The Witcher 2, Forza Horizon ja kumppanit saavat uutta eloa Xbox Onella / Uutiset / pelaaja.fi

The Witcher 2, Forza Horizon ja kumppanit saavat uutta eloa Xbox Onella

28.02.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6

Microsoftin Xbox One X -konsolin taaksepäinyhteensopivuusohjelma on ehostanut joukon Xbox 360 -pelejä.

Kaikkiaan neljä peliä toimii nyt entistä ehommin Xbox One X:llä. The Witcher 2, Forza Horizon, Fable Anniversary ja Crackdown ovat saaneet uusia grafiikka-asetuksia uudistuksen yhteydessä. Pelit toimivat Microsoftin mukaan alkuperäistä korkeammalla resoluutiolla. parannetulla reunanpehmennyksellä sekä yhdeksänkertaisella pikselimäärällä alkuperäiseen verrattuna.

Uusien tulokkaiden myötä Xbox 360 -valikoimassa on kaikkiaan 11 peliä, jotka toimivat parannellulla resoluutiolla Xbox One X:llä. Halutessaan käyttäjä voi myös pelata pelejä tavanomaisilla grafiikka-asetuksilla suorituskyvyn varmistamiseksi.

Lähde: Microsoft

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Toimiskohan tuo Horizon perus onella?

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Noissa hiton Horizoneissa on sen verran tekemistä että tämä on niiden kohdalla ainakin hyvä juttu. Itsellä nyt Horizon 2 kesken mutta ei sitä ykköstäkään tullut läpi jauhettua kun kisoja vain riittää ja riittää. Kolmas osa on kaapissa ollut odottamassa vuoroaan mutta kun ei viitsi vielä kakkosta jättää tauolle.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus

Pelit toimivat Microsoftin mukaan alkuperäistä korkeammalla resoluutiolla. parannetulla reunanpehmennyksellä sekä yhdeksänkertaisella pikselimäärällä alkuperäiseen verrattuna.

Korkeampi resoluutio ja 9 kertainen pikselimäärä taitaa tarkoittaa samaa asiaa?

Edelleen kyllä huvittaa miten konsolipuolella niinkin yksinkertainen asia kuin resoluutio tuntuu olevan hirvittävää salatietoa, joka ei tavan kuolevaisten silmille kuulu, mutta selvännäkijän kyvyilläni saatan nyt tietoonne, että tässä todennäköisesti tarkoitetaan muutosta 720p:stä 4k:hon.

Ilmeisesti Microsoftille tekee tiukkaa tunnustaa, että X360:llä nämä pelit pyörivät käpyisellä 720p resolla tai sitten tätä mahtavaa julkistusta masinoiva puolen puupennin pr-harjoittelija laskeskeli, että 9 on 56% enemmän, kuin 4, joten "9-kertaisen" käyttäminen tarkoittaa varmaan 56% enemmän myyntejä kuin "4k".

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Hyvä homma, jos näitä päivityksiä xbox 360-pelien kohdalla alkaa vielä enemmänkin tulemaan, niin sitten voisi kyllä tosissaan harkita Xbox One X:n ostoa, kun tuo 360 backlog on vieläkin julmetun suuri.

Vielä kuitenkin löytyy backlogista paljon niitäkin pelejä jotka eivät toimi Xbox One:n kanssa alkuunkaan, joten ei kyllä vielä voi laittaa kohta 10 vuotta vanhaa Xbox 360-konsolia eläkepäiville.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Todellakin hyvä homma. Toivottavasti ehostavat paljon muitakin pelejä vielä.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Tuossa vähän Witcher 2 vertailua, kyllähän parannus on melko selkeä:

https://www.youtube.com/watch?v=_3ewOX1bYcE

Tietenkin jos siihen PC:versioon haluaa vertailla, niin esim. kaikki ylimääräiset efektit jotka Xbox 360-versiosta puuttuivat, puuttuvat tottakai edelleen myös tästä enchanced-versiosta. Mutta kyllähän tuo parempi resoluutio, tekstuurien laatu ja parempi reunanpehmennys tekevät jo ihmeitä pelin ulkoasulle, etenkin jos sattuu 4K-töllön omistamaan.

Nostoja