Windows Vista vihdoinkin kaupoissa / Uutiset / pelaaja.fi

Windows Vista vihdoinkin kaupoissa

31.01.2007 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
77

Microsoftin uusi Windows Vista -käyttöjärjestelmä on lanseerattu tänään Suomessa. Muualla maailmalla julkaisu tapahtui jo eilen.

Vista esittelee muun muassa DirectX 10 -grafiikkateknologian, jota ei tuoda lainkaan Windows XP:lle. Monet pelit vaativatkin jatkossa Vistan toimiakseen - hyvänä esimerkkinä kotimaisen Remedyn Alan Wake. Uusi käyttöjärjestelmä sisältää Vista Games Explorerin, jonka avulla käyttäjien on helpompi hallinnoida peli-installointeja ja tallennushakemistoja.

Vistan käyttäjät pääsevät mittelemään jatkossa Xbox 360 -pelaajia vastaan monissa nettipeleissä. Ensimmäisiä näistä nimikkeistä ovat Shadowrun ja UNO. Halo 2 tuo puolestaan Microsoftin saavutussysteemin myös pc-pelaajien ulottuville ensimmäistä kertaa. Myös viestittely ja toisten pelaajakorttien katseleminen on mahdollista kahden alustan välillä.

Windows Vistaa myydään neljänä erilaisena kotiversiona 150-380 euron hintaan. Käyttöjärjestelmän pyörittäminen vaatii 800 MHz:n prosessorin, 512 Mt RAM-muistia ja vähintään 15 Gt:n kovalevyn.

Microsoft on kertonut jatkavansa Windows XP:n tukemista vuoteen 2011 asti, mutta pyrkii saamaan käyttäjät Vistan ääreen mahdollisimman nopeasti. Käyttöjärjestelmän myyntitavoite tälle vuodelle on sata miljoonaa kappaletta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Pitää kai tuotakin joskus harkita

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Taidanpa vaihtaa koneen maciii

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kuka sillä PC:llä viitsii pelata?
Sitä vartenhan pelikonsolit on kehitetty.
Ei tarvi murehtia toimiiko uusi hieno galaksit räjäyttävä ammuskelupeli juuri minun rupuisessa, puoli vuotta vanhassa koneessa...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kyllä itse pelaan myös PC:llä ja Vista tämän päivän testejen perusteella vie PC pelaamista eteenpäin ja tulevaisuudessa etenkin juuri Vistalle (esim. Alan Wake) tehdyt pelit ovat varmasti todella kätsyjä pelata ... Myös tuo ominaisuus että Xbox360 pelaajat vi pelata myös on aivan mahtava.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

No eipä tuo nyt ihmeellinen ollut kun testailin tuossa viime kuussa, turhaa huiskutusta taas, tyydyn xp:hen.

Käyttäjän Vinski kuva
Vinski

Mulla oli Vista Ultimate (krhm.. siitä mistä se on hankittu, ei puhuta) pari kuukautta ja oli kyllä melko bugista ja hidasta menoa. Pääsyynä kyllä varmastikin koneeni suht alhaiset tehot.

Mutta jos tässä vielä parin vuoden sisällä uuden koneen hankin, niin kaipa Vistaa voisi harkita, oli se nimittäin aika herkku käyttis.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Windows Vistaa myydään neljänä erilaisena kotiversiona 150-380 euron hintaan."

Mikäli ei OEM:stä puhuta niin Ultimatesta saa pulittaa vähintäänkin 470€. :(

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Hankin sitten kun suojaukset on kierretty ja ware version saa netistä….."

Taitavat olla jo.

Käyttäjän Vinski kuva
Vinski

Vierailijalle tiedoksi, että kyllä sen sieltä jo nyt saa, mutta ei asiasta sen enempää..

Käyttäjän Wiineri kuva
Wiineri

Minua ainakin päännii tuo Liven ja PC:n yhdistäminen pelaamiseen. Kiva jatkossa pelata FPS:iä padilla jotain pcllä pelaavaa vastaan, kun kurmottaa hiiri-näppis-yhdistelmällä oikein kunnolla.

En tykkää tuosta sitten ollenkaan.