Wii U:n retrokauppapaikka aukeaa huomenna, tuore järjestelmäpäivitys ladattavissa / Uutiset / pelaaja.fi

Wii U:n retrokauppapaikka aukeaa huomenna, tuore järjestelmäpäivitys ladattavissa

26.04.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
12

Nintendon oma retrokauppapaikka Virtual Console saapuu huomenna vihdoin myös Wii U:lle. Palvelun pyörähtäessä käyntiin tarjolla nähdään heti kättelyssä pelit Super Mario World, Excitebike, Mario’s Super Picross, F-Zero, Ice Climber, Donkey Kong Jr. ja Punch-Out.

Wii U:n Virtual Consolesta ostetut pelit on rakennettu hyödyntämään konsolin omaa näytöllistä GamePad-ohjainta. Tämä tarkoittaa, että kontrollit ovat kussakin pelissä muokattavissa ja että pelejä on mahdollista pelata suoraan ohjaimen näytöltä. Kukin peleistä tukee myös Miiverse-palvelua.

Nintendo näyttää kuunnelleen myös fanipalautetta tarjoamiensa tuotteiden suhteen. Julkaisupeleistä kaikki käyttävät nimittäin pohjanaan nopeammalla 60 hertsin taajudella pyöriviä versioita Euroopassa aikoinaan käytettyjen hitaampien 50 hertsin versioiden sijaan.

Palvelussa Nintendo Entertainment Systemin pelit ovat maksamassa oletuksena 4,99 euroa ja Super Nintendon 7,99 euroa. Mikäli myynnissä olevan pelin on hankkinut jo Wiin erillisestä Virtual Console -kauppapaikasta ja siirtänyt sen Wii U:lleen, voi sen ostaa päivitettynä Wii U:n omasta kauppapaikasta eurolla, mikäli kyseessä on alkuperäisen Nintendon peli, ja 1,49 eurolla, jos kyseessä on Super Nintendo -peli.

Luonnollisesti Wiin Virtual Consolesta ostetut pelit ovat toki jatkossakin pelattavissa uutuuskonsolilla Wii Menun kautta ilman lisäveloituksia.

Nintendo lupaa, että pian Wii U:lle ollaan saamassa tarjolle ainakin Mega Mania, Metroidia, Street Fighteria, Pac-Mania ja lisää Super Mariota. Lähitulevaisuudessa luvassa pitäisi myös olla myös Nintendo 64- ja Game Boy Advance -pelejä.

Virtual Consolen ohella julkaisunsa on huomenna myös saamassa Wii U Panorama View -sovellus. Se tarjoaa katsottavaksi videoita, joissa katsoja pystyy katsomaan GamePadin avulla ympärilleen 360 asteen verran.

Palveluiden julkaisua on tänään edeltänyt myös järjestelmäpäivitys. Se muun muassa päivittää Nintendon eShop-kauppapaikan ja konsolin nettiselaimen, mutta myös lupausten mukaan parantaa laitteen toimivuutta muun muassa nopeuttamalla käyttöjärjestelmää.

Tarkemmat päivitystiedot voi lukea Nintendon kotisivuilta.

Lähde: Nintendo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Moromopo kuva
Moromopo

Pääsisimpä minkäkin pelaamaan pelejäni jo 60 hertillä. Nyt täytyy vaan tyytyä hertseihin.

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Onneksi en ole itselleni Wiitä ehtinyt tässä vuosien saatossa hommata, sillä retrokamaa olisi tullut varmasti osteltua enemmän kuin vähän, ja kunhan WiiU löytää tiensä olohuoneeseen niin kyllähän sitä olisi pitänyt kaikki mahdolliset maksulliset päivitykset hommata. Välttyypähän nyt siltä.

Kunpa nyt vain vielä ilmoittaisivat Gamecuben pelien saapumisesta palveluun.

Käyttäjän AKT4 kuva
AKT4

Olisi voinut mielestäni uutisoida samalla myös siitä, että Miiverseä pystyy käyttämään selaimella nyt. Kirjautumatta sisään pystyy katselemaan jonkin verran. miiverse.nintendo.net/

Mielestäni virtuaalikonsolin alkuvalikoima on aika melkoisen huono, mutta eipä voi mitään. Toivottavasti tulee lisää pian. Earthboundia erityisesti odottelen, mutta Chrono Trigger, Secret of Mana ja Zeldat yms. olisi kiva myös saada. Löytyy kyllä Wiin virtuaalikonsolilta, jota pystyy tietysti käyttämään Wii U:lla, mutta ei erityisesti kiinnosta sieltä hankkia. Gamepadilla noita on huomattavasti mukavampaa pelata. Wii U:n save state -ominaisuus myös mukavoittaa osaltaan pelejä huomattavasti.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

Super Mario World täytynee "päivittää" tuolla puolellatoista eurolla, mutta muuta siellä ei nyt julkaisussa ainakaan itselle ole tarjolla. Järjestelmäpäivitys tuli ladattua ja eihän siinä paljoa näkyvää tullut, mutta kaikenkaikkiaan nopeammalta ja vakaammalta tuo konsoli nyt tuntuu. En tiedä kuvittelenko, mutta pelitkin tuntuvat päivityksen jälkeen jotenkin sulavammilta. Toivottavasti myös jäätymisille saisi heittää hyvästit.

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake
Lainaus käyttäjältä Moromopo

Pääsisimpä minkäkin pelaamaan pelejäni jo 60 hertillä. Nyt täytyy vaan tyytyä hertseihin.

Minkä en ymmärrä mitä tarkoitat.

Dempan kanssa samaa mieltä. Jos saadaan GameCube-pelit vielä kehiin, niin löytyisi lastenhuoneen kunkku myös minun olohuoneestani.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Vau! 250 euron Super Nintendo. Ottakaa jo rahani...

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta
Lainaus käyttäjältä MastaKillah

Vau! 250 euron Super Nintendo. Ottakaa jo rahani...

On kyllä harmillinen ominaisuus tuo, että mikäli Wii U:hun lataa yhden konsolin pelejä, ei sillä enää mitään muita pelejä voi pelata. Pitänee itse ostaa siis pari kappaletta Uita lisää.

Käyttäjän acalypha kuva
acalypha

Miten ihmeessä nes pelit voivat vieläkin maksaa 5 euroa? Enintään euron ja tuon päivityksen pitäisi maksaa vaikka 20 senttiä. Alan aavistella jo, että gamecube pelit tulevat maksamaan 20-30 euroa :(

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Hippusen hintavilta kieltämättä tuntuvat, mutta päivittäminen sentään suht edullista. Tulee tuolta varmasti napattua yksi tahi kaksi peliä ihan vain kokeilumielessä.

Jos niitä kirottuja maksukortteja myytäisiin vain muuallakin kuin Gaystopeissa....

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah
Lainaus käyttäjältä Kingsta

On kyllä harmillinen ominaisuus tuo, että mikäli Wii U:hun lataa yhden konsolin pelejä, ei sillä enää mitään muita pelejä voi pelata. Pitänee itse ostaa siis pari kappaletta Uita lisää.

Älä ihmeessä. Sittenhän sulla on jo enemmän niitä WiiU-konsoleita kun sille U:lle on pelejä.

Nostoja