Xbox-klassikot saapuivat Xbox Onelle Knights of the Old Republicin tähdittämänä / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox-klassikot saapuivat Xbox Onelle Knights of the Old Republicin tähdittämänä

24.10.2017 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
10
Xbox-klassikot saapuivat Xbox Onelle Knights of the Old Republicin tähdittämänä

Xbox Onen pelikirjasto paisui juuri 13 uudella pelillä.

Konsolin taaksepäinyhteensopivuusohjelman ansiosta 13 alkuperäisen Xboxin klassikkopeliä on nyt pelattavissa myös Xbox Onella. Joukossa on mm. roolipeliklassikko Star Wars: Knights of the Old Republic, lentotoimintapeli Crimson Skies: High Road to Revenge sekä Black-räiskintäpeli. Pelit ovat saatavilla alkuperäisessä muodossaan, minkä vuoksi niiden verkkopelitoiminnot eivät ole käytettävissä. Xbox-pelit kuitenkin ottavat hyödyn irti Xbox Onesta korkeammalla resoluutiolla, kuten alla nähtävä esittelyvideo näyttää.

Xbox Onen taaksepäinyhteensopivuusohjelmaan saapuneiden Xbox-klassikoiden lista näyttää kokonaisuudessaan tältä:

BLACK
BloodRayne 2
Crimson Skies: High Road to Revenge
Dead to Rights
Fuzion Frenzy
Grabbed by the Ghoulies
King of Fighters Neowave
Ninja Gaiden Black
Prince of Persia: The Sands of Time
Psychonauts
Red Faction II
Sid Meier’s Pirates!
Star Wars: Knights of the Old Republic
 

Lähde: Microsoft

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Tätä ominaisuutta onkin jo odotettu siitä asti, kun se paljastettiin E3-messuilla. Seuraavaan erään Panzer Dragoon Orta, kiitos. Pääsisin vihdoinkin napsimaan kuvakaappauksia siitä, on nimittäin yksi kaikkien aikojen kauneimmista videopeleistä!

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Vihdoinkin. Aivan loistavaa settiä luvassa. Vanhalle boxille on älyttömästi kovia pelejä. Toivottavasti tuovat koko ajan lisää näitä.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Vielä kun saisi PGR sarjan ja alkuperäiset forza 1 ja 2 niin voisi alkaa hukkaamaan 360:ntä.

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Ilmeisesti näitä alkuperäisen boksin pelejä voi ladata myös vanhalle Xbox 360 -pelikonsolille, sillä niitä myydään Xbox 360 -kauppapaikalla?

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Juu. Niitä on alusta asti myyty, ja jotkin vanhat xboxin pelit toimivat suoraan 360, kun lyttäät levyn sisään. Tämä on kumminkin hienoa, kun pystyy yhdellä koneella pelaan jokaisen xboxin pelejä.

Käyttäjän humungus kuva
humungus

Vielä kun tähän yhteensopivuus toimivuuteen Onelle tulisi se ensimmäinen Baldur's Gate Dark Alliance, se kun ei toiminut jostain syystä 360:sellä. Se toinen osa eli Baldur' Gate Dark Alliance 2 kyllä toimii 360:lläkin.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

No nyt. Orggis Xbox taaksepäin yhteensopivuus viehättää jo huomattavasti 360:stä enemmän. Katsotaan sitten taas konsolin ostoa kun ne pelit mitä oikeasti haluan pelata on siellä yhteensopivuuslistoilla. Kotor nyt tietenkin on yksi niistä, mutta pc:llä on myös varsin toimiva versio.

Käyttäjän Hellridah kuva
Hellridah

Hunter: The Reckoning olisi mahtavaa saada yhteensopivaksi. Aivan loistava peli

Käyttäjän vilunki kuva
vilunki

Täytyypä poistaa tuo Knights of the Old Republic jossain välissä. Meinasin pistää Xbonen jo kiertoon, mutta saapa jäädä vielä.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Kotorista puheen ollen, huomasin aikoinaan, että pelin PC-versioon on tehty joitakin muutoksia/parannuksia Xbox-versioon nähden (ja ei, nyt en puhu Yavin-asemasta, josta valehtelematta löytyy pelin parhaimpia varusteita). Olen näet läpäissyt PC-version useampaan otteeseen ja tulin aikoinaan kokeilleeksi Xbox-versiota ihan huvin vuoksi.

Ekaksikin, Tariksen alussa saat Sith-patrollin kimppuusi. Xbox-versiossa patrollin johtajalla on ihan eri - ja huomattavasti köykäisempi- ääninäyttelijä kuin PC-versiossa. Samaten eräällä NPC-pariskunnalla naishahmo muuttui vaaleaihoisesta tummaihoiseksi PC-versioon saavuttaessa. Arvatenkin tämä tehtiin etnisen monimuotoisuuden lisäämiseksi tai jotain. Vastaavanlainen kosmeettiinen muutos tehtiin myös Tariksen pohjakerroksessa eräälle toiselle Sith-patrollille, missä sen johtajalle annettiin punainen haarniska normihaarniskan sijaan. Tällaiset muokkaukset PC-versioon eivät sinällään ole niin ihmeellinen tai epätavallinen ilmiö. Mutta on silti mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon muutoksia peliin on kumminkin tukittu ennen kuin se lopulta heivattiin PC:lle.

Muistaakseni Kotor-taipaleeni Xboxilla taisi lopulta tyssähtää Dantoiinelle, sillä aloin kaivata liikaa PC-versioon sullomiani modeja leikatun sisällön palauttamiseksi. Kyseiset modit eivät vaikuttaneet edellä oleviin muutoksiin, sillä ne olivat nähtävillä jo pelin vanilla-versiossa. Pitäisikin joskus palata takaisin tähän projektiin, ihan vain nähdäkseni mitä muita eroja versioiden välillä on. Valitettavasti joudun läpäisemään Xbox-pelini ilman Yavinia (sillä hankin pelin siinä vaiheesa, kun ekan Xboxin nettipuoli puski jo päivänkakkaroita), mutta hei, ainakin se toisi vaihtelua ja haastetta koko touhuun.