Xbox 360 Intiaan / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox 360 Intiaan

23.05.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
4

Microsoft julkaisee Xbox 360 -konsolin Intiassa lokakuussa. Core-paketin hinnaksi sikäläisillä markkinoilla on ilmoitettu 19 990 rupiaa, noin 340 euroa.

Microsoftin myyntijohtajan Mitch Koch kuvailee Intiaa ”eloisaksi” markkina-alueeksi. Intiassa on tutkimusten mukaan 1,6 miljoonaa ihmistä, jotka pelaavat videopelejä yli kaksi tuntia päivässä. Kochin mukaan yhtiö luottaa Intian pelimarkkinoiden kasvavan huimaa vauhtia seuraavien viiden vuoden aikana.

Uutinen on mielenkiintoinen, sillä vaikka pelaajilla on melko selkeä kuva Euroopan, Japanin ja Yhdysvaltojen tapahtumista, on paljon alueita, jotka jäävät näiden ulkopuolelle. Laitejulkaisut muun muassa juuri Intiassa ja vaikkapa Lähi-idässä ovat suurimmalle osalle hämärän peitossa.

Konsolimyynti aloitetaan Intiassa suurissa kaupungeissa, mutta Xbox 360 on saatavilla myös pienemmillä alueilla muutaman kuukauden kuluttua julkaisusta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Czaba kuva
Czaba

Mitenkähän on, mahtaakohan Intiasta lähiaikoina tulla pelinkehittäjiä? Devaajia luulisi ainakin löytyvän.Kiinassahan on jo joitakin joten miksei tuoltakin.

Käyttäjän feldon kuva
feldon

Kyllä Intiasta devaajia löytyy, rahaa ei niinkään. Siksi suurin osa koodinvääntäjistä kerää sen verran fyrkkaa kasaan, että pääsee länkkärifirmaan koodaamaan hyvällä liksalla.

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

Vähän kalliimmalla näköjään myyvät Intiassa. Eikös nuo hinnat yleensä määräydy enemmän elintason mukaan?
Iso on pelaajakanta Intiassa. Peräti puolitoista promillea väestöstä pelaa pelejä. :)

Käyttäjän feldon kuva
feldon

Intian elintasosta kertoo jotain myös se, että eräissä pikkukylissä asukkaiden keskimääräinen elinikä jää alle 20 vuoden. Pelaaminen on etuoikeus, johon ei kaikilla ole varaa.