Xbox kääntyy ensi vuonna digitaaliseksi videonauhuriksi – uusi käyttöliittymä luvassa marraskuussa / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox kääntyy ensi vuonna digitaaliseksi videonauhuriksi – uusi käyttöliittymä luvassa marraskuussa

4.08.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

Microsoft on jatkamassa Xbox Onen televisio-ominaisuuksien laajentamista ensi vuonna. Osana tiistaista Gamescom-lehdistötilaisuuttaan ohjelmistojätti paljasti työstävänsä konsolista seuraavaksi digitaalista videonauhuria, joka kykenee tallentamaan televisio-ohjelmia omalle kovalevylleen.

Xbox Onella nauhoitettuja tallennuksia voi luonnollisesti suoraan katsoa Xbox Onella itsellään, mutta halutessaan niitä voi myös suoratoistaa ja ladata mihin tahansa Windows 10 -laitteeseen. Xbox Liven ansiosta Xbox Onen tallennusasetuksien pitäisi olla myös helposti säädettävissä, vaikkei konsoli olisikaan aina aivan hyppysissä.

Microsoft on luvannut, että ominaisuuden saapuessa se ei ole aikeissa veloittaa siitä minkäänlaista tilausmaksua.

Ennen kuin nauhoitusominaisuuteen päästään kuitenkaan käsiksi on Xbox One päivittymässä isosti myös vielä ainakin tulevan marraskuun aikana. Tuolloin Xbox One saa uuden Windows 10:n vauhdittaman käyttöliittymän, minkä lisäksi konsolin taaksepäin yhteensopivuus tiettyjen Xbox 360 -pelien kanssa saapuu virallisesti kaikkien pelaajien käyttöön. 

Heti marraskuussa Xbox Onen pitäisi tukea yli sataa Xbox 360 -peliä, minkä jälkeen tarjonnan on määrä kasvaa myös koko ajan tasaista tahtia. Microsoft on lisäksi ilmoittanut, että jatkossa kaikki Games with Gold -ohjelman kautta jaettavat Xbox 360 -pelit tukevat heti kättelyssä mahdollisuutta pelata niitä Xbox Onella.

Pian Xbox Onelle on saataville myös oma pieni näppäimistönsä. Marraskuussa Microsoft on julkaisemassa konsolilleen Xbox Chatpadin, jonka voi napsauttaa osaksi Xbox One -ohjaimia konsolilla tapahtuvaa viestittelyä sujuvoittamaan. Tarkemmin tuotteeseen voi tutustua Xboxin kotisivuilla.

Lähde: Microsoft

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Muistanko väärin, vai lupailtiinko jotain tällaista jo ennen konsolin tuloa?

Käyttäjän Core kuva
Core
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Muistanko väärin, vai lupailtiinko jotain tällaista jo ennen konsolin tuloa?

Julkaisua aika tarkkaan seuranneena, en kyllä muista että olisi. Paljonhan sitä spekuloitiin kuluttajien toimesta, mutta muistaakseni tällaisesta MS ei itse tainnut puhua.

Käyttäjän SilentHill kuva
SilentHill

Uutta käyttöliittymää odotan.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tuleeko televisiosta muka jotain äänitettävää? Muuten ihan jees ominaisuus.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Kaikki uudistukset ovat hyviä. Xbox onen käyttöliittymä on nykymuodossaan hirveää paskaa kolme kuuskymppiseen verrattuna. Chatpadille tulee paljon käyttöä. Nauhoittamiselle ei minulle tv käytössä olisi hyötyä (ei löydy antennia huoneesta), mutta pelileikkeitten äänittämiseen 360:stä voisi olla ihan hyväkin..

Käyttäjän Core kuva
Core
Lainaus käyttäjältä snaketus

Tuleeko televisiosta muka jotain äänitettävää? Muuten ihan jees ominaisuus.

Kyllä itellä sillon kun oli vielä tallentava digiboxi käytössä (jäi puolisolle erossa) tuli säännöllisen epäsäännöllisesti tallennettua jotain hyviä leffoja kun sattu tulemaan.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Chatpadia olen joskus X360:lle harkinnut. Olisi se kätevä ajoittain mutta sen verran harvoin on asiaa että en näe kuitenkaan tarpeelliseksi. Aika menee muutenkin partyssa tuttujen kanssa, joten ei siinä kauheasti edes tarvetta kirjoittelulle.

Käyttäjän Hakli kuva
Hakli

Tulee olemaan toi marraskuu Xbox Onen omistajille aika siistiä aikaa.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Hieno ominaisuus, tämän johdosta voi tvtäkin katsella taas jos sieltä vaikka jotain vielä tulee.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä snaketus

Tuleeko televisiosta muka jotain äänitettävää? Muuten ihan jees ominaisuus.

Joka päivä noin yksi viiva kolme tuntia ohjelmaa tulee minun äänitettyä.
Jos tulee leffa tai maraton, niin voi tulla enemmänkin.

Nostoja