Xbox 360 jäi jalkoihin Amerikassa / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox 360 jäi jalkoihin Amerikassa

15.02.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
100

PlayStation 3 ja Wii hallitsivat tammikuun myyntejä Amerikassa. Xbox 360 sen sijaan jäi listan viimeiseksi häviten muun muassa PS2:lle, DS:lle ja PSP:lle.

Pelimyyntiä Xbox 360 sen sijaan hallitsi Call of Duty 4:llä, joka ylsi yli 300 tuhanteen. Wiin ohjaimen kylkiäiseksi teipattu Wii Play löytyi kakkossijalta ja Wiin Guitar Hero kolmannelta sijalta. Rock Bandin Xbox 360 -versio myi 183 tuhatta, joka on hämmästyttävä määrä sen kokoiselle paketille.

Tammikuun laitemyynti Amerikassa:

Wii - 274 000
PS3 - 269 000
PS2 - 264 000
DS Lite - 251 000
PSP - 230 000
Xbox 360 - 230 000

Tammikuun pelimyynti Amerikassa:

1. Call of Duty 4: Modern Warfare (Xbox 360) - 330 000
2. Wii Play (Wii) 298 000
3. Guitar Hero III: Legends of Rock (Wii) - 239 000
4. Rock Band (Xbox 360) - 183 000
5. Guitar Hero III: Legends of Rock (Xbox 360) - 182 000
6. Super Mario Galaxy (Wii) - 172 000
7. Burnout Paradise (Xbox 360) - 144 000
8. Call og Duty 4: Modern Warfare (PS3) - 140 000
9. Mario Party (DS) - 138 000
10. Mario and Sonic at the Olympic Games (DS) - 133 000

Lähde: NPD

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Elippäs, elippäs... laitetaanpa analyysi peliin.

LAITTEISTO

- Vastoin kun viime vuonna tähän aikaan, lista kattaa vain neljän viikon myynnit viiden sijasta.
- Sonylla oli hyvä kuukausi, vaikka PS3 ei viime vuoteen verrattuna myynyt kuin muutaman tuhat yksikköä enemmän. Ainakaan laite ei ilkeimpien spekulaatioiden mukaisesti pudonnut alle sadan tuhannen. Tosin kannattaa huomata että PS3 oli ainoa konsoli jota oli tarjolla paljon. PS2 myy vieläkin hyvin.
- Nintendo oli polttanut koko Wii / DS reservinsä jouluna, ja myynti heijastaa tätä. Vaikea sanoa koska tuotanto vakaantuu tarpeeksi, mutta se voi kestää maaliskuuhun asti.
- Tästä oltiin jo keskusteltu tuttujen kanssa, mutta Xboxin tuotanto-ongelmat olivat todella, todella pahoja. Kun osavaltion suurimpiin kuuluva Target saa 12 konsolia koko kuukautena, jokin on pahasti pielessä. Yksihän teoria on siinä, että Microsoft yrittää tyhjentää varastot uuden version tieltä. Sinänsä ihan hyvä teoria, koska on vaikea uskoa että Microsoft ei toisi halvempaa Boxia GTAIV:n aikoihin ulos.

PELIMYYNTI YLEISELLÄ TASOLLA

- Pelimyynti on viime vuotta hieman korkeampaa, ja musapelit jyräävät.
- Sonyn mukaan PS2 myi eniten pelejä, mutta NPD:ltä ei ole saatu tältä puolelta lukuja.
- Pelimyynti laskettuna dollareissa jakaantui seuraavasti next-gen koneiden välillä: $159M 360, $131M Wii, $80M PS3. Huomatkaa että tämä ei ole tarkka mitta siitä minkä laitteen pelit myivät enemmän, koska Wiin pelit ovat kymmenen dollaria halvempia kuin muiden koneiden, ja lukuun on laskettu myös Rock Bandit / Guitar Herot, jotka ovat aika paljon normaaleita pelejä kalliimpia.
- Jos Wiin yksittäisen pelihinnan nostaa 60 dollariin, lopputulos on seuraavanlainen: $159M 360, $157M Wii, $80M PS3.
- Jos Wiin Guitar Herot / Xboxin Rock Bandit otetaan pois luvusta, luku näyttää tältä: $140M 360, $138M Wii, $80M PS3.
- Yhteenveto: TOP-10 ei todellakaan anna realistista kuvaa siitä miten eri konsoleiden pelit myyvät.

YKSITTÄISTEN PELIEN MYYNTI

- Call of Duty 4:n PS3-versio on nyt myynyt 1,05 miljoonaa tehden siitä PS3:n ensimmäisen miljoonamyyjän USA:ssa. Seuraavaksi tämän rajapyykin todennäköisesti ylittää joko Resistance tai Assassin's Creed.
- Rock Band on nyt myynyt Xboxilla 958 000 yksikköä. Luultavasti tarkoittaa sitä, että EA:n tuotanto-ongelmat ovat lopultakin loppumassa.
- Burnout julkaistiin 22 tammikuuta, joten suhteellisen matala myynti on ymmärrettävää.
- Guitar Heroes 3:n Wii versio on nyt myydyin yksittäinen versio 1,5 miljoonan myynnillä.
- Metroid Prime 3: Corruption on myynyt tähän mennessä hieman alle 700 000 USA:ssa. Pitkällä tähtäimellä se menee yli helposti Echoesin, ja siitä tulee Metroid sarjan kolmanneksi myydyin peli.
- Carnival Games on myynyt USA:ssa 660 000 kappaletta. Se on itse asiassa ainoa pilipaskapartybudjettipeli joka Wiillä on pystynyt tähän, jollei Mario Party 8:ia halua sitten laskea.
- No More Heroes myi yli 100 000 yksikköä, tehden siitä Suda 51:n menestykkäimmän pelin ikinä. Vertailun vuoksi Killer 7 myi USA:ssa vähän päälle 22 000 julkaisukuukautenaan, PS2 + Gamecube versiot yhteenlaskettuna.
- Resident Evil: Umbrella Chronicles on nyt myynyt yli 300 000 USA:ssa, joka tarkoittaa sitä, että peli on myynyt yli miljoonan maailmanlaajuisesti. Resident Evil 4: Wii Edition on myynyt Capcomin virallisten tietojen mukaan 1.15 miljoonaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Huh! Näinkö nopeasti tämä sitten tapahtui... XO on nyt virallisesti heikoiten myyvä konsoli ympäri maailmaa - kotimaatansa myöten. On todella vaikeaa kuvitella kuinka Microsoft aikoo nostaa itsensä tuosta suosta, kun konsolin pelitarjontakin häviää kilpailijoilleen tänä vuonna todella pahasti. Ehkä nyt olisi aika käyttää sitä hinnanalennusta tai jotain muuta vastaava keinoa, nimittäin nykyisellä kehityksellä alkaa boxin viimeinen sija tässä sukupolvessa olla vähän turhankin selvää...

Käyttäjän vapaus_valita kuva
vapaus_valita

X360 on siis nyt kuten Wii oli aikaisemmin: sitä ei pystytä myymään niin paljon kuin kysyntää olisi. Asiakkaat jonottavat rahat kourassa liikkeiden ovella, mutta X360 on kaikkialta loppuunmyyty.

Tällainen massiivinen suosio takaa markkinoiden parhaalle pelilaitteelle pitkän ja loisteliaan uran. Jonottaminen palkitaan runsaimmalla ja laadukkaimmalla konsoleilla koskaan nähdyllä pelivalikoimalla.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Joo alkaa toi boxin tilanne näyttää kyl aika pahalta. Hieman ihmetyttää noi Microsoftin eiliset "laite-pula" -hehkutukset, kun konsoli kuitenkin hävisi kilpailijoilleen aika selvästi.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Hieman ihmetyttää noi Microsoftin eiliset ”laite-pula” -hehkutukset, kun konsoli kuitenkin hävisi kilpailijoilleen aika selvästi."

Kuten jo analyysissä sanoin, heillä on tuotanto-ongelmia. Joko Microsoft todellakin tyhjentää varastoja, tai sitten he puskivat tammikuulle varatun erän jo jouluksi. Nintendolla ainakin näin on, koska joulun numerot olivat kasvaneet normaaliin erään verrattuna tasan sen verran mikä nyt oli poissa tammikuulta.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

vapaus_valittaa: "X360 on siis nyt kuten Wii oli aikaisemmin: sitä ei pystytä myymään niin paljon kuin kysyntää olisi. Asiakkaat jonottavat rahat kourassa liikkeiden ovella, mutta X360 on kaikkialta loppuunmyyty.
Tällainen massiivinen suosio takaa markkinoiden parhaalle pelilaitteelle pitkän ja loisteliaan uran. Jonottaminen palkitaan runsaimmalla ja laadukkaimmalla konsoleilla koskaan nähdyllä pelivalikoimalla."

Hahahaa! Olisikohan sinunkin aika myöntää reilusti tappiosi, eikä selitellä tuollaista säälittävää fanipoikaroskaa. On päivän selvää ettei XO:lla todellakaan ollut mitään laitepulaa, vaan ps3 oli yksinkertaisesti suositumpi. Microsoftin johdolle ja sinulle se tosin vaikuttaa olevan kova paikka, kun täytyy alentua tuollaisiin säälittäviin "noku niit ei ollu riittävästi! selittelyihin... Voimmehan tietysti odotella ensi kuun myyntejä, ja katsoa sitten uudestaan - tosin veikkaan että myyntiluvut tulevat olemaan silloinkin hyvin samansuuntaisia. Toivottavasti vapaus_valittaa et enää silloin kuitenkaan alentuisi noin säälittäviin tekosyihin...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

nämä tilastot ei oikein täsmää
http://vgchartz.com/hwcomps.php?cons1=Wii&reg1=America&cons2=PS3&reg2=America&cons3=X360&reg3=America&start=39446&end=39481

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"On päivän selvää ettei XO:lla todellakaan ollut mitään laitepulaa, vaan ps3 oli yksinkertaisesti suositumpi."

Kun yksi osavaltion suurimmista Targeteista saa tyypillisen parin sadan laitteen sijasta kaksitoista laitetta kuukauden aikana, se kertoo laitepulasta. Mitäköhän nämä samat henkilöt tekevät sitten kun Xboxin tuotanto palaa takaisin normaalille tasolle?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Heh repesin tolle ekalle viestille. Joku fanipoika on jo näköjään eilisestä asti koonnut sopivia selityksiä tälle historialliselle päivälle jolloin boxin tappio varmistui...

Käyttäjän opossumi kuva
opossumi

:D jäi "peräti" 39000-44000 kilpailijoistaan. Kysynkin, että mihinkähän suohon tuossa on vielä vajottu...
Tosin tämä aihepiiri on aina ollut täynnä mitä mahtavimpia syväanalyyseja;) No offence ensimmäiselle viestille.