Windows 10 ilmestyy kesäkuumalla - varaa päivitys etukäteen / Uutiset / pelaaja.fi

Windows 10 ilmestyy kesäkuumalla - varaa päivitys etukäteen

1.06.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
15
Windows 10 ilmestyy kesäkuumalla - varaa päivitys etukäteen

Microsoft on vihdoin julkistanut uuden Windows 10 -käyttöjärjestelmänsä ilmestymispäivän.

Windows 10 saadaan pc:ille ja yhteensopiville tableteille 29. heinäkuuta. Päivitys uuteen käyttöjärjestelmään tulee olemaan täysin ilmainen Windows 7- ja Windows 8.1 -käyttäjille tasan vuoden ajan julkaisupäivästä, mutta paketti saapuu samaan aikaan myös kauppojen hyllyille.

Oman päivityksensä voi varata lähiviikkoina jo etukäteen oman laitteensa työkalupalkkiin ilmestyvää Windows-nappia painamalla. Ominaisuus vaatii pienen päivityksen lataamista kunkin laitteen nykyisellä käyttöjärjestelmällä.

Windows-puhelimille ja Xbox Onelle Windows 10 saadaan vasta myöhemmin tänä vuonna, mutta viivästys ei estä Microsoftia kosiskelemasta pelaajia puolelleen jo nyt: uusi käyttöjärjestelmä tulee tukemaan muun muassa Xbox Onen ja muiden Windows 10 -laitteiden välistä yhteistä pelaamista ja pelien suoratoistoa. Microsoft on myös adoptoinut viralliseksi pelikumppanikseen ilmaispelitehdas Kingin, jonka mielipiteitä vahvasti jakava Candy Crush Saga saadaan Windows 10:lle valmiiksi asennettuna.

Lisää käyttöjärjestelmän uusista ominaisuuksista voi lukea täältä.

Lähde: Windows Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Kyllä minä nyt sitten päivitän. Olkoon kuinka hirveä.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Niinpä, taidanpa jo varata päivityksen omalle Windows 10 Pro Insider Preview'leni... eikun...

Käyttäjän Norsupaastainen kuva
Norsupaastainen

Mutta mitä tapahtuu sen ilmaisen vuoden jälkeen? Sadan euron lasku? Vai onkohan siinä jotain alennusta tai muuta sellaista?

Käyttäjän Wili kuva
Wili
Lainaus käyttäjältä Norsupaastainen

Mutta mitä tapahtuu sen ilmaisen vuoden jälkeen? Sadan euron lasku? Vai onkohan siinä jotain alennusta tai muuta sellaista?

Päivittäminen on ilmaista tuon mainitun yhden vuoden ajan. Sen jälkeen, jos ei vielä Windows 10 koneesta löydy, on maksettava päivityksestä.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Toimiiko ohjelmat jotka on optimoitu seiskaan myös gybässä?

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob
Lainaus käyttäjältä Wili

Lainaus käyttäjältä NorsupaastainenMutta mitä tapahtuu sen ilmaisen vuoden jälkeen? Sadan euron lasku? Vai onkohan siinä jotain alennusta tai muuta sellaista?

Päivittäminen on ilmaista tuon mainitun yhden vuoden ajan. Sen jälkeen, jos ei vielä Windows 10 koneesta löydy, on maksettava päivityksestä.

Selvennettäkööt vielä että jos on siis päivittänyt ensimmäisen vuoden aikana on käyttö sen jälkeenkin ilmaista.

Käyttäjän Core kuva
Core

Vanhoihin seiskoihin voisin laittaa, mutta ei kiinnostais downgradeaa Win 8.1-laitteita, varsinkaan kosketusnäytöllisiä..

Käyttäjän rap kuva
rap

http://www.mbnet.fi/artikkeli/tietokoneet/microsoft_windows_10_ilmainen_paivitys_vain_ensimmaisen_vuoden_sen_jalkeen_haluamme_rahaa

Kiinnostaa kyllä erittäin paljon Windows 10, varsinkin Lumiaan, miten on toteutettu. Mutta ristiriitaisia tietoja liikkuu tuon ensimmäisen vuoden jälkeisestä ajasta, maksaako vaiko ei? Pakkohan sen on maksaa ekan vuoden jälkeen, eihän kukaan anna uusia ohjelmistoja tuosta vaan ilmaiseksi miljooniin ja taas miljooniin koneisiin... Hankinta riippuu paljon tuosta vuoden jälkeisestä hinnasta...

Käyttäjän JussiJii kuva
JussiJii

Just ku laitoin 8.1 nyt vkl :/ 8:n käyttiksen ydin on kyllä tehty tosi sulavaksi. Classic shellin ja pienen check box säätämisen jälkeen saa UI:n seiskamaiseks ja sen jälkeen on kyllä oikein hyvä käyttis.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Hieman ikävää on se että ainoana infona tosiaan annettu se, että tulee updaten kautta ilmaiseksi vuoden ajan, mitään vedenpitävää faktaa ei tunnu mistään löytyvän ja kaikkialla vain spekuloidaan ja arvellaan.
Jos haluaa downgradettaa takaisin vanhempaan käyttikseen, niin toimiiko avain vielä tai että onko tuo päivitys mahdollista asentaa uudelleen jos tekee koneen kokonaan uudelleenasennuksen kun sen verran löysin infoa että päivitys olisi lukittu laitteeseen.

Nostoja