Wii siirtyy johtoon konsolisodassa / Uutiset / pelaaja.fi

Wii siirtyy johtoon konsolisodassa

13.09.2007 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
139

Wii siirtyi konsolisodan johtoon. Xbox 360 julkaistiin jouluna 2005 eli vuosi ennen Wiitä ja PS3:a. Tällä hetkellä Financial Timesin mukaan Wiitä on ostettu 9 miljoonaa kappaletta Xbox 360:n yltäessä 8,9 miljoonaan. PlayStation 3 on myynyt 3,7 miljoonaa yksikköä.

Wiin etulyöntiasema Xboxiin nähden johtuu analyytikkojen mukaan monesta seikasta. Xboxeja myydään vain kahdella markkina-alueella, Euroopassa ja Amerikassa Wiin ollessa vahva myös Japanissa. Toisaalta myös Xboxin laatuongelmia on syytetty heikommasta menekistä.

Loppuvuonna kilpailu kuluttajista tulee olemaan kovaa, kun julkaisijoiden suurimmat pelinimikkeet rymistelevät markkinoille samaan aikaan taistelemaan pelaajien huomiosta.

Lähde: Financial Times

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

Ja Wii jyrää!Ei varmaankaan vie kauan kun PS3 ohittaa Xbox 360:sen.Ehkä jo ensi vuoden alussa.....

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Wow! eikös boxi rikkonut tuon 9 miljoonan rajan joskus viime syksynä. Eli boxi ei ole myynyt viimeisen vuoden aikana edes miljoonaa! Tällä menolla boxi on kuollut 1-2 vuoden sisällä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Eikös X0:ta ja Wiitä oltu myyty jo yli 11 miljoonaa? :-|

Käyttäjän Kane kuva
Kane

VGchartsin(ne luvut on vähän enemmän kuin Financial timesin) mukaan esim amerikassa on myyty ~7 miljoonaa boxia amerikassa ja Wiitä ~4 mutta euroopassa on tasaista japanissa tietty Wii voittaa. Tiedä sitten onko tämä yksi syy Amerikkalaisten tekijöitten 360-intoon vielä.

Mutta loistavaa Nintendo! Olet palannut. Melkoisen hypyn teki kun GC oli se "3s ja tuntematon". Tottakai DS on ollut mukana nousussa. Nyt Nintendolla on ainakin varaa pyörittää paljon pelejä loppuvuonna markkinoille.

Käyttäjän Skulltulla kuva
Skulltulla

Kyllä tää oli jo tiedossa, mutta saa nähdä minkälainen tilanne on loppuvuonna. PS-kolmosella olisi kyllä paljon kovempi myynti jos se GTA nelonen olisi saatu julkaistua tänä vuonna.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hitto ihmiset on tyhmiä, wii markkinajohtajana...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Ei varmaankaan vie kauan kun PS3 ohittaa Xbox 360:sen.Ehkä jo ensi vuoden alussa….."

Nykyinen meno ja ennusmerkit eivät kyllä tue tuota.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Oudon erillaiset verrattuna VGchatzin numeroihin. Boksilla ja Wii:llä kahden miljoonan laitteen ero ja PS3:lla miljoonan laitteen ero.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tjoo, halpa laite ja anime näköjään myy enemmän kuin laadukkaat pelit. Mikäs siinä, eipä tuo vaikuta itseeni millään tavalla mikä konsoli johtaa ja mikä on viimeisenä.

Ja kiitokset jollekkin tästä hampaat näppikselle reaktion aiheuttaneesta viestistä: "Tällä menolla boxi on kuollut 1-2 vuoden sisällä."

Wii:n sisusta on sen verran antiikkista tavaraa, että tuskin jaksaa paria vuotta enempää kiinnostaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Casual gaming kukoistaa, tosin onhan wiille tulossa hc pelejäkin. esim. marioa galaxy ja metroid 3

Nostoja