Xbox 360:n kohtalo huolestuttaa / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox 360:n kohtalo huolestuttaa

14.07.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
41

Microsoftin Japanin johtaja on kertonut, että hän on yhtä huolissaan yhtiön superkonsolin kohtalosta Japanissa kuin muutkin pelialalla.

Darren Huston on kertonut IDG News Servicen haastattelusa, ettei hän ole kovin luottavainen, mitä tulee Xbox 360:n mahdollisuuksiin Japanin markkinoilla.

Hustonin kommentti on selkeä merkki siitä, ettei Microsoftin ylin johto ole järin optimistinen konsolin menestyksen suhteen, vaikka julkaisulistalla on paljon japanilaisia pelaajia oletettavasti kiinnostavia pelejä.

Ex-Final Fantasy -mies Hironobu Sakaguchin Mistwalker-studion tulevat Blue Dragon- ja Lost Odyssey -roolipelit ovat kovaa valuuttaa Japania ajatellen ja samaa voi sanoa Square Enixin Project Sylph -pelistä, mutta odotukset eivät ole näistä huolimatta korkealla.

Osasyy tähän on muun muassa Ninety-Nine Nights- ja Dead or Alive 4 -pelien odotettua heikompi menestys. On myös mahdollista, että japanilaisia pelaajia kiinnostaa yllä mainittuja tulevia pelejä enemmän loppuvuodesta julkaistavat PlayStation 3- ja Wii-konsolit sekä näiden pelit.

Huston myöntää, ettei tilanne ole ruusuinen. Hänen mukaansa konsolin alkutaival on ollut kivikkoinen.

– Maailmanlaajuisesti meillä menee hyvin, mutta Japanissa julkaisimme laitteen aikaisin, eikä meillä ollut riittävästi japanilaisia kiinnostavia pelejä.

Aika näyttää, nouseeko Xbox 360 vielä kilpailemaan Nintendon ja Sonyn kanssa, vai jääkö konsoli todella alakynteen.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hakkiz kuva
Hakkiz

Eiköhän 360 jatka Xboxin jalanjäljissä. Japanissa Microsoft ei varmaankaan pysty vastaamaan Sonylle ja Nintendolle. Veikkaisin kuitenkin laitteen myynnin pysyvän kohtuullisen hyvänä länsimaissa. Japanin markkinoille suunnatut projektit ovat kysyttyä tavaraa ainakin Pohjois-Amerikassa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

lol "superkonsolit"

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Olis voinut otsikkoonkin laittaa, että kyse on Japanista, eikä tilanteesta noin yleensä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Xbox on ei japanilainen tuote=ei kiinnosta japseja.

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Niin, aivan kuten kokis, MacDonalds, iPod ja muut. Eihän ne kiinnosta japanilaisia. Niiden menestys Japanissa on vain harhaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ei tarpeeksi hyviä pelejä!

Käyttäjän Tuhomursu kuva
Tuhomursu

Melko jännää, että Boksia ei ole saatu myytyä Japaniin. Missä syy? Boikotoidaanko Microsoftia? Käyttävätkö kaikki Japanissa Linuxia? Eikö laitteella ole tarpeeksi japanilaisia pelejä? Ylläoleva Vierailija kiteytti varsin hyvin, mutta korjaisin vielä sen verran, että ei ole tarpeeksi oikeanlaisia pelejä. DoA:n tissukat on _niin_ nähty juttu Japanissa, että ei nuo pelit kovin pitkälle kanna.

Minulla ei ole harmaintakaan aavistusta siitä, että miten peligenret jakautuvat Japanin pelaajille, mutta jollain tapaa on sellainen käsitys, että FPS-pelaaminen on melko vähäistä muun ohella. Eli ts. Halon hakkaajiakaan ei ole juuri kuin sen verran, mitä konsoli on kenties myynyt.

Entäpä brändinä nimi Xbox? Ei herätä minkäänlaisia sympatioita. Melko hirveän näköinen ja kuulostaa ylitylsältä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Japsit pitää enemmänkin piirretyistä ja fantasiamaisista, ehkä hieman lapsellisista peleistä, niistä niin aikuismaisella Xboxilla huutava pula, siksi se ei koskaan tule saamaan mitään suurempaa jalansijaa japseissa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Klassisen Nintendon pelit ja niitten sankarit oli tyhmiä, lapsellisia ja hauskoja, siksi niistä tulikin niin super-suosittuja :D Mikkisoftalta ja sen kumppaneilta puuttuu se löysä luova huumori kaikista peleistä ettei japsien markkinoilla ole jakoa.

Käyttäjän Tuhomursu kuva
Tuhomursu

Onhan MS:llä nykyään muutama isompi studio jossa on tätä japanilaista tekijäporukkaa johtoa myöten, sekä Raren piñata peli, mutta tietysti MS tyhmänä menee möläyttelemään "... tjoo... ei me varmaan japseissa pärjätä..." Viedään sitä mahdollisuutta jo sisältäkin käsin jo kovasti pois. Harmi.

Nostoja