Witcher-televisiosarjan luvataan olevan esikuvilleen uskollisen karu / Uutiset / pelaaja.fi

Witcher-televisiosarjan luvataan olevan esikuvilleen uskollisen karu

1.01.2018 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
14

Netflixin tilaama televisiosarja puolalaisen Andrzej Sapkowskin fantasiakirjoista The Witcher ei aio vesittää esikuviensa rankkaa ja karua maailmaa.

Tuotannon käsikirjoittajaksi ja sarjanvetäjäksi kiinnitetty Lauren Schmidth Hissrich lupasi Twitter-tilillään, ettei alkuperäisteoksen vankkumattomasta ajankuvasta aiota tinkiä, vaan että fanit voivat odottaa televisiosarjasta yhtä ankeaa ja epämukavaa fantasiasarjaa kuin kirjoissa ja pelisarjassa on nähty.

– Toivon, ettei karua keskiaikaista maailmaa vesitetä. Witcherin maailma ei ole kiltti fantasiamaailma, jossa kaikki ovat onnellisia. Geralt järjen äänenä sopii hyvin, mutta maailma uskottavana versiona keskiaikaisesta Puolasta on tärkeä, Twitter-käyttäjä Clemens kirjoittaa.

Hissrich vastasi kommenttiin puolestaan:

– Sarjaa ei vesitetä. Annan siitä sanani.

Hissrich on ilmoittanut Twitter-tilillään hakevansa inspiraatiota muun muassa Blood of Elvesista, The Last Wishista sekä Sword of Destinystä.

Toistaiseksi The Witcher -televisiosarjalle ei ole annettu vielä julkaisuikkunaa.

CD Projekt Red on sovittanut Sapkowskin karun fantasiasarjan kehutuksi roolipelitrilogiaksi, joka tuo noituri Geraltin ja epäoikeudenmukaisen maailman laajalti kiitellyksi videopelikokemukseksi.

Lähde: Twitter

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän nakkihiiri kuva
nakkihiiri

jännittää ihan nähdä minkä värinen geralt sieltä tulee. saattaa se olla jopa nainen tällä kertaa. eihän sellaisilla asioilla saa enää olla merkitystä vaikka se olisi jo kirjoissa kerrottu.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Jos sarjaa ei vesitetä niin jospa sieltä nyt ei mitään Geraltiinaa ole tulossa. Jooh, tosiaan nykyaikana ei koskaan voi varma olla.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Vielä kun puhuisivat Puolaaa, niin tunnelma olisi huipussaan.

Kiinnostaa kyllä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Oikein hyvä ja ainoa oikea tapa. Tämän yksi isoimmista jutuista on yleisempää fantasiaa synkempi maailma.

Lainaus Teräskäsine

Vielä kun puhuisivat Puolaaa, niin tunnelma olisi huipussaan.

Onko Witcherin maailmassa koko puolaa olemassakaan? Toki se puolalainen peli on mutta että siellä fiktiomaailmassa puolaa pälättäisivät...

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus nakkihiiri

jännittää ihan nähdä minkä värinen geralt sieltä tulee. saattaa se olla jopa nainen tällä kertaa. eihän sellaisilla asioilla saa enää olla merkitystä vaikka se olisi jo kirjoissa kerrottu.

Jep. On kyllä aika ihme ja nykypäivänä ennennäkemätöntä jos koko cästi pysyy oikean värisinä. No eipä se esim. Preacheriä pilannut, niin tuskin tätäkään. Ärsyttävää siinä vain se millainen mekkala valkopesusta mustatahrimisen sijaan nostetaan, vaikka molemmat ovat yhtä perseestä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Saa nähdä millä verukkeella tähän saadaan mukaan kaikki etniset taustat. Koska sehän nyt ei käy nykyään, että jos historiallinen tarkkuus sisältää vain valkoisia ihmisiä. Jos jotain muita niin toki.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

^Ja eiköhän tähän lisätä myös se että joidenkin hahmojen seksuaalista suuntautumistakin muutetaan.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus zappah

Oikein hyvä ja ainoa oikea tapa. Tämän yksi isoimmista jutuista on yleisempää fantasiaa synkempi maailma.[quote="Teräskäsine"]Vielä kun puhuisivat Puolaaa, niin tunnelma olisi huipussaan.[/quote]Onko Witcherin maailmassa koko puolaa olemassakaan? Toki se puolalainen peli on mutta että siellä fiktiomaailmassa puolaa pälättäisivät...

Taitaa perustua kirjoihin ja itse kirjailija taitaa olla sen verran tarkka että pitää huolen että faktat on oikein

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus frozen

Taitaa perustua kirjoihin ja itse kirjailija taitaa olla sen verran tarkka että pitää huolen että faktat on oikein

Niin mutta mitä se sitten tarkoittaa? Puhuuko ne sitä puolaa vai ei? Ei se kirjailijan kotomaa tarkoita etteikö fiktiossa voisi olla muuta kieltä tai täysin fiktiivistäkin puhetta, kuten Lord of the Ringsissä esimerkiksi.

Käyttäjän Kesisto kuva
Kesisto

Vaikka juonta muutettaisiin tai luotaisiin kokonaan uusi, niin voisin väittää että hahmojen ja maailman pitäminen pilkulleen samanlaisia kuin canon, määrittelee tämän sarjan nousun tai tuhon.

Johan se edellinen witcher tv-sarja näytti, että miten käy kun oikaistaan tai tehdään lore muutoksia. Tällä kertaa fanilauma on vaan niin iso, että epäonnistumisesta seuraa battlefront 2 lootti laatikoiden kaltainen kohu jossa social injustice warriorit voivat taas valistaa ihmisiä miksi on oikein, että Geralt on Robin hoodin pohjalta tehty argenttiinalais nainen.

Vaan nyt on kyllä niin kova työryhmä tekemässä, että en hetkeäkään epäile etteikö sarjasta tulisi aivan mahtavan hyvää.

Ps: Alkaisipa tämä jo tänä vuonna. Hype on kova.