Nintendon tuoretta Wii U -konsolia on myyty Yhdysvalloissa lähes 890 000 kappaletta 41 päivän aikana, kertoo NPD. Näistä 460 000 kävi kaupaksi joulukuussa.

Myynneillään Wii U tuottikin Yhdysvalloissa liikevaihtoa Nintendolle 300 miljoonaa dollaria eli sellaiset 226 miljoonaa euroa. Ensimmäisen 41 päivänsä aikana Wiin tuottama liikevaihto oli puolestaan aikoinaan 270 miljoonaa dollaria, joten Wii U:n alku on periaatteessa ollut tällä saralla edeltäjäänsä vahvempi, mitä Nintendo onkin myös jo ehtinyt hehkuttamaan.

Vertailu ei tosin ole täysin reilu. Markkinoille tullessaan Wii kustansi maassa 250 dollaria, kun Wii U:n halvempi Basic-malli kustantaa jo 300 dollaria. Viisikymppiä kalliimpi Deluxe-malli (Suomessa Premium) vaikutti myös olevan Yhdysvalloissa vieläpä erittäin suosittu.

Wii U:ta Nintendo myy kepeällä tappiolla.

Wii U:n parhaiten myydyimmäksi peliksi osoittautui rapakon takana New Super Mario U. Sen myyntiluvut pyörivät 580 000 kappaleen rajoilla.

3DS:ää Nintendo kertoo saaneensa Yhdysvalloissa kaupaksi 1,3 miljoonaa kappaletta joulukuussa. Näin ollen maassa laitetta liikkuu kaikkiaan 7,7 miljoonaa.

Alkuperäinen Wiikin kuitenkin hengittää edelleen. Sitä myytiin joulukuussa 475 000 kappaletta, eli hieman jopa enemmän kuin Wii U:ta. Myös alkuperäinen DS myi vielä 470 000 kappaletta. Wii-konsoleita Yhdysvalloissa pitäisikin nyt olla kaikkiaan 40,8 miljoonaa. DS:ää puolestaan 53 miljoonaa.

Vertailukohtana mainittakoon, että Xbox 360 -konsoleita myytiin Yhdysvalloissa joulukuussa 1,4 miljoonaa kappaletta ja se oli näin suosituin konsoli.

Japanissa Wii U:n on kerrottu käyneen kaupaksi joulukuussa 639 000 kertaa. Rakenteeltaan rikkonaisemman Euroopan myyntiluvut on mysteerisemmät.

Lähde: GamesIndustry, EurogamerReuters

Lisää luettavaa