Xbox Livelle kymppi täyteen

Microsoftin pelipalvelu täyttää kymmenen vuotta.

15.11.2012 14:37

Microsoftin pelipalvelu Xbox Live täyttää tänään kymmenen vuotta. Ohjelmistojätti käynnisti palvelun vuosi alkuperäisen Xboxin julkaisun jälkeen marraskuussa 2002. Suomeen se saapui vasta vähän myöhemmin.

Aivan aluksi Xbox Liveä tukivat vain harvat pelit. Monet ensikokemukset saatiin MechAssaultin, NFL Feverin, Ghost Reconin ja Moto GP:n merkeissä.

Xbox Livestä puuttui alkuaikoina paljon ominaisuuksia nykyiseen verrattuna. Palvelua ei oltu rakennettu niin kiinteäksi osaksi konsolia, vaikka laitteeseen verkkokortti sisällytettiinkin laajakaistayhteyksiä varten.

Alun perin koko palvelu oli maksullinen. Nykyään sitä voi käyttää huomattavasti rajoitetumpana myös ilmaiseksi.

Xbox Livellä on nykyään yli 40 miljoonaa jäsentä 41 maassa. Saavutuksia verkkopalvelussa on kerätty yhteensä 14,5 miljardia kappaletta. Tämän vuoden aikana Xbox Liven välityksellä verkossa on pelannut keskimäärin 9,4 miljoonaa ihmistä viikossa.

Microsoft juhlistaa kymmenvuotispäivää kilpailuilla, ilmaisella pelillä ja alennuksilla. Xbox Livestä voi käydä lataamassa ilmaiseksi Kinectillä pelattavan Wreckateerin vielä tänään ja huomenna. Tarjouksessa puolestaan on muutamia pelejä, kuten Bastion, Fruit Ninja Kinect ja Castle Crashers.

Yhdysvalloissa pelaajat voivat voittaa erityisellä teemalla koristellun konsolin. Microsoft on jakanut vastaavia laitteita myös Xbox Liven pitkäaikaisille jäsenille.

Microsoftin Larry ”Major Nelson” Hryb puolestaan jakaa Twitterissä kultatilauskoodeja.

Lähde: Major Nelson

 

Lisää luettavaa