Brittiläispelitalo Team17 on ryhtynyt joukkorahoitetun Yooka-Laylee-tasoloikkapelin julkaisijaksi.

Uuden julkaisusopimuksen myötä pelin varsinaisesta kehityksestä vastaava Playtonic Games on saamassa nyt taakseen jonkin verran lisävaroja projektiaan varten. Kenties tärkein piirre diilissä on kuitenkin se, että Team17:n ottaessa vastuun pelin julkaisuun liittyvistä byrokraattisista toimenpiteistä, voi Playtonic keskittyä nyt rauhassa itse pelin kehittämiseen.

– Olemme alusta asti sanoneet, että hyväksyisimme vain sellaisen kumppanin, joka kykenisi oikeasti parantamaan pelin luomisprosessia arvostaen samalla kehitystiimimme itsenäisyyttä ja luovaa autonomiaa. Team17:n 25-vuotinen kokemus alalla auttaa Yooka-Layleeta merkittävästi lukuisilla erilaisilla tavoilla, kuten laajennetun lokalisaation, parannellun laaduntestauksen ja huomattavasti parempien resurssien muodossa, Playtonicin luova ohjaaja Gavin Price kuvailee sopimusta.

Team17:n ja Playtonicin yhteistyöstön voimin Yooka-Laylee on tarkoitus saada ulos ensi vuoden lokakuussa. Kickstarterin kautta reilut kaksi miljoonaa puntaa kerännyt peli on kehitteillä niin Xbox Onelle, PlayStation 4:lle, Wii U:lle kuin myös pc:lle.

Yooka-Laylee-sopimus ei ole kuitenkaan ainut julkistus, jonka Team17 on tällä viikolla toimintaansa liittyen tehnyt. Perjantaina pelitalo vahvisti työstävänsä nimittäin pc:lle ja Xbox Onelle myös kokonaan uutta Worms: WMD -peliä, jonka se on aikeissa saada ulos myöskin ensi vuonna.

Worms: WMD on pitkäaikaistaa puhtaaseen 2D-grafiikkaan luottava täysin uusi Worms-sarjan osa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että pelisarja olisi ottamassa ideoillaan askelia välttämättä taaksepäin, vaan tällä kertaa matoset pääsevät sotimaan useiden erilaisten aseiden lisäksi ajoneuvoja, kuten tankkeja, käyttäen. Pelisarjan tapaa käsitellä rakennuksia on myös muutettu, sillä WMD:n rakennelmiin on mahdollista luikerralla sisään turvaan.

Worms: WMD:n ohella myös uusi mobiili-Worms on työn alla. Sitä Team17 kutsuu yksinkertaisesti ihan vain Worms 4:ksi ja sen se on aikeissa tuoda niin iOS-laitteille vielä elokuun aikana. Peli on suunniteltu tukemaan hieman tavanomaista lyhyempiä matoyhteenottoja, jotta se soveltuisi paremmin kannettavaan muotoon.

Ohessa kuvia Worms: WMD:stä.

Lähde: Team17

Lisää luettavaa