Warcraft-elokuvan tähti kertoo: "WoW pelasti elämäni!" / Uutiset / pelaaja.fi

Warcraft-elokuvan tähti kertoo: "WoW pelasti elämäni!"

1.02.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
5
Warcraft-elokuvan tähti kertoo: "WoW pelasti elämäni!"

Julkimotkin ovat ihmisiä, ja sen todistaa tällä kertaa ensi kesän Warcraft-rainaa tähdittävä brittinäyttelijä Robert Kazinsky.

Talk show -juontaja Conan O'Brienin käsittelyyn viikonloppuna joutunut Kazinsky muistelee tuoreessa haastattelussaan, kuinka hankalaksi tämän jokapäiväinen elämä kävi miehen muutaman vuoden takaisen EastEnders-pahisroolin myötä. Saippuasarjassa nähtyjen tekostensa vuoksi kadulla kivitetty ja pubeissa turpiinsa saanut Kazinsky alkoi vältellä ulos menoa, ja pakeni vaikeuksiaan World of Warcraft -verkkoroolipelin maailmaan.

– Istuin 18 tuntia päivässä alushoususillani pelaamassa. Käytin viimeviikkoisia kokistölkkejä tuhkakuppeina. Se oli todella glamoröösiä, Kazinsky vitsailee O'Brienille.

Miehen pelin kautta löytämät ystävyyssuhteet olivat kuitenkin todellisia, eivätkä julkisuus ja ennakkoluulot vääristelleet niitä tosielämän tapaan. Pelin palkitsevuus auttoi Kazinskya kasvattamaan itsetuntoaan, ja kannustivat tätä nousemaan kaivosta.

– Ennen kuin tajusinkaan, aloin taas uskoa itseeni. Kiitän World of Warcraftia elämäni pelastamisesta, mies kertoo.

Läpimurto ei kuitenkaan tapahtunut yhdessä yössä. Kazinsky jatkoi pakkomielteistä pelaamista vielä parisen vuotta, ja lihoi sapattinsa aikana yli 20 kiloa. Mies on sittemmin muuttanut tyttöystävänsä kanssa Los Angelesiin ja palannut näyttelijänuransa pariin, mutta hän muistelee Warcraft-vaihettaan lämpimästi.

- En ole koskaan ollut onnellisempi, kuin silloin kun olin todella lihava, eikä kukaan odottanut minulta mitään. Pelasin vain videopelejä, Kazinsky miettii.

Kazinsky nähdään valkokankaalla Orgrim Doomhammer -örkkinä kesäkuun 10. päivästä eteenpäin. Miehen haastattelun voi katsastaa kokonaisuudessaan alta.

Lähde: Team Coco, Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Jaahas. Kerrankin näin päin. :D

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Jaahas. Kerrankin näin päin.

Niimpä...

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Siis hä? Tätä miestä viskottiin kivillä ja vedettiin turpaan, koska hän esitti kovaa jätkää televisiosarjassa? Tuo kuulostaa joltain 80-luvun pro wrestling-tarinalta, en olis uskonut.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus käyttäjältä Brutal1ty

Siis hä? Tätä miestä viskottiin kivillä ja vedettiin turpaan, koska hän esitti kovaa jätkää televisiosarjassa? Tuo kuulostaa joltain 80-luvun pro wrestling-tarinalta, en olis uskonut.

Itteäni jaksaa aina ihmetyttää niiden ihmisten aivotoiminta, jotka eläytyvät niin täysillä fiktioon, että pahisroolien näyttelijöitä pitää vihata myös OIKEASSA ELÄMÄSSÄKIN.

Tai siis, ymmärrän vielä sen, mikäli jonkin todella vihaamasi hahmon näyttelijän pärstävärkki aiheuttaisi aluksi negatiivisen ensireaktion, ikään kuin vaistonomaisesti. Mutta seuraavassa hetkessä ne kaikki loogiset ihmiset muistavatkin, että "Ehei, se on vain rooli fiktiivisessä tarinassa. Sen pohjalta on turha mennä vetämään johtopäätöksiä siitä, millainen ihminen tuo näyttelijä OIKEASTI on.

Onhan toki niitäkin näyttelijöitä, jotka varta vasten hakeutuvat tiettyihin rooleihin tuntiessaan hengenheimolaisuutta roolihahmoaan kohtaan, joko sitten tunne- ja/tai aatetasolla. Mutta se, että joku esittää sarjamurhaajaa, koska hän "ymmärtää hahmon sisäistä raivoa" ei tietenkään tarkoita automaattisesti sitä, että näyttelijä itse puoltaisi ongelmien ratkomista listimällä porukkaa roppakaupalla.

Arvatenkin noita harhaisia, todellisuudesta irtaantuneita kivittäjiä on useampaa sorttia: niitä jotka todella uskovat, että "Toi Rickman oli tosi paska äijä - se tapatti Harryn vanhemmat ja kohteli Harrya kuin saastaa!"... Ja sitten niitä, jotka ovat niin vakuuttuneita näyttelijöiden suorituksesta, että kyseisten tyyppien siis TÄYTYY olla hemmetin ylimielisiä myös oikeassa elämässä. Jälkimmäinen sakkikunta erottaa todellisuuden ja fiktion vielä jotenkuten toisistaan, mutta he siitä huolimatta yhdistävät hahmojen piirteitä automaattisesti myös näiden näyttelijöihin. Siitäkin huolimatta, että nämä fiktion kuluttajat eivät todellisuudessa tietäisi näistä näyttelijöistä yhtään mitään.

Lainaus

En ole koskaan ollut onnellisempi, kuin silloin kun olin todella lihava, eikä kukaan odottanut minulta mitään. Pelasin vain videopelejä, Kazinsky miettii

Tavallaan tuo on varsin surullista, jos kerta 18-tuntiset pelimaratonit ylipainoisena mökkihöperönä ovat olleet sitä elämän highlight-osastoa.

Ymmärrän kyllä, että mahdollisuus olla vain oma itsensä ilman, että sinun tarvitsee täyttää kenenkään odotuksia on varsin harvinaista herkkua näyttelijöille. Enkä menisi väittämään, etteivätkö osa minun oman elämäni kohokohdista liittyisi tiettyihin peleihin. Mutta useimmiten, nuo pelit symboloivat myös tiettyä ajankohtaa elämässäni - millaista meno oli silloin koulussa, kotona ja kavereiden kaa. Saatan muistella lämmöllä omia pelimaratonejani, mutta muistelen lämmöllä myös niitä ympäröivää arkea ulkopuolisessa maailmassa.

Ja tuolla tyypillähän on tyttöystävä - mitä ihmettä se oikein kertoo heidän suhteensa laadusta, jos "elämän parhain aika" ei liity mitenkään heidän seurusteluunsa vaan ympärivuorokautiseen pelaamiseen?

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

No huh huh.
Sen nyt vielä ymmärtää että ihmiset leikillään "sekoittavat" näyttelijän ja roolihahmon keskenään ja ehkä kuittailevat asiasta, mutta miten harhainen täytyy olla että rupeaa kivittämään ja pahoinpitelemään näyttelijöitä kadulla. Ja miten näitä ihmisiä voi riittää ihan ongelmaksi asti?

Nostoja