Wii ja wanha malli / Uutiset / pelaaja.fi

Wii ja wanha malli

10.05.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
21

Nyt, kun Sony on pompannut mukaan liikkeentunnistuskilpaan PlayStation 3 -ohjaimellaan, Nintendo pamauttaa pöytään perinteistä pelaamista myös Wii-konsolilla.

Pelitalon pressimateriaalin sekaan kätketyssä kuvassa näkyy ohjain, joka muistuttaa erehdyttävän paljon vanhoja Nintendo-kapuloita, eli se ei näytä järin ergonomiselta – ainakaan kuvassa.

Kuvan ohjain tuntuu takaiskulta. Se panee epäilemään sitä, miten paljon Nintendo aikoo tosissaan hyödyntää kaukosäädinohjainta ja mullistaa näin tapaa pelata videopelejä. Toivoa sopii, suurin osa peleistä tehdään uusi kaukosäädinohjain mielessä, eikä tämä peruslätkä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän maestro_opa kuva
maestro_opa

Sitäpä hyvinkin. Mutta varmasti muuten pätevä, vaikkei muodollisesti.

Käyttäjän feldon kuva
feldon

Jännetuppitulehdustilastoihin tullee jälleen omituinen piikki ^^;

Käyttäjän Ivanov kuva
Ivanov

Ei tuo nyt niin kamala ole. Ja uskon, että tuota muokataan vielä jonkin verran ennen julkaisua. Sitäpaitsi eihän noita.. eh.. ei-niin-ergonomisia tatteja käytetä edes kaikissa peleissä.

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Minusta ohjain tuo mieleen parhaat muistot SNES-ajoilta. Ei sinällänsä mikään yllätys, että Ninty tuo ulos myös "tavallisen" ohjaimen, ei liikkeentunnistusta ihan kaikkiin peleihin voi ympätä.

Käyttäjän teme_ kuva
teme_

Ihanan retro! Mutta tattien asetteluhan matkii Sonya, jolloin tilit ovat tasan, right?

Käyttäjän Vinski kuva
Vinski

Hyi, ei näytä kovin kompaktilta. :S

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

Tatit kuntoon niin johan tuollakin pelailee. Onneksi napit ovat sentään normaalit (vrt. cube ohjaimeen).

Käyttäjän maestro_opa kuva
maestro_opa

Tattien asettelu on hyvä, kun suurin osa peleistä on kuitenkin ristiohjaimeen luottavia. Ristiohjain on siis paraatipaikalla kuten kuuluukin.

Käyttäjän Tuulisti kuva
Tuulisti

Ei voi sanoa ennen kuin on kätösessä.

360-ohjain on mielestäni tähän mennessä ehdottomasti paras, ja minun on vaikea uskoa että muotoilussa taaksepäin menemällä saataisiin aikaan parannuksia. Cuben ohjaimen näppäimet eivät kylläkään olleet mieleeni, ainakaan Pleikan ja Boksin loogisiin nappisijainteihin verrattuna.

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

Tattien paikoista voin jo nyt sanoa, etteivät ne tule näissä kätösissä olemaan kotonaan. Ainakaan Dual Shockin tatit eivät näin tee ja sijoittelu on tuossa jokseenkin sama.

Noh, dpadiähän tuossa luultavammin tullaan käyttämään ehdottomasti eniten.

Nostoja