Xbox 360 uhkaa taas PlayStation 3:n asemaa / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox 360 uhkaa taas PlayStation 3:n asemaa

28.11.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
95

Japanin konsolimyynti on ollut tänä vuonna mielenkiintoista seurattavaa. DS ja PSP ovat taistelleet pelaajista tasapäisesti, Wii on myynyt hyvin hyvin koko vuoden, jonka lisäksi mielenkiintoista myyntisotaa on käyty myös PS3:n ja Xbox 360:n välillä.

Nyt Xbox 360 on noussut taas kerran uhkaamaan PS3:n asemaa Japanissa. Last Remnant julkaistiin juuri Japanisssa Xbox 360:lle. Peli myi yli sata tuhatta kappaletta ensimmäisen viikkonsa aikana nostaen samalla Xbox 360:n myyntiä puolella.

Japanin laitemyynti:

DSi - 88 843
PSP - 61 226
Wii - 35 298
DS Lite - 18 580
PS3 - 17 436
Xbox 360 - 15 474
PS2 - 5 281

Lähde: Media Create

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

EKA!

Käyttäjän Finkill1989 kuva
Finkill1989

Jopas jotain, kyl noi käsikonsolit silti vetää voitto kulkuettaan tuolla Japanissa.

Käyttäjän kAmui kuva
kAmui

Nostaahan tuollainen JRPG:n julkaisu hieman XO:n myyntiä ainakin hetkeksi. Tuskin kahta viikkoa enempää pysyy myynti tavallista korkeammalla. Nyt viimeaikoina on tainnut tulla aika paljon japsiroolipelejä ainakin tuolla japanin maalla.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mutta ei siltikään.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

last mikä. varmaan sisältää tytön näköisiä poikia ja isotissisiä 12-vuotiaita kun noin myi

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mitä VITTUA?

Juuri kun ajattelin, että olet muuttanut linjaasi tuosta XO-fanituksesta asialliseen uutisointiin, Eemeli. Otsikko on taas täysin fanilasit silmillä kirjoitettu.

Eikös parempi otsikko olisi ollut esimerkiksi: "PS3 myy edelleen Xbox 360:tä enemmän" tai "Edes Last Remnant ei vie Xbox 360:n myyntejä PS3-myyntien ohi"?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Japanilaiset pelintekijät ovat viimeaikoina melko vahvasti osoittaneet -kommenttien perusteella- luottamusta XO:hon Japanissa. Yleinen ilmapiiri on, et momentti kääntyy vielä XO:n suuntaan ja myynnit lähtevät vetämään. Se olisi ihan mielenkiintoista kun kone on ollut jo 3v markkinoilla, mutta kai PS3:n "menestys" on saanut päät kääntymään.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Yllättävän pieni piikki verrattuna edellisiin =(
Hyvä pleikkarille =)

Käyttäjän Intrasigent kuva
Intrasigent

Kyllä boxille ainakin kovin yritetään julkasta japskien kaipaamia pelejä, mutta tulos on jäänyt vähän laihan oloseksi. Kaiken lisäksi ne parhaiten myyvät pelit (esim Final Fantasy XIII/Versus, Metal Gear Solid 4, Super Mario Galaxy jne) ovat jääneet edelleen boxin pelikirjon ulkopuolelle.

Nintendo sen sijaan tuntuu olevan vähän päinvastainen esimerkki. Työtä ei tunnuta tekevän nimeksikään, mutta silti joka viidennellä Japanilaisella on DS (suosio yli kaksi kertaa suurempi, kuin suomessa PS2:n). Wii tulee mukavana kakkosena, kone on myynyt jo pari kertaa niin paljon, kun PS3 ja boxi yhteensä.

Käyttäjän Riley kuva
Riley

käsikonsolit on kyllä todella suosittuja, mutta kovaa taistelua käydää konsolien välillä, vaikka boxi onkin ottanu etumatkaa jonkun verran, mutta eiköhän se PS3 sielt nouse viel jossain vaiheessa taas.