Wasteland 2 myöhästelee mutta ei niinkään ongelmien tähden

Wasteland 2 ei ole ehtimässä valmiiksi lokakuuksi, kuten alkujaan odoteltiin. Syynä on kuitenkin lähinnä pelin paisunut koko, eivät niinkään varsinaiset ongelmat.

20.7.2013 09:45

Joukkorahoitettua Wasteland 2:ta syksyksi odottaneet joutunevat valmistautumaan pieneen pettymykseen. Peliä kehittävä inXile on tiedottanut, että roolipeli on nykyisten suunnitelmien mukaan määrä saada vasta lokakuussa valmiiksi beetatestiään varten. Itse julkaisu tapahtuukin näin ollen vasta, kun testaustulokset niin sallivat.

Projektin ei pitäisi kuitenkaan millään tavalla olla ongelmissa. InXilesta vetovastuussa olevan Brian Fargon mukaan pelin saama lähes kolmen miljoonan dollarin joukkorahoitus on ollut riittävä ja näin ollen Wasteland 2 voidaan oikean hetken koittaessa julkaista ilman kompromisseja.

Ensi kuussa kehittäjät uskovat saavansa Wasteland 2:sta valmiiksi version, joka pitää sisällään kaikki perustoiminnot aina hahmonluonnista taisteluihin ja tekoälyihin. Fargon mukaan versio on noin kuusi viikkoa jäljessä siitä, missä hän toivoi projektin olevan, mutta perustelee viivästystä sillä, että pelin koko on kasvanut alkuperäisistä suunnitelmista.

Alkujaan inXile haki kuluttajilta 900 000 dollarin rahoitusta pelin kehitystä varten.

Uuden Wastelandin ohella inXilella on parhaillaan työn alla Kickstarterin kautta myöskin rahoitettu Torment: Tides of Numenera.

Lähde: Kickstarter

Lisää luettavaa