Wiin myynti täysin omaa luokkaansa / Uutiset / pelaaja.fi

Wiin myynti täysin omaa luokkaansa

8.12.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
71

Nintendon Wii-konsoli on pikkuhiljaa muodostumassa tämän konsolisukupolven voittajaksi. Nintendo on kertonut myyneensä kiitospäiväviikolla yhteensä 800 000 Wiitä Yhdysvalloissa. Luvut Reutersille kertoi Nintendon Satoru Iwata, joka kommentoi:

-Kun maailman taloudella menee hyvin, ihmiset ostavat kolme tavaraa heidän toivelistoiltaan. Kun taloudella menee huonommin, ihmiset ostavat vain sen tavaran, joka löytyy listalta ykkösenä. Olemme siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että Wii löytyy monien ihmisten toivelistoilta ykkösenä.

Viime vuonna samalla viikolla Wii myi yli puolet vähemmän.

Lähde: Reuters

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Riley kuva
Riley

kyllä on huikea toi wiin suosio, itekki toivonu pukilta lahjaks sitä. GO WIIIIIIIIIIII!!!!!

Käyttäjän kAmui kuva
kAmui

Eihän tätä voi enää ihminen ymmärtää. Nintendon tavoitehan on saada ensivuoden maaliskuuhun mennessä (vai oliko loppuun mennessä) 50 miljoonaa myytyä konsolia. Olisiko kenelläkään antaa dataa, kuinka paljon PS2 oli myynyt tuossa ajassa?

Käyttäjän mika.hakala kuva
mika.hakala

Wii on kyllä loistava pelikone. Ostin koneen muutama kuukausi julkaisun jälkeen enkä kertaakaan ole katunut ostoa. Zeldahan on edelleen meikäläisen mielestä paras peli ja todennäköisesti sillä sijalla myös tulee pysymään. Monta muutakin hyvää peliä Wiille on tietenkin ilmestynyt. Gamecube-tuki on myös loistava asia. Virtual Consolestakin tullut ladattua monta peliä. Ei ihme että laite myy hyvin!

Käyttäjän -GoGo- kuva
-GoGo-

Helkkarin hyvä viikkohan tuolla näköjään ollu. Ja menestys ylipäätään on ollut kyllä hemmetinmoista.

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Nintendo on kyllä menestyksensä ansainnut. Laite hankittu julkaisun yhteydessä ja ollut kovassa käytössä siitä saakka.

Käyttäjän morko82 kuva
morko82

Pistää hiljaseks tollaset luvut.. MIetin vaa et miten se voi olla noi suosittu :D pelitkää ei oo mitää huippua, mut ohjaushan siinä viehättää aikansa. Täältä löytyy myös mut aluks oli kiva mut nyt ei oo enää kauheest käyttöö

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Eli näillä näkymin Wii myi vähintään 1.4 miljoonaa kappaletta marraskuussa. Mutta oletettvasti koko kuukauden perus myynnit olivat vähän kohollaan, joten 300.000 kappaletta per viikko marraskuulta ei ole ollenkaan huono arvio.

300k + 300k + 300k + 800k =1.7 miljoonaa on oma veikkaus marraskuulta. X0 tulee varmasti perässä 800.000 paikkeilla ja PS3 500.000 paikkeilla.

Joulukuussa voidaan ylittää 2 miljoonan raja, jos vain konsoleita riittää.

Wii on siis selvästi jo nyt tämän sukupolven voittaja.

Käyttäjän Jamppa kuva
Jamppa

Mulla on Wii ja tätyy vaan sanoa, että hieman kylmäksi on jättänyt. Alkuhuuman laannuttua ajattelin mihin oikein olen 2 ja puoli sataa sijoittanut: Super Mario Galaxy, Mario Kart, SSBB, Metroid, tlo Zelda? Hyviä pelejä mutta jo luutkin läpi koluttu.

Olisin säästänyt ne rahat ja laittanut ne pian hankittavaan PS3:seen...

Tällä en yritä kritisoida Wiin hauskuutta tai kekseliäisyyttä vaan puhtaasti tulevaisuuden ja pelihalun kestävyyden seikkoja. Oma vinkkini on että jos pelikonsolin haluaa ostaa, kannattaa satsata vähän ja ostaa tulevaisuutta. Itse käännyn PS3:en ja Boxin suuntaan.

Jos aiemmin luettelemani pelit ovat pakkohankinta ja olet Nintendo-fanboy kannattaa silti harkita... siis todella...

Halvempi vaihtoehto lasten paketiksi - tähän tarkoitukseen aivan sopiva.

Käyttäjän Christopher_Bobo kuva
Christopher_Bobo

Aika hyvinhän tuo wii on myynyt. Itseltänikin se löytyy, enkä ole katunut. Pelejä on ruvennut oikkuhiljaa tulemaan (siis hyviä) ja muutenkin olen ollut tyytyväinen.

Käyttäjän Oce-ot kuva
Oce-ot

"Nintendon Wii-konsoli on pikkuhiljaa muodostumassa tämän konsolisukupolven voittajaksi."

Eikös se ala olla jo selvä juttu mikä tämän sukupolven voittaa ainakin myynneissä.

Nostoja