Xbox 360:n kymmenvuotinen taival tuli päätökseensä / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox 360:n kymmenvuotinen taival tuli päätökseensä

21.04.2016 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
13
Xbox 360:n kymmenvuotinen taival tuli päätökseensä

Microsoftin Xbox 360 -konsolin tarina on saapumassa päätökseensä.

Yhtiön Xbox-osaston johtaja Phil Spencer kertoo Microsoftin lopettaneen uusien Xbox 360 -konsolien tuotannon reilun kymmenen vuoden jälkeen. Olemassaolevat konsolivarastot myydään luonnollisesti loppuun, joten Xbox 360 -pakkauksia voi löytää jonkin aikaa kauppojen hyllyiltä alueesta riippuen.

Microsoft ei kuitenkaan vielä lopeta Xbox 360:n tukemista. Esimerkiksi Xbox Live -palvelut ovat edelleen saatavilla Xbox 360:llä. Lisäksi laitteille tarjotaan teknistä tukea Xbox-verkkosivuilla. Yhtiö muistuttaa myös Xbox 360 -pelien elinkaaren jatkumisesta Xbox Onen taaksepäinyhteensopivuuden ansiosta.

Xbox 360 saapui kauppoihin ensimmäistä kertaa 22. marraskuuta 2005, jolloin konsoli julkaistiin Pohjois-Amerikassa. Tiettävästi Xbox 360 on maailman kuudenneksi myydyin konsoli n. 84 miljoonan kappaleen myyntilukemilla.

Lähde: Xbox

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Atomi kuva
Atomi

Niin se aika vaan vierähtää.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Pitänee pelastaa pari ohjainta varastoon.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Kesä 2006 ja juuri hommattu Xbox 360, voi sitä onnen määrää silloin.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Jaaha. Kohta olis vissiin aika ostaa X360 ja ne muutama yksinoikkari mitä sillä haluan pelata. Saa sitten päätökseen kyseisen systeemin. Toisaalta haluaisin ostaa uutena, mutta en halua tuota viimeisintä mallia. Salaa haaveileen scorettavani sen Star Wars editionin. Tiedän että ei tuu tapahtuun, koska en maksa sitä mitä siitä pyydetään.

Lainaus käyttäjältä lindario

Pitänee pelastaa pari ohjainta varastoon.

Täytyy sanoa, että ne ohjaimet on rekennettu ku tankki, en oo ite saanu sellasta rikki mitenkään (niinku normaalisti pelaamalla, edes änäriä), mutta en vain tykkää ohjaimesta muuten.

Käyttäjän Cuba Libre kuva
Cuba Libre

X360 Elite on sitten se kestävin näistä X360-malleista, koska on pelannut monta vuotta ja pelaa edelleen. Minullahan on myös varalla se vanha valkoinen pro-malli, joka ei yleensä kestä kuin puoli vuotta kunnes tulee punainen kuoleman kehä. Mutta kun tuolla Elitelläkään ei tule enää nykyään pelattua kuin silloin tällöin, pro-mallikin tulee kestämään minulla vielä kauan, eihän Elitekään ole vielä hajonnut. Uusi Prokin tuli takuukorjauksessa, koska eivät saaneet sitä joka hajosi enää korjattua, joten se on vähyän käytetty. Oli aikanaan vain pari kuukautta käytössä kun sitten ostin Eliten.
Lukuun ottamatta alun ongelmiaan, X360 on kyllä hyvä vehje. Eritysesti tykkään sen käyttöliittymästä, joka on selkeä verrattuna XOnen käyttikseen. Siksi minulle kuitenkin tulee jäämään hyvä muisto X360-konsolista.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

oon ollut täysin tyytyväinen laiteteseen siitä asti kun se hommasin 2008. Paras käyttämäni konsoli ikinä ja pelikirjastossa riittää vieläkin nähtävää.

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu
Lainaus käyttäjältä Cuba Libre

se vanha valkoinen pro-malli, joka ei yleensä kestä kuin puoli vuotta kunnes tulee punainen kuoleman kehä.

Komppaan tätä! Kolmekin kappaletta niitä valkoisia Boxeja aikanaan ollut, mikään niistä ei kestänyt edes kahta, kolmea kuukautta! Kavereillakin oli monilla näitä, yksikään niistä ei enää ehjänä ole. Omatkin Boxini olivat TV-tason päällä, avoimessa paikassa ja ilmastoidussa tilassa, eli mistään jäähdytysaukkojen tukkimisesta ei ainakaan ole kyse. Miten mikään yritys voi julkaista näin kelvottomia tuotteita?

Slim-malli sentään on kestänyt, mutta luokatonta toimintaa tosiaan Microsoftilta ensin yrittää jopa kiistää koko ongelman olemassaolo.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Noh, jos vain tuon viimeisimmän slim mallin hinta laskisi 100e tuntumaan, niin voisi vihdoin korvata äänekkään ja ikääntyneen, vuodesta 2009 asti palvelleen alkuperäisen mallin (tätä ennen Boxi ehti hajota 3 kertaa, takuu korvasi kuitenkin joka kerta). Xbox 360 kun tulee kuitenkin olemaan käytössä vielä vuosia älyttömiin mittoihin paisuneen backlogin takia, enkä jaksa uskoa, että läheskään kaikki omistamani pelit tulevat samaan Xbox One tukea.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental

Xbox 360:n kanssa tuli vietettyä paljon hyviä hetkiä, sekä yksikseen että kavereiden kanssa pelatessa. Mielestäni ohjain oli hyvä, mutta pelit, Live ja ennen Kinectiä hyvä käyttöliittymä olivat se syy, miksi pidin siitä enemmän kuin PS3:sta. Konsolin laatu kuitenkin oli häpeällisen perseestä, kuten muut ovat jo kertoneetkin, vikoja riitti. Minulla konsoli kesti 2 vuotta, jonka jälkeen tuli Red Ring of Death, ja se meni onneksi kyseistä tyyppivikaa koskeneeseen pidennettyyn takuuseen. Sitten sama vika kuitenkin palasi siitä reilun vuoden päästä, eikä enää mennyt takuuseen. Microsoft olisi korjannut 80:llä eurolla, ja kai siihen olisi ollut jotain DIY-ratkaisuja, mutteivät käsittääkseni ilmaisia nekään. Ostin sitten käytettynä halvalla toimivan yksilön, sillä en kokenut Microsoftin ansaitsevan lisää rahaa, olinhan jo kertaalleen laitteen ostanut. Vanhaa roskaa käytin kovalevyn pelastettuani maalitauluna, saipahan purkaa turhautumista siihen. 360:llä pelaaminen oli kyllä hauskaa, mutta konsolin paska laatu toivottavasti pidetään jatkossa mielessä, eikä sama enää toistu.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä Provenmental

konsolin paska laatu toivottavasti pidetään jatkossa mielessä, eikä sama enää toistu.

No eiköhän, sen verran iso lasku MS:lle RRODista kuitenkin koitui. Kun ongelman laajuus selvisi, niin silloinen Xbox johtaja Peter Moore meni Steve Ballmerin juttusille, ja pelkäsi lähes kuollakseen kertoa, minkälainen lasku yhtiölle koituisi konsolien korjaamisesta....kun sitten kuitenkin sanoi kiertelemättä totuuden, että vaihtoehtona oli koko Xbox osaston ja brändin kuolema, niin eipä siinä isopomo Ballmer jäänyt juuri epäröimään.

Ensimmäisten konsolimallien vikoja lukuunottamatta hianon konsolin onnistuivat kuitenkin valmistamaan ja ennenkaikkea onnistuivat tekemään monille 360:sta sen viime konsolisukupolven pääkonsolin ja ennenkaikkea horjuttamaan Sonyn valta-asemaa. Xbox Onella olisivat voineet jatkaa siitä mihin jäivät, ellei entinen johto olisi lausunnoillaan ja sekoiluillaan konsolin julkaisun alla onnistuneet perseilemään niin totaallisesti.