Xbox Cup, päivä 1 / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox Cup, päivä 1

30.06.2006 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
3

Xbox Cup kokoaa Saksassa 29.6. – 2.7. välisenä aikana edustajia kaikkiaan 32 maasta kilpailemaan virtuaalijalkapallon maailmanmestaruudesta. Xbox Cupin finaalit järjestetään Berliinissä jalkapallon MM-kisojen yhteydessä, 8 500 katsojaa vetävällä Adidas Stadiumilla. Virtuaalijalkapalloa kisataan Xbox 360-pelikonsolilla EA Sportsin 2006 FIFA World Cup -pelissä. Suomella on kisoissa on joukkue, jonka edesottamuksista raportoi tiimin mukana kulkeva Pelaajan toimittaja Miikka Lehtonen.

Älkää uskoko keihäänheittäjiä, Saksa on oikeasti kiva maa. Ainakin yhden päivän perusteella. Maassa on käynnissä myös todellinen futisbuumi, kenties jostain pikkukisoista johtuen. Tunnelman aistii kaikkialla, vaikka MM-kisoissa onkin tällä hetkellä välipäivä. Kaupungilla liehuvat tuhannet Saksan liput. Niitä roikkuu liikkeiden näyteikkunoista ja ihmisten parvekkeilta. Pienempiä, kisaonnea toivottavin sloganein koristeltuja viirejä liehuu autojen katoilla ja jopa lastenvaunuissa. Yrittelijäin kohtaamani patriootti oli onnistunut kasaamaan autoonsa viisi viiriä ja vielä suuren kotkalipun takaikkunaan.

harro1.jpg

Ei tänne silti pelkkää tunnelmaa tultu haistelemaan, vaan käynnissä on myös Xbox Cup 2006, jossa ratkotaan virtuaalifutiksen maailmanmestaruus. Suomi on kerrankin mukana jahtaamassa kisakunniaa. Siniristilippua edustavat Niko ja Ricardo, Heikin toimiessa virallisena kannattajana. Mukana on 31 muutakin maata, joten ilmaiseksi komea pokaali ei kotimaahan liikahda.

harro2.jpg

Ensimmäinen kisapäivä koostui lähinnä matkustamisesta ja odottelusta, sillä komeaan Park Inn -hotelliin saapumisen ohella ainoa virallinen aktiviteetti oli avajaisseremonia ja lohkojako. Paikallisten B-luokan julkkisten lisäksi kisojen virallisena isäntänä ja suojelijana toimii Microsoft-kiho Peter Moore, joka oli lohkojaossa täydessä vireessä. Moore sai parisataapäisen yleisön vuoroin buuaamaan ja hurraamaan futisjutuillaan ja julisti, että Portugali saa ansionsa mukaan lauantaina, jonka jälkeen Englanti jatkaa rikkomaan 40-vuotisen kirouksensa ja nostaa pyttyä. Asiamies siis.

Suomella kävi kerrankin tuuri, sillä lohkoamme voi pitää vähintään inhimillisenä. Italiasta ja Hollannista koostuva kuoleman lohko vältettiin täpärästi, joskaan ilmainen jatkopaikka ei ole nytkään tiedossa. Vuoden 2004 kisaisäntä Portugalin ohella Suomi kohtaa huomenna käytävässä lohkovaiheessa Hong Kongin ja Uuden Seelannin.

Joukkueella itsellään ei ollut vielä paljon sanottavaa, eikä ihme. Matka Suomesta alkoi meille kaikille jo aamuyöllä, joten aivot alkavat itse kullakin olla puuterissa. Porukka lähtee kuitenkin kisaan hyvillä mielin ja luottavaisena omiin mahdollisuuksiinsa. Kahden pelaajan yhteispelin toimivuus ja uuden joukkueen kemian muodostuminen lienevät ne perinteiset kysymysmerkit, mutta jätkillä on hyvä meno päällä jo nyt, joten hyvältä näyttää. Toisaalta nämä sanat on kuultu suomalaisessa urheiluhistoriassa ennenkin, tunnetuin seurauksin.

Hotellissa on juuri parhaillaan käynnissä virallinen Xbox Cup -mixer, jossa runsaan futispeliseuran lisäksi on tarjolla hyvää sapuskaa ja juotavaa, joten palaamme kisafiiliksen pariin huomenna, perjantaina, kun kolmen pelin alkulohkourakka pyörähtää käyntiin.

- Miikka Lehtonen, Berliini

(Klo 21.54, 29.06.)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

turpaan tulee että tuntuu

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Saas nähdä miten käy,luulen kyllä että surkeasti. :)))

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Suomella olisi kerrankin mahdollisuus kultaan jos ei oikeasti niin ainakin virtuaalisesti :D