World of Warcraft Classicin vanhat tutut ominaisuudet herättävät hämmennystä / Uutiset / pelaaja.fi

World of Warcraft Classicin vanhat tutut ominaisuudet herättävät hämmennystä

20.05.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5

World of Warcraftin vuosien takaiset erikoisuudet ovat aiheuttaneet hämmennystä WoW Classicin betatestaajien joukossa.

Viime viikon lopussa suljettuun betatestiin ilmestyneen WoW Classicin testaajat ovat raportoineet joukolla bugeja, jotka ovat kuitenkin pelin 1.12-versiosta tuttuja ominaisuuksia. Blizzardin yhteisövastaava Kalvax on julkaissut studion keskustelupalstalla viestin, jossa hän listaa liudan virheellisesti bugeiksi raportoituja ominaisuuksia.

Raportoitujen ongelmien joukossa ovat erimerkiksi WoW Classicin olentojen nykyistä peliä hitaammat ilmestymisvälit sekä Tauren-hahmojen pidemmät osumaetäisyydet. Myös pelin osittain ristiriitaiset ja harhaanjohtavat käytännöt tehtävien seurannassa ovat aiheuttaneet useita erilaisia ongelmaraportteja. Lista yleisimmistä bugeina raportoiduista ongelmista löytyy lähdelinkistä.

WoW Classicin on määrä saapua suuren yleisön käsiin 27. elokuuta.

Lähde: Blizzard

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tällaisen pelin kohdalla olikin vähän outoa että joku kaipailee vanhaa ja huonompaa versiota. Ainahan sitä kehitystä tapahtuu ja aika kultaa muistot, jonka takia sitten voikin tulla karu totuus esille kun/jos testaa taas vanhaa versiota.

Käyttäjän Thuresen kuva
Thuresen
Lainaus zappah

Tällaisen pelin kohdalla olikin vähän outoa että joku kaipailee vanhaa ja huonompaa versiota. Ainahan sitä kehitystä tapahtuu ja aika kultaa muistot, jonka takia sitten voikin tulla karu totuus esille kun/jos testaa taas vanhaa versiota.

Pakko kyllä nyt sanoa vaikken itse vanilla pelannutkaan vaan aloitin TBC:n launchin aikoihin niin tuo vanha ja "huonompi" on kyllä tervetullut peli. Catassa kun Firelands tuli mukaan alkoi pelin mahtava alamäki joka ei sitten enää pysähtynytkään. Mennyt todella huonoksi tuo peli. Tätä uusinta lisäriä jonka nimeä en edes enää muista pelasin 4lvl ja lopetin pelaamisen siihen todeten että nyt meni rahat hukkaan tän lisärin mukana. Toki sama fiilis tuli jo Legionissakin mutta päätin antaa vielä mahdollisuuden. Kumpa avaisivat myös TBC:lle ja Wotlkille omat realminsa uudestaan, niille löytyy kysyntääkin.

Käyttäjän Thuresen kuva
Thuresen

Vanillaa en koskaan pelannut mutta TBC:n startista pelasin ja pakko todeta että kun Catassa julkaistiin Firelands niin siitä eteenpäin peli on mennyt joka pätsissä vaan huonommaksi. Viimeisin lisäri jonka nimeä en edes enää muista pelasin sitä 4lvl ja totesin että nyt meni rahat hukkaan vaikka jo Legionissa olin sitä mieltä. Mutta annoin mahiksen, ikävä kyllä. Itseasiassa pelaajat kaipaavat nimenomaan kolmea takaisin, 1.1.2, 2.4.3 ja 3.5.5 WoWia. Privoilla noita pelaan ja niillä on primetimen aikaan 3500-5000 pelaajaa joka päivä. Toivottavasti Blizzard tekis saman myös TBC:lle ja Wotlkille mitä tekee nyt Classicin kanssa. Toki jo pelkästään vanilla on mulle riittävä syy subata uudestaan sitten viime syyskuun. Että kyllä ihmiset kaipaa tätä vanhaa ja "huonoa" WoWia ennemmin kuin sitä 3 napin rotaatiolla vedettävää buffbuff-pasketta.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No itsehän en ole WoWia pelannut vuosiin, mutta itse vanillaa/Classicia silloin v.2005-2007 aikana lähes tauotta 2 vuotta pelanneena voin sanoa etten kaipaa tuon 13 vuotta vanhan WoWin pariin sitten yhtään. Monessakin asiassa voin tuntea nostalgian havinaa, mutta vanilla WoWin kohdalla en sitten pätkääkään.

Itselläni kun kuitenkin on vielä hyvin muistissa kaikki ne asiat joiden takia lopulta kyllästyin koko peliin. Tylsät, itseääntoistavat tehtävät, grindaus, ja se jatkuvat LFG/LFM viestien spämmääminen kaupungeissa.....tuohon aikaan kun ei vielä ollut group finderia, joka mukamas joidenkin mielestä tappoi koko pelin.

Yritin joskus aikoinaan v.2009-2010 ennen Cataclysmin ilmestymisetä palata pelin pariin uudestaan, uudella hahmolla (3 hahmoa olin niiden 2 vuoden aikana levuttanut maksimiin) ja kyllästyin jo tunnin pelaamisen jälkeen....no sitten v.2011 kun Cataclysmin myötä koko lvl 1-60 sisältö oli uusittu, group finder lisätty ja vanilla WoW heitetty historian romukoppaan, niin voin sanoa että omasta näkökulmasta tuo oli parasta mitä Blizzard olisi pelille voinut tehdä. Uudistuneilla alueilla pelaaminen ja uusien, entistä tarinavetoisempien tehtävien tekeminen teki uudella hahmolla pelaamisesta ja levuttamisesta vähintään yhtä addiktoivaa kuin aikoinaan vanillan alkupäivinä kun parempaa ei vielä ollut tarjolla.

Nyt myös kun tuota Classicin ulkoasua on katsonut, niin vasta todella huomaa kuinka merkittävästi Blizzard lopulta on onnistunut pelin ulkoasua parantamaan vuosien varrella. Itse en tuosta Classicin ulkoasustakaan saa mitään nostalgia-viboja, vaan peli yksinkertaisesti näyttää yhtä tunkkaisen rumalta kuin sen muutkin osa-alueet.

Eli itse nuo vanilla päivät nähneenä en todellakaan kaipaa sen WoWin pariin enää koskaan, mutta tuo post-Cataclysm WoW kyllä vielä maistuisi, jos joskus vielä olisi niin paljon aikaa käytettävissä (ja joku jonka kanssa voisi tuota lähteä pelaaman alusta alkaen, yksin en enää jaksa/viitsi). Cataclysmin tekemät muutokset ja muut asiat joita Blizzard peliin lisäsi vuosien saatossa ovat ne ainoat syyt miksi ylipäätään edes harkitsisin vielä joskus WoWin pariin palaavani kun taas vuoden 2006 tylsä, itseääntoistava ja hidastempoinen WoW kuuluu sinne menneisyyteen.

En itsekkään ymmärrä miten jotkut tuon vanhan ja tunkkaisen, yli 10 vuotta vanhan version pariin haikailevat, mutta toisaalta siinä mielessä Blizzardilta hyvä "kulttuuriteko", että niiltä joilta vanilla WoW aikoinaan jäi täysin välistä pääsevät nyt näkemään virallisilla serveireillä minkälainen alkuperäinen peli oli ennenkuin Cataclysm pyyhkäisi sen pois.

Itsekkin tosin zappahin tavoin epäilen, että monille pelin tylsyys ja itseääntoistavuus ainakin levuttamisen suhteen tulee olemaan kuin rätti päin kasvoja ja viimeistään siinä vaiheessa kun Classicin koko tarjonta on nähty, niin tuskin muut kuin kaikista kovimmat vanillan fanittajat (ja nykisen WoWin kovimmat kriitikot) enää jäävät sen pariin

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Olisi hauska tietää, kuinka monet noista bugien raportoijista ovat niitä "vanilla is the bEsT!!1" -tyyppejä joiden mukaan kaikki oli vuonna 2004 paremmin ;D

Itse viihdyn nyky-WoWin parissa, mutta mielenkiinnolla odotan että pääsen Classicia kokeilemaan! Pelasin kyllä aikoinaan jonkun verran juuri ennen WotLK-lisäriä mutta kyllästyin siinä 30-levelin kohdalla, enkä palannut WoWin pariin ennen kuin vuonna 2016, jolloin aloitin aktiivisen wowittamisen. (Ehdin silti kokea klassiset Mankirkin vaimot sun muut.) Näin ollen tietämykseni rajoittuu pääosin siis post-Cata Azerothiin ja palan halusta päästä alkuperäisiin maisemiin ja tehtäviin joista olen saanut lukea vain Wowpediasta. Paljon jäi aikoinaan kokematta, etenkin Alliancen puolelta. Luulen tosin vahvasti, että alkuinnostuksen jälkeen keskityn edelleenkin nyky-WoWiin ja Classic jää eräänlaiseksi huvipuistoksi jonne silloin tällöin eksyn ihmettelemään.

Nostoja