Windows 10 sai oman huijauksenestojärjestelmänsä / Uutiset / pelaaja.fi

Windows 10 sai oman huijauksenestojärjestelmänsä

20.10.2017 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6

Microsoft on lisännyt vaivihkaa uuden huijauksenestojärjestelmän Windows 10 -käyttöjärjestelmäänsä.

Syksyn Creators Update -päivityksessä lisätyn TruePlay-ominaisuuden kerrotaan tarjoavan kehittäjille lisää työkaluja huijaamisen kitkemiseksi pc-peleistä. Microsoftin UWP-alustalla toimiviin peleihin saatavan rajapinnan avulla lisättävä TruePlay ajaa pelit suojattuna prosessina, joka sulkee tietyt hyökkäystyypit pois potentiaalisista uhista. Lisäksi TruePlayn myötä Windows-palvelu seuraa pelisessioita huijaamiseen viittaavien tapahtumien varalta. Kerätty tieto jaetaan kehittäjille, mikäli aineisto viittaa todennäköiseen huijaustapaukseen.

Koska TruePlay kerää tietoa pelaajien toiminnasta, voivat käyttäjät ottaa ominaisuuden pois päältä. Kehittäjät voivat kuitenkin edellyttää TruePlayn päälle kytkemistä tiettyjen pelin osioiden pelaamiseksi.

Lähde: Microsoft

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Windows 10 sai myös tämän Fall Creators -päivityksen johdosta performanssiboostin ja hyvän sellaisen. Esim. Ghost Recon Wildlandsissa keskimääräinen ruudunpäivitys 1440p-resoluutiolla (high preset) nousi ~55:stä melkein 80:neen. Tekee aikamoisen eron näin 165 Hz monitorilla pelatessa. Kerrankin Microsoft teki jotain oikein. Edellinen Creators-päivitys vain hajotti kaiken.

Mitä tuohon uutisen huijauksen estoon tulee, niin en tiedä vielä tarkemmin mistä on kyse, mutta kai kaikki taistelu huijareita vastaan online-peleissä on hyväksi.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Varmasti hyviä ominaisuuksia, mutta ikävää jos näitä tosiaan asennetaan koneeseeni sen kummempia ilmoittamatta. Toisaalta, Windows on suljettu eikä Windows-koneeni ole valitettavasti omassa kontrollissani.
Mielenkiintoista tutkia lisää, että tekevätkö UWP/TruePlay peleistä hankalampia portattavia.

Käyttäjän humungus kuva
humungus

Teki MS niin tai näin niin aina siitä joku väkisinkin jotain moitittavaa löytää, se varmasti on "hinta" suositulla pelialustalla, kysymys on tietysti Win 10:stä. Jos sitä avoimuutta ja "täydellistä" hallintaa haluaa niin voi siirtyä aina Linuxiin, tosin se pelaaminen on sitten sitä sun tätä.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus

Teki MS niin tai näin niin aina siitä joku väkisinkin jotain moitittavaa löytää

Kyllä sitä on itse kuitenkin tottunut että PC on käyttäjän hallinnassa ja valitettavasti se on jatkuvasti kaikonnut kauemmaksi. Tottakai myös hieman huolestuneena joutuu seuraamaan, että miten nämä ominaisuudet tulevat vaikuttamaan myös pelien porttaamiseen.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Siirtyisin heti Linuxiin jos sinne saisi pelit mitä haluan pelata ja ammattiohjelmat mitä tarvitsen työntekoon. Siihen asti kun ei niin Windowsissa on pysyttävä. Läppärissä ajan Linux Minttiä ja on bueno.

Käyttäjän markusbob kuva
markusbob

Jouduin päivittämään Win10, että sain R6 Siegen toimimaan enkä ole huomannut mitään eroja suorituskyvyssä, toki nyt vielä tuo Fall-update asentelematta. Win10:ssä piti olla parempi suorituskyky ja toimivuus pelien kanssa, on muuten.

Itseäni lähinnä nyt vituttaa tuo jatkuva päivitysten tyrkytys sun muut turhuudet, päivän sai klikkailla asetuksia ja muokkailla, että sai edes miellyttävän kympistä.

Samalla kannalla, jos tarvittavat softat ja pelit mahdollistaisivat Linuxin käytön, olisi Windowsit historiaa.

Nostoja