Wing Commanderin henkinen seuraaja sai ennätyksellistä tukea faneilta / Uutiset / pelaaja.fi

Wing Commanderin henkinen seuraaja sai ennätyksellistä tukea faneilta

20.11.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Tovin aikaa kuluttajilta rahaa kaivannut avaruussimulaatiopeli Star Citizen on saanut varsinasen rahoitusvaiheensa päätökseen. Kehittäjät ilmoittavatkin projektin keränneen nyt kyseisen vaiheen aikana kasaan yli 6 miljoonaa dollaria eli sellaiset 5 miljoonaa euroa.

Projektin rahoitus aloitettiin alkujaan pelin omalla kotisivulla, jonka kautta rahaa kerrotaan kertyneen yli neljä miljoonaa dollaria. Myöhemmin käynnistetyn Kickstarter-kampanjan kautta kasaan saatiin vielä hieman yli kaksi miljoonaa lisää.

Kerätty rahamäärä onkin ennätyksellinen. Aiemmin suosituimman joukkorahoitetun pelin titteliä kantoi Obsidianin Project Eternity, joka keräsi kasaan Kickstarterin sekä erillisten lahjoitusten kautta yhteensä hieman yli neljä miljoonaa dollaria.

Star Citizenin suunnittelijana häärii Chris Roberts, joka tunnetaan parhaiten Wing Commander -avaruuspelisarjan luojana. Uusin tuotos seuraakin hieman sarjan jalanjälkiä ja pyrkii tarjoamaan tutkittavaksi rikkaan universumin, jossa voi niin sotia, rosvota kuin myös tehdä vaikkapa kauppaa.

Seikkailu on mahdollista yksikseen, mutta myös nettipeliä tuetaan. Pelin rakennuksessa käytetään Crysis-luoja Crytekin CryEngine 3 -pelimoottoria, joskin hieman muokatussa muodossa.

Hieman vastaavahkoa tyyliä jäljittelevä Elite: Dangerous -peli hakee parhaillaan myös rahaa Kickstarterista.

 

Linkki traileriin

Lähde: Kickstarter, Roberts Space Industries

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Cerker kuva
Cerker

Helvetin hienoa! Tämä oli taas yksi niitä pelejä joiden toivoin pääsevän maaliinsa, koska vaikuttaa todella huippupeliltä! Ja toivottavasti nuo ylimääräiset rahat käytetään viisaasti!

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Pakko tunnustaa että Wing Commander on jäänyt kokematta, mutta freespace oli sitä parhautta pc:llä aikoinaan.

Käyttäjän CM761 kuva
CM761

Backasin tätä muutama päivä takaperin, sillä vaikuttaahan tämä uskomattoman siistiltä. Open worldit ovat aina olleet lähellä sydäntä, ja avaruussimut ovat aikalailla kokematta, joten tässähän tuhoaa kaksi planeettaa yhdellä iskulla. Sitten julkaisussa kaverin kanssa vain oma kauppalaivue pystyyn ja avaruuden syövereitä tutkimaan.

Nostoja