Xbox-konsolin seuraava sukupolvi kattaa huhujen mukana peräti kolme eri mallia – ensimmäiset myyntiin jo 2020 / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox-konsolin seuraava sukupolvi kattaa huhujen mukana peräti kolme eri mallia – ensimmäiset myyntiin jo 2020

19.12.2018 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
19

Tuoreimpien huhujen mukaan Microsoft on työstämässä peräti kolmea erillistä seuraavan sukupolven Xbox-konsolia, joista ensimmäiset julkaistaan jo vuoden 2020 aikana.

Yhtiön tehtaalta on paljastunut kaksi uutta koodinimeä, Anaconda ja Lockhart, jotka saapuisivat jo aiemmin vuotaneen Scarlett-mallin rinnalle. Uusi kaksikko imitoisi nykyisten mallien dynamiikkaa Xbox One X:n ja Xbox One S:n jatkajina.

Lähteiden mukaan Anaconda on Xbox One X:n korvaaja, joka olisi kaikin puolin entistä tehokkaampi konsoli ja johon Microsoft harkitsee SSD-kiintolevyn lisäämistä latausaikojen pienentämiseksi. Kyseessä olisi myös kaksikon huomattavasti kalliimpi malli.

Lockhart korvaisi puolestaan nykyisen Xbox One S -mallin, ja viimeisimpien tietojen mukaan kyseessä olisi tehojen osalta suorituskyvyltään Xbox One X -mallia vastaava laite muutamin parannuksin.

Julkaisupäiväksi konsolikaksikolle väitetään loppuvuosi 2020.

Aiempien huhujen mukaan Microsoftilla olisi työstössä myös kokonaan kolmas konsolimalli, Scarlett, joka poistaisi laitteesta levyaseman kokonaan ja toimisi pelien striimauslaitteena. Tätä tukien yhtiö julkisti hiljattain virallisesti oman pilvipelipalvelu Project xCloudin, jonka kautta pelejä voisi pelata millä tahansa laitteella.

Microsoft ei ole virallisesti julkistanut vielä uusia konsoleita, joskin Phil Spencer on aiemmin tänä vuonna vihjaillut yhtiön olevan suunnittelemassa jo seuraavan sukupolven Xbox-konsolien arkkitehtuuria. 

Lähde: Windows Central

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Näin se vaan sekin konsoleiden "vahvuus" lentää roskikseen.

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Vaihtoehtoja alkaa olla niin paljon, että uskon monen peruskuluttajan olevan sormi suussa näiden kanssa.

Käyttäjän renebauman kuva
renebauman

Xboxin Anaconda ja Ps5 ostoon sitten 2020..2vuotta pitkä aika kuitenkin..

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Siinä mielessä Microsoft saisi julkaista konsolinsa ennen Sonya, jotta PS5 tuntuisi sitten ylivoimaiselta. Todennäköisesti en kuitenkaan hankkisi sitä julkaisussa, sillä nelosella vielä liikaa pelaamattomia pelejä ja lisäksi Switch pitää minut vuosia kiireisenä...

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Itseltä löytyy xbox one 1. gen ei siis s tai X-versio ostin ko poksin heti sen ilmaannuttua kauppoihin :p. Sillä mennään niin kauan kun hajoaa..ja sitten katsellaan mitä on tarjolla.

Käyttäjän renebauman kuva
renebauman
Lainaus Sundance Kid

Siinä mielessä Microsoft saisi julkaista konsolinsa ennen Sonya, jotta PS5 tuntuisi sitten ylivoimaiselta. Todennäköisesti en kuitenkaan hankkisi sitä julkaisussa,

sillä nelosella vielä liikaa pelaamattomia pelejä ja lisäksi Switch pitää minut vuosia kiireisenä...

Huhujen mukaan ps5 tulee keväällä 2020 ja uusi Xbox loppuvuodesta 2020..Jos näin käy, niin eiköhän mikkisoftan konsoli ole tehokkaampi..

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman
Lainaus renebauman

Huhujen mukaan ps5 tulee keväällä 2020 ja uusi Xbox loppuvuodesta 2020..Jos näin käy, niin eiköhän mikkisoftan konsoli ole tehokkaampi..

Noi ei taida ihan huhuja olla, vain pelkkiä arvioita. Puolivuotta ei oikein tuo mitään uudempaa rautaa xboxille, ellei sitten sattumoisin Sony ole valinnut Vegaa (laskentakortti) ja Microsoft Navia (konsoleille ja pelikäyttöön paremmin suunniteltu kortti).
Isoin vaikutus taitaa olla sopivasti SSD:iden hintojen alennus, mikä kasvattais mahdollisuutta, että Xboxissa tulisi olemaan SSD. HDD olisi helppo ja kustannustehokas asia vaihtaa konsoleissa lyhyessä ajassa SSD:hen.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Mielenkiintoista nähdä vastaako Sony tähän usemalla eri hintaisella PS5-mallilla ja tietenkin miten tehojen/hardwaren puolesta konsolit vastaavat toisiaan.

Microsoftilla ainakin tulee olemaan vahvuus tuossa, että pystyvät tarjoamaan tuolla streamus konsolilla huomattavasti huokeamman vaihtoehdon ja käsittääkseni suunnitelmissa oli myös mahdollisesti konsolin "vuokraus" malli/ratkaisu, missä tiettyä kk maksua vastaan saisi konsolin ja kaikki palvelut (Live Gold, Gamepass, Xcloud) palvelut käyttöönsä.

Sony tuskin pystyy aivan samalla tavalla vastamaan eri vaihtoehdoin, mutta sitten voidaan myös kysyä olisiko vain yksi tai kaksi vaihtoehtoa kuluttajan näkökulmasta selkeämpi, kuten mantelirapu tuossa edellä jo pohti.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kolme mallia kuulosti ensin isolta mutta tuon stream-mallin saa heti "unohtaa". Perinteiselle pelaajalle jää siis se, mitä on jo nyt tarjolla sekä Sonylla että MS:llä, eli teho- ja perusmalli.

Ei mitään erikoista siis tulossa. Toivottavasti tämä vain tarkoittaa sitä, että ei tule mitään kolmatta mallia sukupolven edetessä vaan pysytään julkistuksessa tulleissa malleissa. Ostanen heti tehoversiot, joten ottaisi päähän jos tulisi vielä samaan sukupolveen jokin tehokkaampi malli.

Ja jos joku ihmettelee että miksi pitää olla edes kaksi, niin siksi että perustyypeille myydään se halpa konsoli ja jos haluaa panostaa enemmän niin voi ostaa sen vähän tehokkaamman. Ei valmistajat lähde siihen, että olisi vain yksi kallis ja tehokas laite, sillä jo PS3 myi huonosti alussa sen takia että hintaa pidettiin korkeana. Pitää siis olla se halpa mallikin.

Lainaus snaketus

Näin se vaan sekin konsoleiden "vahvuus" lentää roskikseen.

Onko sinusta konsoleiden ainoa ja "the" vahvuus muka siinä, että on vain yksi malli? Kyllä hinta ja valmis paketti sekä varma yhteensopivuus & toimivuus merkitsee enemmän.

Xbox One X taitaa edelleen olla halvempi kuin järkevistä osista kasattu ja suunnilleen samaan pystyvä pc. Käytettyjä osia käyttämällä taas pitää ostaa myös X käytettynä, jolloin hintaero pysyy.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus zappah

Ja jos joku ihmettelee että miksi pitää olla edes kaksi, niin siksi että perustyypeille myydään se halpa konsoli ja jos haluaa panostaa enemmän niin voi ostaa sen vähän tehokkaamman.

Eli siis vähän niinkun pc-pelaaminen? Juurikin se konsoleiden "vahvuus" eli kaikilla sama rauta moninpeleissä ja kuluttajan ei-hämmentäminen kaupassa lentää roskikseen! Voin kuule sanoa, että moni ostaa tietämättään tuon pelkän striimauslaitteen, koska se on halvin ja siinä on sen seuraavan Xboxin brändäys!

Nostoja