Metal Gear Solid V: The Phantom Pain sai julkaisupäivän (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain sai julkaisupäivän (päivitetty)

4.03.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
21
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain sai julkaisupäivän

Alkuperäinen uutinen 3.3.: Metal Gear Solid V: The Phantom Pain julkaistaan maailmanlaajuisesti syyskuun ensimmäinen päivä, IGN:n sivuilta ilmeisesti vuotanut video kertoo. Näillä näkymin paljastuksen oli alkujaan määrä tapahtua virallisesti keskiviikkona.

Vuotanut video on seitsemän minuuttia pitkä ja siitä pääosa keskittyy Hideo Kojiman kertomukseen siitä, mistä Metal Gear Solid V:ssä onkaan kyse ja kuinka kyseessä on hänen viimeinen Metal Gear -pelinsä. Varsinainen julkaisupäivä kerrotaan videon lopussa.

Video on vielä ainakin toistaiseksi nähtävillä tästä. Se todennäköisesti vedetään kuitenkin piiloon hetimiten (ja niinhän siinä kävi).

Metal Gear Solid V: The Phantom Painia on kehitetty niin PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja pc:lle. Sen prologina toiminut Metal Gear Solid V: Ground Zeroes julkaistiin viime vuonna.

Päivitys 4.3. kello 17.20: Konami on vahvistanut The Phantom Painin julkaisupäivän todeksi, joskin vain konsoleiden osalta. Pc:llä peli sen sijaan nähdään vasta 15. syyskuuta. Samalla samaan pakettiin kuuluvan Metal Gear Online -verkkopelin vahvistettiin olevan kehissä jo julkaisupäivästä asti.

Julki pelistä on tuotu nyt myös pari kappaleita erikoisversiota. Näistä pienempi on Day 1 Edition, johon mukaan on ujutettu fyysinen kartta, kokemusboosti Metal Gear Onlinea varten sekä seuraava lisäsisältösetti:

  • Adam-ska Special Handgun
  • Personal Ballistic Shield (Silver)
  • Cardboard Box (Wetland)
  • Fatigues (Blue Urban Snake Costume)

Erikoisversioista mittavin on niin sanottu Collector's Edition. Siinä itse pelin mukaan saadaan Snaken bionista kättä muistuttava patsas, metallikannet, kartta ja Blu-ray-levy täynnä trailereita ja kurkistuksia kulissien taakse. Luvassa on myös seuraavat lisäsisältöedut:

  • Weapon and Shield Pack (Windurger S333 Comba Special Weapon, Adam-ska Special Weapon, Maschinen aktische Pistole 5 Weiss Special Weapon, Rasp Short-Barreled Shotgun Gold Special Weapon, and a Personal Ballistic Shield in Olive Drab, Silver, White, and Gold)
  • Cardboard Box (Rocky Terrain, All-Purpose Dryland, and Wetland)
  • Snake Costume (Fatigues in Black Ocelot, Gray Urban, Blue Urban, and All-Purpose Dryland)
  • "Venom Snake" Emblem
  • Metal Gear Online XP Boost
  • MGO Items (Metal Gear Rex Helmet, Golden AM MRS-4, and Golden WU S.PISTOL)

Ohessa myös vielä jo eilen vuotanut IGN:n video.

Lähde: NeoGAF

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock

No se katosi nopeasti, olisihan tuota voinut mainita mitä siinä videossa nyt sitten sanottiin. -_-

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

Kojiman viimeinen MGS... missähän olen kuullut tämän aiemminkin. Any case, jos tulee syyskuun 1. päivä ulos, niin sattuukin oikein mukavasti sinne synttäreiden hujakoille.

30v-supermegabileet peruttu.

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

Syyskuu on peruttu. Käytän kaiken energian tälle! Kiitos Kojima ja Kiefer!

Käyttäjän Narastel kuva
Narastel

Huolettaa kyllä todellapaljon tuo, kun Kojima mainitsi Snaken olevan tälläkertaa ns. "silent protagonist" ja että hän haluaa pelaajien ajattelevan Snakea itsensä jatkeena ennemminkuin normi päähahmona. Tämähän toki näkyi jo aijemmista trailereista, missä KieferSnake ei mutissut kuin pari sanaa (kuten myös Ground Zeroesissa). Tämä ei todellakaan ole sitä, mitä itse haluan Metal Gearilta, varsinkin koska tämän pitäisi olla tarina siitä, miten Big Bossista tuli ns. pahis. Miten voi kertoa tämmöisen tarinan hahmosta (varsinkin jo valmiiksi määritellystä) joka ei yhtäkkiä puhu mitään, eikä oikein reagoi mihinkään ympärillä tapahtuvaan asiaan? ... Toivottavasti Kojima ei munaa tätä, koska pelillisesti Phantom Pain vaikuttaa mahtavalta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En tiedä kuinka moni uskalsi odottaa tai toivoa aikaisempaa julkaisua mutta itselle sopii hyvin että tulee vasta tuolloin. Ehtii rauhassa pelailla Witcher 3:a, Bloodbornea sekä kaikkia jo ilmestyneitä uudemman polven pelejä, joita en vielä ole laitteen puuttuessa pelannut.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Mahtavaa! Hyvä ettei sattunut samaan aikaan Arkham Knightin kanssa.

Tässä video:
https://www.youtube.com/watch?v=hFBV3Uuasc4

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kojiman viimeinen MGS myös tällä kertaa ja ennen ensi kertaa.

Käyttäjän Ellipsis kuva
Ellipsis

Vuodettu pätkä

Hype katossa ja koitan epätoivosesti rauhotella itteäni...181 päivää 1 tunti ja 10min

Käyttäjän Panthour89 kuva
Panthour89
Lainaus käyttäjältä onnistunyt

Kojima sais ennen lopettamistaan kääntää alkuperäisen Metal Gear Solidin HD -versioon. En oo nimittäin peliä pelannut, joten olisin siitä enemmän kuin mielissäni. Nytkin vasta pelaan MGS4:sta. Eihän se ilmestyny ko vasta seitsemän vuotta sitten.

Hitto vie, nelososastaki on jo muka niin kauan...
Ite vedän just Peace Walkeria läpi, sit pitäs viel kertaalleen vetää Ground Zeroes läpi, jonka jälkeen kellon saa laittaa herättämään syyskuulle. :) Toisaalta taas on jotenkin ristiriitaiset fiilikset tästä. Eihän näistä koskaan oo ennakkoon paljoa selvinnyt, mutta ne asiat mitkä ovat selvinneet, niin häiritsevät hieman...
Ensinnäkin; Snake on tällä kertaa enemmän "silent protagonist", jossa hänen ympärillään olevat hahmot kuljettavat tarinaa eteenpäin enemmän kuin sankari itse. On todella mielenkiintoista nähdä, miten tämä uusi kerrontatapa toimii, koska esim. Peace Walkerissa juonta kuljetettiin sarjakuvilla ja codec-puheluilla enimmäkseen ja lukemani perusteella moni ei pitänyt tästä ratkaisusta. Itse tosin pidän, omasta mielestäni sarjakuvat ovat tyylikkäitä ja olivat hyvä ratkaisu senaikaiselle raudalle (PSP). Mutta nyt, kun luvassa on taas uusi tapa kuljettaa juonta, pakostakin tässä ollaan vähän pelko perseessä. Onhan Hideo todistanut monesti olevansa varsinainen nero joo (nelonen jakoi vahvasti mielipiteitä, I get it), mutta jos tämä nyt oikeasti on hänen viimeinen Metal Gear, niin kaiken on mentävä nappiin. Muuten tulee sarjaa jo pikkupojasta asti fanittaneelle todella paha mieli. :D
Toinen asia koskee paljon keskustelua herättänyttä ääninäyttelyä. Ensinnäkin, Troy Baker on Ocelotin ääni. Älkää käsittäkö väärin, kyseessä on mahtava kaveri ja pidän todella paljon kyseisestä näyttelijästä, mutta että hän Ocelottina? Hän ei kuulosta YHTÄÄN edelliseltä ääninäyttelijältä ja kun katsoin netissäkin pyörinyttä klippiä, niin jotenkin tuli vaan sellainen kuva, että Snaken vieressä seisoo Ocelotin näköinen kaveri, joka on kuitenkin joku toinen. Noh, peli on kaiketi pitkä, joten ehkä siihen tottuu. Toinen ongelmani on paljon porua herättänyt Kiefer Sutherland. Ehkä hänen kähinästään tulee tosiaan mieleen Jack Bauer melkoisen herkästi, mutta hän sentään kuulostaa edes jollain tapaa Snakelta. Tästä syystä johtuen olen jo oikeastaan tottunut ajatukseen, että "Kiifferi" on äänenä ja pidän häntä loppujen lopuksi onnistuneena valintana. Mitä taas en ymmärrä, on se, että jos kerran Snake on nyt ENSIMMÄISTÄ KERTAA hiljainen sankari tai ainakin hiljaisempi sankari kuin aiemmin, niin miksi hitossa David Hayteria ei sitten edes kysytty ääneksi?? Jos kerran dialogia ei edes ole niin paljon äänitettävänä? Kaveri on vuosia mukana, jonka jälkeen hänet jätetään kokonaan tylysti ulos projektista, viitaten "uuteen alkuun", samalla kun Japanissa jatkaa sama ääninäyttelijä. Ei vain osaa ymmärtää...

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus
Lainaus käyttäjältä Panthour89

Ensinnäkin, Troy Baker on Ocelotin ääni. Älkää käsittäkö väärin, kyseessä on mahtava kaveri ja pidän todella paljon kyseisestä näyttelijästä, mutta että hän Ocelottina? Hän ei kuulosta YHTÄÄN edelliseltä ääninäyttelijältä ja kun katsoin netissäkin pyörinyttä klippiä, niin jotenkin tuli vaan sellainen kuva, että Snaken vieressä seisoo Ocelotin näköinen kaveri, joka on kuitenkin joku toinen.

Itselle tulee sama tunne kun katsoo trailereita. Troy Bakerista en tiedä mitään joten hänen perusteella en tuomitse.