Warner Bros. kommentoi Westworldin ja Falloutin välistä oikeustaistoa: syytteet yllättäviä ja perusteettomia

Warner Bros. vakuuttelee, ettei sen Westworld-peli ole varastanut koodia Fallout Shelterista.

30.6.2018 15:14

Mediajätti Warner Bros. on kommentoinut Bethesdan syytöksiä Fallout Shelterin ja uuden Westworld-mobiilipelin yhtäläisyyksistä. Lehdistölle antamassaan lausunnossa yhtiö kertoo olevansa yllättynyt oikeushaasteesta, mutta myös vakuuttunut siitä, että Bethesdan väitteet ovat perusteettomia.

– Yhtenä maailman johtavana immateriaalioikeuksien luojana – – Warner Brosilla on syvä kunnioitus niitä kohtaan. Bethesdan väitteet siitä, että Warnerin Westworld-mobiilipeli on käyttänyt väärin Fallout Shelterin lähdekoodia ovat näin ollen niin yllättäviä kuin ne ovat perusteettomiakin. Kehittäjä Behaviour Interactive on vakuuttanut Warner Brosille, että Bethesdan väitteet eivät pidä paikkaansa ja että yhtään Bethesdan koodia ei ole käytetty Westworld-pelissä. Vastoin Bethesdan väitteitä Warner Bros. ei missään vaiheessa myöskään kehoittanut Behaviouria käyttämään Fallout Shelter -koodia Westworldissa, Warner Brosin lausunnossa kerrotaan.

Bethesdan mukaan Fallout Shelterin ja Westworld-mobiilipelin samankaltaisuudet menevät jopa niinkin pitkälle, että Westworldista löytyneet bugit ovat samoja, jotka olivat aikoinaan osa myös Fallout Shelteria. Behaviourilla on ollut ennestään tuntemusta Fallout Shelterista, sillä se auttoi myös kyseisen pelin luomisessa.

Pelien samankaltaista visuaalista tyyliä ja ideaa Warner ei ole kommentoinut. Fallout Shelterin tapauksessa pelaaminen keskittyy oman turvaholvin kehittämiseen ja sen asukkaista huolehtimiseen, kun Westworldissa kestityään hallitaan omaa androideilla kyllästettyä villin lännen huvipuistoa.

Lähde: GamesIndustry

Lisää luettavaa