Microsoft on aikeissa päästää sekä modeja että vielä kehitysvaiheessa olevia pelejä Xbox Onelle.

Ohjelmistojätin oman E3-lehdistötilaisuuden yhteydessä Fallout 4 -kehittäjä Todd Howard on paljastanut, että Bethesdan tuore postapokalyptinen roolipeli tulee mahdollistamaan pelin pc-versioon luotujen modien kääntämisen Xbox Onelle. Tarkkaa tietoa ominaisuuden varsinaisista toiminnallisuuksista ja rajoituksista ei ole vielä kerrottu, mutta Howardin mukaan kyseessä on kuitenkin asia, jonka hän on pitkään halunnut mukaan osaksi Xboxia.

Niin sanottuja early access -pelejä koskien Microsoftin Chris Charla on vuorostaan paljastanut, että Xboxilla on käynnistymässä jo nyt alkuviikosta niin sanottu Xbox Game Preview -ohjelma. Game Preview tarjoaa pelinkehittäjille mahdollisuuden myydä vielä kehitysvaiheessa olevia Xbox One -pelejä konsolin omistajille ja näin ollen tarjota pelaajille nyt myös konsoleilla mahdollisuuden osallistua pelien kehitysprosessiin.

Microsoft ei ole kertonut, miten se tarkalleen valvoo Game Preview -ohjelmaan saapuvia pelejä. Se on kuitenkin jo vahvistanut, että jokaisesta Preview-pelistä tullaan tarjoamaan ilmaista kokeiluversiota, jotta pelaajien ei tarvitsisi ostaa sikaa säkissä.

Ensimmäiset Xbox Game Preview’ta tukevat pelit ovat Elite: Dangerous ja The Long Dark, joiden pitäisi olla ostettavissa vielä maanantain aikana. Myöhempänä ajankohtana joukkoon liittyvät myös ainakin Sheltered ja DayZ sekä DayZ:n aikoinaan luoneen Dean Hallin uutuuspeli ION.

Lisää luettavaa