Wii U:n myynnit eivät vakuuta, mutta pelit ja Amiibot käyvät kaupaksi / Uutiset / pelaaja.fi

Wii U:n myynnit eivät vakuuta, mutta pelit ja Amiibot käyvät kaupaksi

30.01.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
12

Nintendo Wii U -konsolit eivät ole käyneet kaupaksi odotusten mukaisesti, yhtiön viimeisin tulosjulkistus kertoo.

Vuonna 2012 julkaistua pelikonsolia on myyty vain 9,2 miljoonaa kappaletta reilun kahden vuoden aikana. Yhtiö jäi jo aikaisemmin reilusti tavoitteestaan myydä 9 miljoonaa Wii U -konsolia viime maaliskuun loppuun mennessä. Konsolin myynnit eivät petranneet erityisesti edes joulun aikana, sillä joulukaudella 2014 Wii U -konsoleita myytiin 1,91 miljoonaa kappaletta, hieman vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Positiivisempi uutinen Nintendon kannalta kantautui Amiibo-pelifiguurien suunnalta. Yhtiö kertoo myyneensä n. 5,7 miljoonaa Amiiboa marraskuun ja tammikuun välisenä aikana. Myös merkittävät Nintendo-pelit ovat käyneet kaupaksi. Loppuvuodesta markkinoille saapuneen Super Smash Bros. -mätkintäpelin Wii U -versiota on myyty kaikkiaan 3,39 miljoonaa kappaletta. Pelin hieman aiemmin julkaistu 3DS-versio taas on yltänyt 6,19 miljoonan kappaleen myynteihin.

Lähde: Gamasutra, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän finngamer kuva
finngamer

Heh, Mario Kart 8 on myynyt 4.77 miljoonaa, eli se on yli 50%:illa Wii U:n omistajista. :)

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Mielenkiinnolla odotan kuinka pitkään Nintendo vetää WiiU:lla. Kuitenkin tekee varmasti jo voittoa per myyty konsoli ja pelit myy ihan pirusti, niin ei tässä sinänsä mitään hätää ole. Rahaa tulee kirstuun koko ajan ja nyt taisi olla pitkästä aikaa voitollinen tulosjulkistus. Toki Nintendo haaveilee isommista voitoista ja aika nappikauppaahan WiiU:n myynnit on. Mutta esim. SSB WiiUn 3,39 milj. kpl ei ole nappikauppaa. Jos pelit myy tuolla prosentilla per kanta, Nintendo pärjää varmaan yllättävänkin pitkään näillä.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Mieluusti Wii U.ta tukisin vielä useamman vuoden ajan, kun sille on kertynyt kivasti hyviä pelejä, mutta katsotaan mitä aikovat tehdä. Uuden laitteen esittely jo 2016?

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu
Lainaus käyttäjältä JayeizH

Kuitenkin tekee varmasti jo voittoa per myyty konsoli ja pelit myy ihan pirusti, niin ei tässä sinänsä mitään hätää ole. .

Varmasti, jos julkaisussa konsoli teki voittoa kun sen kaveriksi ostettiin yksi peli. Varmasti panostavat siihen, että pienelle konsolikannalle julkaistaan pelejä, mitkä vetoavat faneihin ja menevät hyvin kaupaksi.

Amiibojen ja Mario Kartin myynnit sen sijaan melkoisen kovia.

Käyttäjän coldcooler kuva
coldcooler

Juuri pari viikkoa sitten laitoin xbonen kiertoon ja ostin tämän myllyn tilalle, en kadu.

Käyttäjän MrArakawa kuva
MrArakawa

Vgchartzin listojen mukaan PS4:n ylivoima Euroopassa oli viime vuonna musertava. Pleikkaria myytiin yli tuplasti Xbonea enemmän, joka puolestaan myi kaksi kertaa Wii U:ta enemmän. Toisaalta tietyssä maissa, kuten Saksassa ja Ranskassa Wii U jopa päihitti Xbox Onen. Jenkeissä taistelu Microsoftin ja Sonyn välillä oli huomattavasti tasaisempi, Wii U tuli selvästi kaksikon perässä. Japani on tietenkin käsikonsolien juhlaa. www.vgchartz.com

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob
Lainaus käyttäjältä Muksu

Lainaus käyttäjältä JayeizHKuitenkin tekee varmasti jo voittoa per myyty konsoli ja pelit myy ihan pirusti, niin ei tässä sinänsä mitään hätää ole. .

Varmasti, jos julkaisussa konsoli teki voittoa kun sen kaveriksi ostettiin yksi peli. Varmasti panostavat siihen, että pienelle konsolikannalle julkaistaan pelejä, mitkä vetoavat faneihin ja menevät hyvin kaupaksi.

Amiibojen ja Mario Kartin myynnit sen sijaan melkoisen kovia.

Muistaakseni ovat myyneet Wii U:ta voitolla lähes vuoden. PS4 ainakin julkaisussa muistaakseni $60 tappiota, XBone tämän hetken alennetulla hinnalla varmaan melkein tuplasti sen. Eipä ihme että Wii U:n pelit ovat järjestään ~20€ halvempia julkaisussa. Wii U:n myynnit taitavat olla nykyisen projektion mukaiset, mutta ei niitä kyllä voi hyviksi haukkua.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman
Lainaus käyttäjältä JayeizH

Mielenkiinnolla odotan kuinka pitkään Nintendo vetää WiiU:lla.

Eikös se Iwata juuri uhonnut, että Wii U:lle aiotaan julkaista vielä uutta sisältöä.

http://mynintendonews.com/2015/01/28/iwata-says-wii-u-is-not-over-yet-more-unannounced-titles-to-be-announced/

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Nintendolla ei ole muuta tehtävissä kuin petrata koko ajan pelitarjontaansa paremmaksi. Yhtiö saisi rohkeasti alkaa tekemään enemmän yhteistyötä muiden studioiden kanssa tuodakseen monia rakastettavia pelisarjoja takaisin, joita sillä itsellään ei ole yksinkertaisesti aikaa kehittää. Pelit oletettavasti myisivät myös hyvin, joten kaikki voittaisivat. F-Zeroa ja Metroidia on ikävä.

Käyttäjän MrArakawa kuva
MrArakawa

Nintendolla on tälle vuodelle varsin monipuolinen pelikattaus tarjolla. Kymmenkunta mielenkiintoista julkaisua ja digipuolella ilmestyy kaiken aikaa ihan mukavia pelejä. Vuodelle 2016 lienee suunnitelmat myös jo pitkällä, mutta tämän jälkeen voi olla vaikeampaa kun rauta alkaa käydä vanhaksi. Kolmannen osapuolten pelien vähyys saa toki julkaisulistat näyttämään aika hiljaisilta. Tätä taustaa vasten uskoisin, että Wii U -markkinoilla löytyisi ihan kohtuullisesti kysyntää hyville 3rd party -julkaisuillekin. Sen pitäisi kuitenkin olla oma ja erilainen Nintendo-ympäristöön sopiva ip - ei mitään vajaakuntoisia Watch Dogs-käännöksiä puoli vuotta myöhässä.

Saas nähdä yltääkö Wii U vielä GameCuben 22 miljoonan laitteen myyntiin. Pelikuutiohan on Nintendon vähiten myynyt kotikonsoli toistaiseksi.