Wii U:sta sutjakkaampi kahdella päivityksellä

Wii U jatkaa kehitystään muun muassa kahdella järjestelmäpäivityksellä. Siinä ohessa laite saa myös oman Virtual Consolensa.

23.1.2013 23:33

Nintendo on vahvistanut tykittävänsä Wii U -pelaajia kesään mennessä kahdella järjestelmäpäivityksellä. Näistä ensimmäinen nähdään keväällä.

Päivityksillä on tarkoitus lisätä laitteeseen uusia ominaisuuksia, mutta myös vastata kuluttajien tekemiin valituksiin. Erityisesti tarkoituksena on saada pelit käynnistymään laitteella nopeammin ja tehdä paluusta Wii U -valikkoon sutjakkaampaa.

Heti kevään päivityksen jälkeen Wii U:hun on lisäksi tarkoitus saada oma Virtual Console -kauppapaikkansa konsolin Wii Modesta löytyvän alkuperäisen Wii-vastineen rinnalle. Näin pelaajat pääsevät pelaamaan klassikkoteoksia kätevästi esimerkiksi suoraan GamePadilla.

Wii U:n Virtual Console ei starttaa kuitenkaan tuhdeimpana mahdollisena kokonaisuutena heti kättelyssä. Aluksi siitä löytyy vain muutamia Nintendo Entertainment Systemin ja Super Nintendon -pelejä, jotka on työstetty osin uudelleen juuri Wii U.ta varten. Myöhemmin tarkoituksena on myös tuoda tuki muun muassa Game Boy Advance -peleille.

Tuotteet Wii U:n omasta Virtual Consolesta joutuu ostamaan uudelleen, vaikka jonkin retropelin jo olisikin hankkinut itselleen Wiin Virtual Consolesta. Mikäli kuitenkin esimerkiksi Wii-datansa on siirtänyt pelejä myöten uutuuskonsoliin, voi jo ostetun tuotteen saada Wii U:n Virtual Consolesta alennuksella.

NES-pelien hinta on palvelussa normaalisti viisi euroa ja SNES-pelien kahdeksan euroa. Alennuksen avulla matolaatikon pelin voi saada itselleen eurolla ja Super Nintendon pelin 1,50 eurolla.

Johdatellakseen ihmiset Virtual Consolen pariin, on Nintendo tänään käynnistänyt kokeilukampanja, jossa pelaajille tarjotaan mahdollisuus hankkia aina kuukausittain retropeli 30 sentillä kesän loppupuolella saakka. Tässä kuussa tarjolla on Balloon Fight, helmikuussa F-Zero, maaliskuussa Punch-Out, huhtikuussa Kirby’s Adventure, toukokuussa Super Metroid, kesäkuussa Mario & Yoshi ja heinäkuussa Donkey Kong.

Toki Miiversekin saa oman osansa päivityshuomiosta. Palveluun on tarkoitus tuoda vielä muun muassa käyttäjäyhteisöjä, minkä ohella sen käytettävyyttä halutaan parantaa.

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa