Xbox Live paisuu ja Arcade myi jo miljoonan / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox Live paisuu ja Arcade myi jo miljoonan

13.07.2006 // Kirjoittanut: LassiK
5

Xboxin Live-pelipalvelun käyttäjämäärä paisuu vielä tämän vuoden aikana kuuteen miljoonaan, Microsoft paljasti Englannissa pidetyssä pelikehittäjätapahtumassa.

Täläl hetkellä Xbox 360:n ostajista 60 prosenttia on liittynyt Xbox Liveen - luku on huomattavasti suurempi kuin alkuperäisen boksin omistajien 10 prosenttia. Toki erona on, että 360:n avulla voi luoda maksuttoman hopeatilin, jolla ei kuitenkaan voi pelata moninpelejä.

Muita avainlukuja Livestä ovat täyteen tulleet 2 miljardia pelituntia, 500 miljoonaa Halo 2 -erää ja 900 000 teksti- tai ääniviestiä päivässä.

Xbox 360:n Marketplacesta on puolestaan ladattu jo 30 miljoonaa tiedostoa. Luku on kasvanut viime kuukausina, koska käyttäjä voi vihdoinkin ladata demoja ja muita isoja tiedostoja taustalla. Lisäksi latausjonoon voi kerralla asettaa useamman tiedoston.

Myös Live Arcade on hitti. Sieltä on ladattu yli viisi miljoonaa peliä - ja Microsoftin mukaan viidesosa demoja ladanneista on myös ostanut täyshintaisen pelin. Tästä voidaan laskea, että Live Arcade on myynyt jo yli miljoona peliä. Parhaiten ostajia houkutelleet demot ovat Geometry Wars ja Uno, joita testanneista puolet ovat ostaneet täyshintaisen pelin. Heikoimmatkin demot houkuttelevat ostajaksi joka kymmenennen testaajan.

Microsoftin mukaan pelintekijät haluavat nyt niin innokkaasti mukaan Live Arcadeen, että työryhmiä on jouduttu kasvattamaan ja uusia peli-ideoita syynätään entistä tarkemmin.

Microsoftin mukaan Live Arcadeen haetaan pelejä, joiden aloituskynnys on matala. Lisäksi arvossa pidetään yhteistyömoninpeliä, maailmanlaajuista yleisöä, vetoavia grafiikoita ja mahdollisuutta tarjota lisää ladattavaa sisältöä peliin. Myös pelit jotka kytkeytyvät muihin tuotteisiin, kuten peleihin, elokuviin tai musiikkiin olisivat tervetullutta sisältöä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Minäkin joudun elokuussa törsäämään livepointseja,kun street fighter 2 saapuu arcadeen.

Käyttäjän Vigormortis kuva
Vigormortis

Minä olen vähän pettynyt Live Arcaden sisältöön. Yleensä pelit kuulostavat kerrottuna ihan kivoilta, mutta sitten niitä testattaessa mielenkiinto ei vain jaksa pysyä yllä.

Olen ostanut yhden pelinkin, Geometry Warsin, jota olen jaksanut pelata seitsemän kuukauden aikana kokonaista tunnin.

Käyttäjän Joel-san kuva
Joel-san

Niin. Samaa mieltä Vigormortiksen kanssa. Live Arcaden tarjonta on heikkoa. Samanlaisia pelejä voi pelata internetissä ilmaiseksi.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

kkkfhjhjf

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

kuin täälä voi rekisteröityy

Nostoja