Wii U teki kaikkien aikojen myyntiennätyksensä Amerikassa / Uutiset / pelaaja.fi

Wii U teki kaikkien aikojen myyntiennätyksensä Amerikassa

16.01.2015 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
5

Nintendo on ilmoittanut Wii U:n tehneen kaikkien aikojen yhden kuukauden myyntiennätyksensä Amerikassa.

Myyntiennätys tehtiin vime joulukuussa. Wii U -konsolia myytiin 29 prosenttia enemmän kuin vuoden 2013 joulukuussa. Wii U -pelejä myytiin peräti 75 prosenttia enemmän kuin joulukuussa 2013.

Täysin tarkkoja myyntilukuja Nintendo ei kertonut, mutta heidän mukaansa Mario Kart 8 -peliä myytiin viime vuoden aikana 1,7 miljoonaa kappaletta. Super Smash Brosia myytiin vuonna 2014 1,3 miljoonaa kappaletta.

Nintendo 3DS:lläkin pyyhki loistavasti. Super Smash Brosia myytiin 3DS:lle viime vuonna yli 2 miljoonaa kappaletta. Pòkemon Omega Rubya ja Pòkemon Alpha Sapphirea myytiin yhteensä yli 2,6 miljoonaa kappaletta marraskuun julkaisun jälkeen. 16 Nintendo 3DS:n peliä myi yli 250 000 kappaletta.

Lähde: Polygon.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Kasvua toki on, mutta varsinaiset luvut laahaavat kilpailijoiden perässä melko suurella marginaalilla. Ei sillä että kasvu olisi sinällään huono juttu.

Amiibot taisivat tehdä kauppansa melko kiitettävästi.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn
Lainaus käyttäjältä Muksu

Kasvua toki on, mutta varsinaiset luvut laahaavat kilpailijoiden perässä

Wii U ei enää ole osa tätä "kilpailua"

Käyttäjän Core kuva
Core

@onnistunyt jotenkin erikoinen ajatusmaailma sulla ollut :P Itsellä tosin sikäli mennyt hieman samaan suuntaan, mutta eri näkökulmasta. Nyt hieman vanhemmalla iällä olen oppinut että mikä se "mun juttu on". En edes muista, koska olisin viimeksi ostanut peliä, johon olisin pettynyt. Tietysti kaikista ei tykkää yhtä paljon, mutta yhtään pettymystä ei ole tullut ostettua PITKÄÄN aikaan.

Kuten mainitsin toisessa uutisessa, mulla ei oo käsikonsolia ollut sitten GB Colorin, mobiilipelaaminen ei oikeastaan kiinnosta, koska sitä en edes kännykällä harrasta. Mutta jotenkin kyllä nää uudet Nintendon käsikonsolit kiinnostaa. En tiedä oikein miksi, ihan hirveästi noilla laitteilla ei oo sellasia pelejä joista tulee "tää on mun juttu"-fiilis, samaan aikaan kun en yleensäkään ehdi pelata enää hirveästi. En tiedä mitä tekisin moisella laitteella, mutta se hiukan haluttaa silti :D

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Itsekin pääsen pitkästä aikaa Nintendo -pelien maailmaan, kun uudet 3DS -mallit saapuvat. Majoras Mask -versio varattu.

Hyvin todennäköistä, että tulevina vuosina laajennan muutenkin konsolitarjontaani. Nyt 20 -vuotta suurimmaksi osaksi vain Playstation -pelejä pelanneena olen alkanut ajatteleen, että rintaman laajennus on paikallaan. Tulen edelleen olemaan Playstation -fani, mutta saatanpa silti jossain vaiheessa hankkia vaikka Boxinkin.

Ajatus sai vaikutteita kun aloin miettimään, etten ikinä elämäni aikana ehdi pelata kaikkia haluamiani pelejä. Selitän asian! Yhden konsolivalmistajan peleihin erikoistuminen on ollut mieleeni (tähän mennessä,) koska saa paremman käsityksen siitä yhdestä (tavallaan erikoistuu,) kuin jos pelaisi kaikkien konsolivalmistajien pelejä sieltä täältä.

Nyt kun Playstation Plussan tarjonta on ajan myötä räjähtänyt käsiin ja pelejä on muutenkin mielettömän paljon, niin en enää pysty täyttämään "tavoitteitani" Sonyn konsoleita kohtaan. Näin ajatusmaailmani on muuttunut radikaalisti ja tästä eteenpäin pelaan yhä monipuolisemmin ja ehkäpä myös vapaammin.

Täytyykin todeta, että nykypäivänä kukaan ei voi enää saada kaikkea.

Vastaus alla olevaan Coren kommenttiin on: Nintendossa on aina ollut jotain selittämätöntä taikaa.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes
Lainaus käyttäjältä DuskTillDawn

Wii U ei enää ole osa tätä "kilpailua"

Totta turiset, se on pelitarjonnan suhteen ihan omilla poluillaan. Enkä tarkoita määrää, vaan laatua. Tosin yksinoikeuksien suhteen Wii U on varmasti ihan täysiverinen "kilpailija" jos sellaisesta nyt joku kilpailla haluaa. Konsolien myyntiluvuissa se on jäljessä, mutta se ei pelaajalle merkitse mitään. Joku voisi sanoa argumenttina väitteeseni, että hyvillä konsolimyynneillä rahoitetaan parempia pelejä.. noh, ehkä joillakin firmoilla se niin voi mennä, mutta Nintendolta tuntuu tulevan kyllä nurkkaan ahdettuna melkeinpä mahtavimmat tuotokset. Ja mitä huonommin menee, sen enemmän pusketaan pelejä ulos... ;)