Microsoft on muuttamassa achievement-politiikkaansa nostamalla Xbox Live Arcade -peleille asetettuja saavutusvaatimuksia, huhuilee X360A-sivusto.

Toistaiseksi XBLA-pelien on täytynyt mahduttaa sisäänsä 200 gamerscore-pistettä, joista kehittäjät ovat voineet muovata korkeintaan 20 eri saavutusta. Lisää saavutuksia peleihin on voinut tuoda lisäsisällön kautta, mutta tämän on saanut tehdä vain 50 pisteen erissä. Saavutuksia on voinut myös lisätä vain kolme kertaa yhteen peliin.

Huhujen mukaan uusi käytäntö nostaisi gamerscore-rajan 400 pisteeseen ja antaisi kehittäjille mahdollisuuden tehdä korkeintaan 30 eri saavutusta. Mahdollisia lisäsaavutuksia peleihin saisi tuoda neljä kertaa. Yhden lisäosan saavutusten pistemaksimi nostettaisiin myös tasan sataan.

Mikäli käytäntö on tulossa voimaan, näkyisi sen vaikutus todennäköisesti jo huhti-toukokuussa. Tuolloin julkaistavat pelit saavat huhujen mukaan hyödyntää vaihtoehtoisesti joko vanhaa tai uutta saavutuspolitiikkaa. Uuden menettelytavan on kerrottu nousevan ainokaiseksi vaihtoehdoksi kesäkuun ensimmäisenä päivänä.

Lähde: X360A

Lisää luettavaa