Xbox Game Passilla on jo yli 10 miljoonaa tilaajaa / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox Game Passilla on jo yli 10 miljoonaa tilaajaa

30.04.2020 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
6
Xbox Game Pass, Xbox, Microsoft, Natya Sadella

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella on paljastanut yhtiön osavuosikatsauksessa kuukausimaksullisen Xbox Game Pass -palvelun saavuttaneen yli 10 miljoonaa tilaajaa.

Samassa yhteydessä hän kertoi Xbox Liven yltäneen viimeisen neljänneksen aikana ennätysmäisiin lukemiin saavuttamalla yli 90 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa. Myös betatestissä oleva xCloud on kerännyt ”satoja tuhansia” käyttäjiä.

Digipalvelut jäivät kuitenkin neljänneksen ainoiksi valopilkuiksi, sillä Xbox-laitteista saadut tuotot tippuivat peräti 20 prosentilla. Myös pelien myynnit laskivat aavistuksen viime vuodesta yltäen 2,35 miljardiin dollariin.

Lähde: Games Industry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kalastajamies kuva
Kalastajamies

Jaa 90M xbox live käyttäjää, onkohan boxit myynyt noin monta 🤔

Käyttäjän Vulpes Arctos kuva
Vulpes Arctos
Lainaus Kalastajamies

Jaa 90M xbox live käyttäjää, onkohan boxit myynyt noin monta 🤔

Mukana on myös PC-pelaajia, jotka pelaavat Game Passin kautta.

Game Pass on kyllä niin hyvä diili, että ei voi kuin ihmetellä. Eipä olisi esimerkiksi Sea of Thievesiä tullut ikinä hommattua erikseen, mutta Game Passin kautta tulee pelailtua kaikki tärkeimmät Xbone-pelit.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei voi kuin ylistää ja kehua tätä palvelua sekä samalla ihmetellä, että miten on edes mahdollista tarjota tällainen kattaus tähän hintaan? Itsellä vielä pitkään jäljellä ns. euron tarjousta mutta ihan perushintakin tuntuu nykyään tosi halvalla jos tarjonta jatkuu yhtä tasaisena.

En edes muista koko listaa mitä olen pelejä Game Passin kautta pelannut. Nyt on menossa Ace Combat 7 ja Gato Roboto. Molemmat olleet harkintalistoilla mutta ei ole tarvinnut kukkaroa raottaa.

Lisäksi siellä olisi yhä paljon pelejä, joita voisi vähintään testata muttei vain ole ehtinyt. Ensimmäisenä tulee mieleen vaikkapa Devil May Cry 5.

Ei vain ehdi kaikkea pelata kun tuonne tunkee jatkuvasti sisältöä lisää. Ihan itse ostetut pelitkin jääneet paitsiolle ja jättänyt myös esim. Resident Evil 3:n ostamatta kun ei ehdi pelata ja kun ilmaiseksikin pystyy pelaamaan pelejä.

Saa nähdä tuleeko tuon kanssa jotain suvantokohtaa, että tulee tilaisuus pelata myös muualta hankittuja pelejä mutta vielä sellaista ei ole ollut näkyvissä vaikka vähän uumoilin että ei voi jatkua tämä tarjonta.

Last of Us 2 ja Tsushima lienevät ne pelit, jotka seuraavaksi katkaisevat Game Pass -putken. Vaikka ne saisi Xboxillekin niin ostaisin ne ihan omaksi asti. Ihan kuten kaikki muutkin ns. pakolliset hankinnat.

Mutta jos ei käynyt jo selväksi, niin ihan järkyttävän loistava palvelu. En olisi ihan heti uskonut että näin fyysisen ikuisena kannattajana jaksaisin innostua periaatteessa pelien Netflixistä. Ehkä jos pelit striimattaisiin niin en olisi yhtä innoissani kuin nyt, kun idea on muuten sama mutta pelit saa ladattua normaalisti omalle pelikoneelle.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Onhan tätä hieno käyttää hyväksi. Muutamaan otteeseen ostanut kuukauden. Pelannut Forza Horizonia kyllästymiseen ja heti kun huomaa, että ei loggaa pariin päivään, niin refund, jolloin tilaus tietenkin päättyy heti, mutta eipä sillä väliä, kun ei pelaa sieltä mitään kuitenkaan.

Käyttäjän humungus kuva
humungus
Lainaus Kalastajamies

Jaa 90M xbox live käyttäjää, onkohan boxit myynyt noin monta 🤔

No, voi hitto vieköön epäilyttääkö, eihän se Ms voi noin montaa konsolia myydä mutta Sony voi. Kuuleppas, siinä "Live käyttäjissä" on varmaan myös kaikki 360 käyttäjät, PC käyttäjät ja One käyttäjät mukana joten voit rauhoittua. Ei Onea pelkästään ole myyty niin paljoa, mutta sitä ja 360 yhteensä varmaan enemmänkin, mutta 360:siä on varmaan jo poistunutkin paljon Live-käyttäjistä ja PC-pelaajia tullut tilalle.

Mode-edit: Otetaas nyt ihan rauhallisesti. Myyntien pohdinnassa Live-tilaajiin nähden ei ole mitään pahaa, vaan itse asiassa mielenkiintoinen ajatuksen nosto, sillä Microsoft ei enää julkista virallisia konsolimyyntilukuja. Konsolisoditaan mieluummin vaikka siellä koulun leikkikentällä.

Käyttäjän humungus kuva
humungus

Moderaattori Rievulle tiedoksi: En ole kouluikäinen enää vaan aikuinen (varmaan vanhempi kuin sinä). Myönnän, provosoidun joskus liian herkästi, en ole kuitenkaan "konsolisodan lietsoja" vaan jotkin muut tällä sivustolla kommentoijat ovat. Itse olen yleensä vain vastannut (joskus liiankin kärkevästi) näille äärifaneille ja vihaajille. Pyrin jatkossa jättämään nämä provokaattorit huomiotta ja keskittymään olennaiseen eli pelaamiseen ja siihen liittyvään asialliseen keskusteluun.