Xbox 360:n harrastajapeleille "Creator's Arcade" / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox 360:n harrastajapeleille "Creator's Arcade"

14.08.2006 // Kirjoittanut: LassiK
16

Microsoft avaa Xbox 360:n kotikutoisille peleille tulevaisuudessa oman Arcade-palvelun, kertovat epäviralliset pelintekijälähteet Microsoftin Seattlessa käynnissä olevasta Gamefest-tapahtumasta. Live Arcaden rinnalle kehitteillä olevaan "Creator's Arcadeen" lähetettävät pelit tarkastetaan Microsoftilla tekijänoikeusrikkomusten ja turva-aukkojen varalta, mutta muuten palvelu sallii tulevaisuudessa itse tehtyjen pelien jakamisen kaikille Xbox 360 -pelaajille.

Alkuun harrastajakoodin pyörittäminen on kuitenkin rajattu Creator's Clubin vuosijäsenille (99 dollaria eli 77 euroa). Silloin muiden käyttäjien tekemiä pelejä ja ohjelmistoja voi ladata ja käynnistää konsolilla pc:n kautta. Se tapahtuu kytkemällä Xbox 360 ja pc samaan lähiverkkoon. Omia XNA-ohjelmistoja voi jakaa käyttäjältä toiselle ilman Microsoftin valvontaa.

Xbox 360:n harrastajakoodaus tapahtuu Microsoftin java-kloonikielellä, C#:llä. Aputyökaluja tarjotaan XNA-ympäristön lisäksi ainakin Garage Gamesin ja Autodeskin taholta.

Creator's Clubin XNA-työkalut Xbox 360:lle julkaistaan vuoden lopussa. Sitä ennen XNA-koodausta voi harjoitella elokuun lopussa julkaistavalla pc-betalla.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Öh, kaksi kertaa sama uutinen?

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Tämä uutisoitiin jo.
http://pelaajalehti.com/2006/08/14/xbox-360-aukeaa-makuuhuonekoodaajille/

Käyttäjän LassiK kuva
LassiK

Lukekaa uutinen ennen kommentointia.

Harrastaja-XNA -uutisessa ei käsitellä laisinkaan "Creator's Arcadea", eikä pelintekijälähteiden kertomaa menetelmää koodin jakamiseksi pelintekijöiden kesken.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tämä jälkimmäinen uutinen antoi monia vastauksia ensimmäisestä uutisesta nousseisiin kysymyksiin. Kiitos siitä!

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

Itseasiassa tuon C#:n osaaminenkaan ei ole välttämätöntä, vaan pelinteko onnistuu myös GarageGamesin Torque työkaluilla. Kuinkahan kauon kestää ennen kuin tämä pääsee kunnolla vauhtiin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Saa nähdä saavatko jotkin harrastepelit ihan XBLA -julkaisun... Voi hyvinkin olla, että parhaimmat pääsevät ihan Arcade-levitykseen.

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Ohops, tulipas hätiköityä liian nopeasti. Noniin, asiaan.

Kuulostaa jo paremmalta tämä. Uskon että tulemme näkemään monia mahtavia pelejä tämän kautta. Mutta sitten taas, jos ymmärsin oikein niin noita pääsee pelaamaan vain jos maksaa tuon 77 euroa. Itse jätän väliin kun täytyisi muutenkin jo maksaa Livesta ja ostaa Arcade pelejä. Täytyyhän rahaa säästää itse 360 peleihinkin. Mutta kuten eräs Vierailija sanoi, parhaimmat varmaankin saavat XBLA-julkaisun.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kuulin villejä huhuja sisäpiirilähteiltä Lammasliivi Productionsin ensimmäisestä pelistä, joka toteutettaisiin tätä kautta. Hyvä liike Microsoftilta kieltämättä, ja toivottavasti tosiaan ainakin parhaat pääsevät Live Arcadeen asti.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mahtava juttu. Näen jo silmissäni Xbox360 version Tribesista.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tietysti eri nimellä ettei niitä tekijänoikeuksia loukata :=)