Wii U:n retrokauppapaikka aukeaa huomenna, tuore järjestelmäpäivitys ladattavissa

Wii U:n Virtual Console aloittaa toimintansa virallisesti huomenna. Tätä ennen konsolille on kuitenkin saatu järjestelmäpäivitys, joka muun muassa nopeuttaa konsolin toimintaa.

26.4.2013 19:37

Nintendon oma retrokauppapaikka Virtual Console saapuu huomenna vihdoin myös Wii U:lle. Palvelun pyörähtäessä käyntiin tarjolla nähdään heti kättelyssä pelit Super Mario World, Excitebike, Mario’s Super Picross, F-Zero, Ice Climber, Donkey Kong Jr. ja Punch-Out.

Wii U:n Virtual Consolesta ostetut pelit on rakennettu hyödyntämään konsolin omaa näytöllistä GamePad-ohjainta. Tämä tarkoittaa, että kontrollit ovat kussakin pelissä muokattavissa ja että pelejä on mahdollista pelata suoraan ohjaimen näytöltä. Kukin peleistä tukee myös Miiverse-palvelua.

Nintendo näyttää kuunnelleen myös fanipalautetta tarjoamiensa tuotteiden suhteen. Julkaisupeleistä kaikki käyttävät nimittäin pohjanaan nopeammalla 60 hertsin taajudella pyöriviä versioita Euroopassa aikoinaan käytettyjen hitaampien 50 hertsin versioiden sijaan.

Palvelussa Nintendo Entertainment Systemin pelit ovat maksamassa oletuksena 4,99 euroa ja Super Nintendon 7,99 euroa. Mikäli myynnissä olevan pelin on hankkinut jo Wiin erillisestä Virtual Console -kauppapaikasta ja siirtänyt sen Wii U:lleen, voi sen ostaa päivitettynä Wii U:n omasta kauppapaikasta eurolla, mikäli kyseessä on alkuperäisen Nintendon peli, ja 1,49 eurolla, jos kyseessä on Super Nintendo -peli.

Luonnollisesti Wiin Virtual Consolesta ostetut pelit ovat toki jatkossakin pelattavissa uutuuskonsolilla Wii Menun kautta ilman lisäveloituksia.

Nintendo lupaa, että pian Wii U:lle ollaan saamassa tarjolle ainakin Mega Mania, Metroidia, Street Fighteria, Pac-Mania ja lisää Super Mariota. Lähitulevaisuudessa luvassa pitäisi myös olla myös Nintendo 64- ja Game Boy Advance -pelejä.

Virtual Consolen ohella julkaisunsa on huomenna myös saamassa Wii U Panorama View -sovellus. Se tarjoaa katsottavaksi videoita, joissa katsoja pystyy katsomaan GamePadin avulla ympärilleen 360 asteen verran.

Palveluiden julkaisua on tänään edeltänyt myös järjestelmäpäivitys. Se muun muassa päivittää Nintendon eShop-kauppapaikan ja konsolin nettiselaimen, mutta myös lupausten mukaan parantaa laitteen toimivuutta muun muassa nopeuttamalla käyttöjärjestelmää.

Tarkemmat päivitystiedot voi lukea Nintendon kotisivuilta.

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa