World of Warcraftin tilaajamäärät kääntyivät taas syöksyyn laajennuksen alla / Uutiset / pelaaja.fi

World of Warcraftin tilaajamäärät kääntyivät taas syöksyyn laajennuksen alla

6.08.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6

Activision on paljastanut World of Warcraft -massiivimoninpelin tilaajamäärien kääntyneen jälleen voimakkaaseen laskuun.

Yhtiön viimeisimmän tilineljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä kerrotut lukemat paljastavat World of Warcraftilla olleen kesäkuun lopussa 6,8 miljoonaa tilaajaa. Edellisten lukemien mukaan pelin tilaajamäärä oli vielä maaliskuun lopussa 7,6 miljoonaa. Kuukausimaksullisen verkkoroolipelin tilaajamäärät ovat laskeneet säännöllisesti jo vuosien ajan, mutta määrän kerrottiin laskeneen edellisen neljänneksen aikana vain 200 000 pelaajan verran.

World of Warcraft saa seuraavan laajennuksensa, Warlords of Draenorin, loppuvuoden aikana. Activisionin mukaan vastaavaa tilaajamäärän voimakasta laskua koettiin myös World of Warcraftin edellisen laajennuksen, syyskuussa 2012 ilmestyneen Mists of Pandarian, julkaisun alla. Warlords of Draenorin julkaisupäivä vahvistetaan ensi viikon perjantaina.

Lähde: VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99

Todella kunnioitettava määrä tuo 6,8 miljoona yhä on, mutta onhan se n.12 % lasku aika huomattava. Ja WoDia Blizzardin mukaan on jo ennakkotilattu puolitoistamiljoonaa kappaletta, joten tilaajat nousevat sitten julkkarissa. Mutta itse en enää usko että tilaajat enää nousevat takaisin kymmeneen miljoonaan.
Ja Warcraft IV aika varmana sitten WoWin jälkeen/lopun puolella. En odotattaisi teaseria tänä Blizzconissa (Warcraft 20v.), vaan uskon teaserin tulevan aikaisintaan Warcraftin 25-vuotispäivänä.

Käyttäjän Sefriol kuva
Sefriol

Warcraft IV tuskiin tullaan näkemään. Ainakaan hyvin pitkään aikaan. Blizzardin pitäisi saada tehtyä peli, joka jatkaa taas heidän pitkäikäistä teemaansa. Warcraft 3 kuuluu vieläkin kaikkien aikojen suosikkipeleihini. Modikulttuuri siinä pelissä oli lähestulkoon vertaansa vailla. Starcraft 2 sitä myös yritti, mutta ei onnistunut.

WoD:a tulen kyllä pelaamaan. Jokaisen expansionin alku on ylivoimaisesti pelin parasta aikaa. Myös kaikki ideat, mitä Blizzard on julkaissut ovat olleet askelta parempaan suuntaan.

Käyttäjän Teppo-Man kuva
Teppo-Man

menny pelaa ff14 ;). mitäs blizzu julkasee lisäreitä jotka muuttaa peliä liian rankasti

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä Sefriol

Warcraft IV tuskiin tullaan näkemään. Ainakaan hyvin pitkään aikaan. Blizzardin pitäisi saada tehtyä peli, joka jatkaa taas heidän pitkäikäistä teemaansa. Warcraft 3 kuuluu vieläkin kaikkien aikojen suosikkipeleihini. Modikulttuuri siinä pelissä oli lähestulkoon vertaansa vailla. Starcraft 2 sitä myös yritti, mutta ei onnistunut.

WoD:a tulen kyllä pelaamaan. Jokaisen expansionin alku on ylivoimaisesti pelin parasta aikaa. Myös kaikki ideat, mitä Blizzard on julkaissut ovat olleet askelta parempaan suuntaan.

Kyllä se vielä joku päivä tullaan näkemään, mutta tosiaan päivänselvä asia, että ei vielä vuosiin. Tosiaan olisihan se mahtavaa, mikäli Blizzard julkistaisi edes lyhyen teaserin Warcraftin 20-vuotisen taipaleen kunniaksi ja näin ainakin vahvistaisi että kyllä se sieltä on tulossa (vuosien päästä), mutta näin tuskin tulee käymään. Blizzardilta todettiin jo vuosia sitten, että ennenkuin edes harkitsevat Warcraft IV:n tekemistä, Starcraft II-"trilogia" saatetaan ensin loppuun...joten saattaa olla että Warcraft III:n julkaisusta (2002) ehtii kulua liki 20 vuotta ennenkuin Warcraft IV:sta tullaan näkemään. Tärkeintä että kuitenkin joskus tulee ja juonikuvoita jatketaan siitä mihin Warcraft III: The Frozen Thronessa jäätiin, ilman tuttuja hahmoja jotka WoWissa ollaan ehditty tappaa, Warcraft IV tuntuisi yksinpelinsä osalta melko köyhältä =(.

Mitä sitten itse WoWiin ja sen tilaajamääriin tulee, niin ihmekkös tuo, kun etenkin Aasian markkinat eivät enää vedä, siellä kun pelaajat ovat valtoimenaan siirtyneet sellaisten pelien kuin LoLin ja DOTA 2:n kimppuun. Muutenkin "Free2P(l)ay" tuntuu olevan se suunta mihin MMOT ovat menossa, vaikka sekä Elder Scrolls Online, sekä Wildstar julkaistiinkin kuukausimaksullisina....mutta lienee vain ajan kysymys, milloin nekin muuttuvat "ilmais-pelattaviksi". WoWin tilaajamäärät luultavasti jatkavat laskuaan lähivuosina aina sinne 4-5 miljoonaan aktiiviseen pelaajaan, mutta kunniotettava luku sekin olisi. Itseäni peli on jälleen alkanut kiinnostaa, ensinnäkin kiitos Cataclysmin, joka oli se ainut syy miksi pelistä kiinnostuin jälleen kolmisen vuotta sitten (kunnes MoPin julkistus jällleen tappoi kiinnostuksen), sekä tietenkin Warlords of Draenor, joka jälleen näyttää ja kuullostaa siltä Warcraftilta, josta itse pidän...no okei, Warcraft IV olisi vielä parempi, mutta verrattuna Mists of Pandarian Aasia-meininkiin, ja panda-sekoiluihin Warlords näyttää huomattavasti paremmalta, sellaiselta lisäriltä jota tekisi mieli pelata.

Käyttäjän zeniux kuva
zeniux

Jos muistelen oikein niin aikoinaan kun WoW julkaistiin niin joku Blizzardilta mainitsi että pelin elinkaaren oli alunperin nousta tasosta 60 tasoon 100. Tätä ajatusmallia on myös tukenut blizzulla kehitteillä olevat projektit mm kertaalleen uudelleen aloitettu Titan projekti aikataulultaan. Todennäköisesti Blizzard yrittää pitää tämän rahahanan kuitenkin auki kunnes Titan mahdollisesti ilmaantuu markkinoille hamassa tulevaisuudessa. Sen jälkeen Free2Play WoW.

Henkilökohtaisesti parin vuoden tauon pitäneenä odotan mielenkiinnolla uusinta lisäosaa joka osittain tulee paikkaamaan Burning Crusaden aukkoja ja tarinoita (ainakin toiveissa). Odotuksissa on myös että Kil'jaeden ja Archimonde tekee paluun.. ja lopulta pääsisi ottamaan matsia Sargerasin kanssa. Toiveita, toiveita...

Käyttäjän Dr. Munky kuva
Dr. Munky

Ei kai tämä lasku mikään ihme olekaan. Uutta contenttia ei ole ollut pitkään aikaan.
WoD tulee olemaan upea. Sanon sen verran.

Nostoja