Wii-konsoliin uusi ilmainen kanava - kuvat ja testi! / Uutiset / pelaaja.fi

Wii-konsoliin uusi ilmainen kanava - kuvat ja testi!

14.02.2007 // Kirjoittanut: LassiK
29

Nintendo avasi tänään Wii-konsoliin uuden, ilmaisen kanavan ilman ennakkovaroitusta. Everybody Votes -kanava on nimensä mukaisesti erilaisia mielipidemittauksia varten suunniteltu palvelu.

Nintendo hehkuttaa: "Everybody Votes -kanavan avulla voit vertailla mielipiteitäsi ystävien, perheen ja koko maailman väestön kanssa! Viikon välein päivittyvät kysymykset paljastavat erilaiset näkemykset niin perheesi sisällä kuin eri maiden kansalaisten väliltä!"

Kolme äänestystä on aina maakohtaisia, joita todennäköisesti vertaillaan maanosan kesken. Lisäksi yksi kahden viikon välein vaihtuva kysymys on globaali.

Ensimmäinen askel osallistumiseen on kanavan lataaminen Wii Shop -kanavan Wii Ware -puolelta, josta myös ilmainen Opera-selain ladattiin.

img_1546.JPG

Lisäksi äänestyspalvelun ohella Wii-laitteeseen tuli ladattavaksi uusi järjestelmäpäivitys ja kahta Virtual Consoleen julkaistua peliä, Mario Kart 64:ää ja Military Madnessia korjattiin.

img_1555.JPG

Kun kanava on ladattu, sen voi avata tavalliseen tapaan Wii Menusta.

img_1557.JPG

Käyttöä ennen kone pitää kuitenkin manuaalisesti päivittää Wii Optionsin alta Wii System Update -toiminnolla. Testissa päivitykseen kului yli 15 minuuttia.

img_1560.JPG

Kanavaa varten pitää säätää tarkempi asuinpaikka. Valinta tehdään nyt Wiin asetuksissa asti, eikä vain itse kanavassa, kuten vielä Weather Channelin aluetta valitessa. Todennäköisesti asetus on näin käytössä automaattisesti tulevissa kanavissa.

img_1564.JPG

Ensimmäinen toiminto itse Everybody Votes -kanavalla on äänestäjän rekisteröinti kaikista koneella olevista Mii-hahmoista. Yhteensä äänioikeuden voi suoda kuudelle Miille.

img_1565.JPG

Ainakaan tällä hetkellä äänestyskysymykset eivät ole kovin vakavia. Miten tykkäät syödä kananmunasi?

img_1566.JPG

On kuitenkin oudon kiehtovaa kertoa koko maailmalle, että pidän paistetuista kananmunista.

img_1567.JPG

Saa nähdä, osaako Nintendo käyttää kanavaa myös pelejä koskevan asiakastutkimuksen tekemiseen. Veikkaisin.

Lisäksi käyttäjä voi yrittää ennustaa, kumpi vaihtoehdoista voittaa. Näin jokainen äänestäjä saa oman "How tuned are you in?"-pistemäärän, joka kertoo kuinka hyvin hän osaa arvioida yleistä mielipidettä.

img_1570.JPG

Tällä hetkellä globaali pulma, joka Mii-käyttäjiä yhdistää, on syvällinen. Kissat vai koirat?

img_1571.JPG

Vanhojen kyselyiden vastauksia voi selailla kanavalla, mutta tällä hetkellä sellaisia ei tietysti ole.

img_1573.JPG

Käyttäjät voivat myös itse lähettää kysymyksiä. Pelaajalehti.com kantaa kortensa kekoon kysymyksellä, jonka vastausta ei onneksi tarvitse arvuutella.

Sitä tuskin palvelussa nähdään, sillä Nintendo arvioi kaikki kysymykset ennalta ja käyttää vain mahdollisesti jotain niistä. Nähtäväksi jää, jatkaako Everybody Votes turvallisen hajuttomalla ja mauttomalla linjalla, vai tuleeko mukaan kiistanalaisia aiheita kuten Irakin sotaa tai muita poliittisia pulmia. Nintendon tuntien ei.

img_1572.JPG

Hauskoja äänestyksiä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kokiri kuva
Kokiri

hyvä nintendo

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Kyllä 360 on 100 kertaa parempi"

Kyllä jos olet kalamiehiä ja haluat hyvän verkkopainon.

Käyttäjän Tuulisti kuva
Tuulisti

Jippii! Saamme ihan ilmaiseksi osallistua markkinatutkimuksiin!

Tuolla kuvassa on Frans Mäyrän Mii-hahmo. ;D
Lisääpäs Lassi minut nyt jo friends-listallesi että minäkin voin lähetellä Mii-hahmoja.

Käyttäjän LassiK kuva
LassiK

Enkö ole jo lisännyt? Anteeksi! Pistän numeron illalla.

Niin joo, kun friends-listoista tuli puhetta - hyvää ystävänpäivää kaikille!

Käyttäjän MasterTK kuva
MasterTK

Meikän isukki päässyt kuvaan! :DD

Käyttäjän Tuulisti kuva
Tuulisti

Lassi: Hyvä! Ja haluan sitten tuon Frans -Miin. ;D

Olen kyllä alusta asti ollut hieman skeptinen Wiin tietojen keräämisen suhteen, ja tämä on aika luonteva jatko samalla linjalla. Eipä se nyt minua henkilökohtaisesti juuri vaivaa vaikka joku haluaisikin surffailuani tai yksityisvietejäni tiirailla, (tähän Nintendo käsittääkseni varaa oikeuden) mutta yleensä ihmiset eivät halua että heidän esim. nettikäyttäytymistään tai saati sitten sähköpostejaan seurataan. Wiin käyttäjät eivät tunnu pistävän pahakseen, ja Nintendolla on nyt käsissään aivan mahtava tapa kerätä kaupallisesti arvokasta tietoa. Mikäli tuon uuden kanavan kissa vai koira -kysymykset eivät pian muutu oikeiksi markkinatutkimuskysyksiksi, olen hyvin yllättynyt.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Äänesty kanava on todellakin hieman outo lisä wiin tarjontaan. Tietysti voisihan Nintendo pyrkiä saamaan tietoa siitä mikä mailmaa kiinnostaa ja näin ollen luoda palvelujaan tämän kautta.

Mutta Mario Kart 64! tuossa on Legenda! nelinpelinä todellinen helmi edelleen 64:lla.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Fanipojat miinustelee :D säälittävää.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kanavat on parasta mitä Wii:llä on, mihin enää tarvitsee lisää pelejä.

Käyttäjän Wiii kuva
Wiii

Gandhini ja Haloseni ne siellä ovat! =P

Chaneli voi myös olla osa tulevaisuuden suunnitelmaa, mitäköhän N:ltä seuraavaksi tulee? Tai informaatio voi hypätä suoraan peleihisi, Cooking mama tietää automaattisesti haluatko munan keitettynä vai paistettuna :P. Tosin kyselyihin voisi olla mielenkiintoisempaa vastata, mikäli esim. Wii-pontseja saisi jatkuvasta äänestelemisestä, siis pidemmän päälle. Mutta vain tulevaisuus näyttää... Nintendo kun ei kauhesti nykyään infoa mistään, vaan TOIMII yllättäen? :o

Itselleni "Every-body-votes"-channel on hyödyllinen jo sillä perusteella, että nyt tuli koko ensimmäinen wii-menun-sivu täyteen, ja se näyttää huomattavasti upeammalta. Cool!!