The Witcher- ja Cyberpunk 2077 -kehittäjät eivät ole loottilaatikoiden ystäviä – pelaajien raivo on ”hyväksi pelialalle”

CD Projekt Red, studio The Witcher III:n ja tulevan Cyberpunk 2077:n takaa, ei ole loottilaatikoiden ystävä.

20.2.2018 14:23

CD Projekt Red, studio The Witcher III:n ja tulevan Cyberpunk 2077:n takaa, ei ole loottilaatikoiden ystävä. Monetisaatiotapa puhuttaa pelialaa etenkin Electronic Artsin kohupeli Star Wars Battlefront II:n jäljiltä, ja nyt keskusteluun osallistuu maineikkaan puolalaisstudion perustajiin lukeutuva Marcin Iwinski.

Iwinski uskookin, että kehittäjien tulisi olla huomattavasti läpinäkyvämpiä maksumalliensa kanssa. Pelaajien tulisi hänen mielestään saada ostopäätöstä tehdessään tieto kaikista pelin yksityiskohdista, jotta he voisivat puntaroida, ovatko täysihintaiset pelit heidän rahojensa arvoisia.

– Jos pelaajat ostavat täysihintaisen pelin, heidän pitäisi saada lukuisia tunteja pelattavaa ja huomattava määrä sisältöä vastineeksi rahoilleen. Mikäli ostos tuntuu pelaajista epäreilulta, he reagoivat kovaäänisesti. Ja se on mielestäni vain hyväksi koko pelialalle, Iwinski myöntää PC Gamerin haastattelussa.

Iwinskin mielestä päätöstentekijöiden pitäisikin pohtia huolellisemmin, kokevatko pelaajat päätökset reiluiksi. CD Projekt Red on tehnyt omat näkemyksensä täysihintaisten pelien maksumalleista hyvin selväksi juurikin The Witcher III:lla ja tämän huomattavilla laajennuksilla.

– Jos ostat täysihintaisen pelin, sinun on saatava suuri palanen huolella hiottua pelattavaa, joka viihdyttää lukuisia tunteja. Aika voi vaihdella pelikohtaisesti, mutta meidän tapauksessa se tarkoitti noin 50-60 tuntista päätarinaa sekä satoja tunteja sivutehtäviä, mikäli halusit ottaa pelistä kaiken irti, Iwinski muistuttaa.

– Tämän lisäksi on maksullista sisältöä, jota me kutsumme laajennuksiksi, kuten vanhoina Baldur’s Gate -aikoina. Julkaisimme kaksi suurta laajennusta, jotka antoivat merkittävän palan lisäpelattavaa uuden tarinan kera. Lopuksi on ladattavia lisäsisältöjä, joiden mielestämme pitäisi olla ilmaisia.

CD Projekt Red on ainakin toistaiseksi kääntänyt katseensa The Witcher -universumista Cyberpunk 2077:ään, jota odotellaan kuumeisesti. Studiolla tiedetään vastuun ja paineiden olevan kovat.

– Tiedämme selviytyvämme urakasta kunnialla. Ja me selvidymme.

Huhut vihjailevat, että Cyberpunk 2077 näyttäytyisi laajemmin kesäkuisilla E3-messuilla.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa