Wiin hinta nousee pilviin / Uutiset / pelaaja.fi

Wiin hinta nousee pilviin

3.12.2007 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
60

Vuosi sitten julkaistu Wii myy niin paljon, ettei kaikille riitä konsoleita vaikka Nintendon liukuhihnat pyörivät yötä päivää valmistaen 1,8 miljoonaa konsolia kuukaudessa.

Tarjonnan ylittävä kysyntä nostaa hintoja. Viime vuonna Amazonissa Wiin hinta kävi korkeimmillaan 476 dollarissa. Tänä vuonna on ylletty jo 548 dollarin hintalappuun. Wiin suositushinta on Amerikassa 249 dollaria.

Amerikassa joululahjat tulevat siis normaalia kalliimmaksi. Suomessa laitteita vielä riittää, mutta Wiin ostamista kaavailevien kannattanee kuitenkin pitää kiirettä.

Lähde: Gizmodo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Kyllä tuolla kysynnällä hintaakin voi nostaa ja tuskin kukaan jättää sentakia konettaan ostamatta. On se vain siltikin ihmeen kysytty konsoli.

Käyttäjän Argorok kuva
Argorok

Huhhu en kyllä ihan odottanut, että enää tänä vuonna näin pahaa pulaa tulee Wii konsoleista. Hmm.. Itse kyllä odottelisin pari kuukautta joulun yli ja ostaisin ihan normaaliin hintaan Wii-konsolin ;) Nooh eipä tarvitse miettiä, kun tuo Wii kuitenkin tuolla on jo valmiiksi. Kieltämättä tänä vuonna saattaa aika lailla vaikuttaa, kun monet Wiin hittipelit on ilmestyneet, kuten Super Mario Galaxy

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Itse ostin omani viime viikolla ja täytyy sanoa, että en todellakaan ole pettynyt :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

ARRRGGHH! Lopettakaa se Wiin ostaminen niin pääsen ostamaan halvemman Wiin:D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ja näin markkinointi toimii viidakkorummun rummuttamana: "osta nyt, myöhemmin et enää ehdi..." -> hysteria

Käyttäjän Atezki kuva
Atezki

Kyllä kertoo jotakin kysynnästä kun myydään samaan hintaan kuin PS3:sta, joka teknisesti on paljon kalliimpi.

Mitäköhän tässäkin tulee lopulta käymään? Loppuuko se Wii-huuma ikinä?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Joopajoo, kohta wiin hinta romahtaa, kun ihmiset huomaavat kuinka alikehittynyt laite on kyseessä ja käytettyjen konsolien markkinoille ilmaantuu runsasta ylitarjontaa.

Onneksi myin vähän aikaa sitten omani pois, adekvaattiin hintaan.

Boxi on paras. Ps3 on floppi3.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Sinällään hassua, että yleensä teknologian vanhentuessa hinnat laskevat, mutta Wiin kanssa on
päinvastoin. Nintendolla on niin suuri markkinaosuus ettei heidän tarvitse kilpailuttaa tuotteitaan (eli alentaa hintoja) mikä on kuluttajien kannalta ns. paska homma,

Suomestahan Wiitä löytää joka marketista, ameriikoissa tilanne nyt on toisin. Yleisesti Euroopassa tilanne taitaa olla ihan siedettävä.

Vaikka tilanne on Nintylle ihanteellinen, voisivat he suurentaa tuotantoaan jolloin myynnit saattaisivat kasvaa entisestään, mutta hinnat saattaisivat laskea. Ihmeellisintä on että Wiin myynnit ovat pysyneet suht. samana vaikka muutama odotettu peli onkin ilmestynyt. Software myynneistä en ole aivan varma, mutta ne eivät taida ylettää hardwaren myyntilukuihin (Ihmiset ostavat Wiin vain Wii Sportsin takia).

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Suomessa Wii ei todellakaan ole ollut samanlainen menestys kuin japanissa, jenkeissä tai muualla Euroopassa. Varmasti myy täälläkin jouluna paljon, mutta niin tulevat myös XO ja PS3 ja miksei vieläkin myös PS2.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Uskomatonta sinänsä, että ainakin täältä Ylivieskan Kärkkäiseltä löytyy Wiitä ainakin toistaiseksi kasakaupalla ja sama oli viime jouluna. Olisikohan vähän liioittelua käytetty markkinointikikkana...

Nostoja