka ovat tuomassa luomuksensa Steamin early access -nimikkeiden joukkoon 9. helmikuuta.

Yksin pelattavassa Quarantinessa pelaajat löytävät itsensä johtamasta kansainvälistä bioturvallisuusvirastoa tarkoituksenaan estää vaarallisten tautien leviämisen maailmassa. Tämä tapahtuu vuoropohjaisessa muodossa johtajan joutuessa niin tutkimaan uhkaavia tauteja, päivittämään tutkimuskalustoaan kuin järjestämään karanteenejakin tehtävässään onnistuakseen. Ilman pätevää henkilöstöä homma ei tietysti myöskään suju.

Tarkoituksena Quarantinen olisi early access -vaiheessaan kustantaa noin 15 euroa. 505 kuvaa pelin vaativan vielä jonkin verran hiontaa, minkä lisäksi se saanee myös lisää pelitiloja, tauteja ja pelimekaniikkoja taktikointia monipuolistamaan. Virallisen julkaisunsa Quarantine saanee vuoden sisällä, mutta tämäkin riippuu laajalti pelaajien antamasta palautteesta.

Lähde: VentureBeat

Lisää luettavaa