World of Warcraft pitäytymässä kuukausimaksuissaan

World of Warcraft ei näillä näkymin ole ottamassa mittavampaa askelta ilmaispelaamisen suuntaan, sillä moinen voisi vaatia aikamoisia muutoksia pelin rakenteeseen.

10.11.2013 09:45

Yhdeksän vuoden ajan kuukausimaksullista massiiviroolipelaamista tarjoillut World of Warcraft ei ole ainakaan toviin hylkäämässä bisnesmalliaan. Blizzard-pomo J Allen Brackin mukaan pelin juuret ovat tälläkin hetkellä niin vahvasti kiinni tilauspohjaisessa pelaamisessa, ettei kunnollinen siirto nykyisin kovin muodikkaaseen ilmaispelimalliin juuri kehittäjiä houkuta.

– Joutuisimme muokkaamaan peliä varsin merkittävästi, jos tekisimme siitä ilmaiseksi pelattavan. Tämä ei ole asia, jota tällä hetkellä harkitsemme, Brack kertoi pelisivusto Eurogamerille.

Pitkähköstä iästään huolimatta World of Warcraftilla on edelleen tilaajia noin 7,6 miljoonaa. Merkittävää laskua on silti myös tapahtunut, sillä vasta puoli vuotta sitten Blizzard kertoi, että lukema pyöri vielä 8,3 miljoonan tienoilla.

Huipussaan tilaajamäärä oli vuonna 2010, jolloin kuukausimaksuja makseli 12 miljoonaa wowittajaa.

World of Warcraftin tulevaisuutta valotettiin aikaisemmin tällä viikolla Blizzardin paljastettua pelin uuden Warlords of Draenor -laajennuksen. Hiljattain Blizzard lisäksi laajensi pelin peruspaketin sisältötarjontaa tekemällä nyt myös sen Cataclysm-lisälevystä tilaajille käytännössä ilmaisen.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa