Wiin piilevät voimavarat / Uutiset / pelaaja.fi

Wiin piilevät voimavarat

6.06.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
16

ATI-3d-piirivalmistajan johtaja John Swinimer on vihjaillut, etteivät läheskään kaikki Nintendon Wii-konsolin ominaisuudet ole vielä suuren yleisön tiedossa.

Swinimerin mukaan ATIn valmistama Hollywood-piiri konsolin sisuksissa mahdollistaa kaikkea kivaa, pientä ja vähän suurempaa. Piirin teho tekee muun muassa mahdolliseksi sen, että konsoli on koko ajan ”valvetilassa” – sen käynnistyminen ei vaadi kuin silmänräpäyksen. Se ei kuulosta paperilla kummoiselta, mutta käytännössä sen arvon huomaa varmasti.

Swinimer ei halua verrata yhtiön Xbox 360 -konsolia varten valmistamaa piiriä ja Wii-konsolin vastaavaa. Hänen mukaansa kyseessä eivät ole tehoerot vaan eri fokus, se mihin piiri on tarkoitettu. Swinimer kertoo, että yhtiön valmistama piiri tulee hämmästyttämään kuluttajat.

ATI ei ole ensimmäistä kertaa tekemisissä Nintendon kanssa. Swinimer kertoi, että Hollywood-piiristä vastaa sama ryhmä, joka loi Flipper-piirin Nintendon hienoon, mutta turhan pahasti kahden muun varjoon jääneeseen GameCube-konsoliin.

– Ryhmä on työskennellyt Nintendon kanssa jo aikaisemmin. Näiden kahden tahon välinen kemia toimii hienosti, Swinimer kertoi.

Se, miten paljon tehokkaampi Hollywood on Flipperiä, ei ole selvillä. Arviot vaihtelevat nelinkertaisesta tuplatehoon.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Serafi kuva
Serafi

Toivottavasti herra Swinimer puhuu asiaa eikä vain nosta pelaajien toiveita liian korkealle.

Toivon syvästi, että Wii räjäyttää potin ja lunastaa lupauksensa pelialan vallankumouksesta.

Käyttäjän Rignel kuva
Rignel

Jaahas, vai että vielä lisää salailuja. Konsolin käynnistyminen silmänräpäyksessäkö ei kuulosta kummalta paperilla? Minusta se ainakin on todella hyvä ominaisuus.

Käyttäjän Yoni kuva
Yoni

Toivotaan ettei kyseessä todellakaan ole mikään markkinointikikka mallia microsoft. Odotan innolla mihin tuo Wii todellisuudessa pystyy ja toivottavasti voin nauraa p**kaista naurua kun kone näyttää Ps:lle ja loota360:lle kaapin paikan.... Mielenkiinto senkus lisääntyy....

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

roksoria

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Yoni jaa että "mallia Microsoft" ?

Eiköhän nuo jutut ole Sonyn alaa.

Käyttäjän Finky kuva
Finky

Juu... liika hypetys ei aiheuta muuta kuin pettymyksiä. Toivottavasti moni asia osoittuu puheiden vertaiseksi.

Käyttäjän Aivovamma kuva
Aivovamma

Ylensä Nintendo on pitänyt lupauksensa konsolien suhteen. Nintendo ei näköjään halua kiirehtiä, jos vasta suurinosa on näkemättä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Hey look at this from codnamerevolution.com

ATi and Havok, both companies supporting the Wii platform, have announced a partnership with the creation of a new version of the Crossfire GPU series which is considered to be the most powerful physics processing capable GPU in the world. In fact according to Ati using both the x1600 and X1900 series can produce up to 9x the power of what the Ageia PPU’s can do (currently Ageia is partnered with Sony). With the possibility of Wii’s GPU to process physics, it would be just amazing to see this kind of physics below (thousands of chess pieces falling).

well I don´t know how to put in pictures but you can look at: http://www.codenamerevolution.com/?p=803 and see for yourself
sony and their duck..."

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

"Valvetilassa". Eli suomeksi sanottuna konsoli imee sähköä siitä hetkestä lähtien, kun sen laittaa kiinni seinään. Hei, hyvä meininki! Sähkölaitoksella tykätään.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Iwatan hypepuheiden mukaan veisi valmiustilassa saman verran sähköä kuin pikkuinen hehkulamppu.

Nostoja